Curling Eb: a nők Dániától, a férfiak Izraeltől kaptak ki

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 12:30
A magyar női válogatott Dániától, a férfi együttes Izraeltől kapott ki a St. Gallen-i curling Európa-bajnokságon szerda délelőtt.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású csapat az ötödik end után 1:4-re állt, a hatodik játékrészben azonban sikerült egyenlítenie (4:4). Ezt követően az ellenfél visszavette a vezetést, és úgy győzött 8:4-re, hogy a tizedik endet már le sem játszották.

Magyarország hat mérkőzés után két győzelemmel és négy vereséggel áll a B-divízió A-csoportjában. Ezzel biztossá vált, hogy a magyar válogatott a nyolcas csoportban nem végezhet a továbbjutást jelentő első háromban, és így már a vb-részvételre sincs esélye.

A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera, Micheller Dorottya összeállítású női válogatott a harmadik end után 0:3-ra állt a dánokkal szemben, és 6:4-re kapott ki. A mieink – akik 19 órától Oroszországgal játszanak – hét forduló után két győzelemmel és öt vereséggel hatos holtversenyben az 5. helyen állnak.

Az élvonal tíz csapata közül a legjobb hét indulhat a márciusi, kanadai világbajnokságon, az utolsó kettő kiesik a B-divízióba, míg a nyolcadik helyezett a második vonal legjobbjával csap össze a vb-részvételért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik