Curling-vb: a magyar kettős bejutott a nyolcaddöntőbe

Vágólapra másolva!
2017.04.27. 07:30
Az olimpiai kvótáért harcoló Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős csütörtök hajnalban legyőzte a Maile Moelder és Erkki Lill alkotta észt duót az utolsó csoportmérkőzésén, és bejutott a Kanadában zajló curling vegyespáros-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

A magyar csapat hét csoportmérkőzéséből ötöt megnyert, és kétszer szenvedett vereséget. Az első fordulóban 8–7-re kikapott a fehérorosz párostól, második mérkőzésén 10–2-re legyőzte a horvát csapatot, majd ismét vereség következett (5–6, Lettország), utána pedig zsinórban négy győzelem: Brazília (8–5), Finnország (9–3), Japán (15–4) és Észtország (9–4) ellen.

A nyolccsapatos csoportból a veretlen lettek mögött a második helyen jutottak tovább a mieink, és a pénteki játéknapon vívják a nyolcaddöntőt; az ellenfél egyelőre nem ismert.

Palancsa Dorottya így értékelte a csapat eddigi teljesítményét:

„Az elején nagyon nem találtuk a jeget, és nem igazán éreztük, milyen jegeket kell adni, hova kell csúszni, és hogy milyen technikával dolgozzunk, de az első három meccs után, a brazilok ellen már kezdtünk belejönni. Utána már az erősebb ellenfeleket is, a finneket, a japánokat és az észteket sikerült magabiztosan megverni. Szerencsére magunkra találtunk, és most már szerintem a jeget is egyre jobban adoptáljuk, úgyhogy reméljük, hogy ez a 16 közötti versenyzés most össze fog jönni, és egészen a legjobb négyig el fogunk jutni.”

Jövő februárban a dél-koreai téli olimpián (Pjongcsang) nyolc kettős vehet részt, ebből egy a házigazdáké lesz. A másik hét páros a tavalyi és az idei vb összesített rangsora alapján szerezhet kvótát. Mivel a 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyar duó tavaly már a nyolcaddöntőben kiesett, ezúttal kimagasló teljesítmény szükséges ahhoz, hogy indulási jogot szerezzen az olimpián jövőre debütáló számban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik