Alpesisí-vb: Vonn csak harmadik szuper-G-ben, Miklós Edit kiesett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 21:18
null
Anna Fenninger aranyéremnek örülhetett (Fotó: Reuters)
Az Egyesült Államokbeli Beaver Creekben megkezdődött az alpesisí-világbajnokság. Kedden a női szuper óriás-műlesiklást rendezték meg, amelyet az osztrák Anna Fenninger nyert meg a szlovén Tina Maze és az amerikai Lindsey Vonn előtt. Miklós Edit kiesett.

 

 

A verseny félórás csúszással kezdődött, mert a pályán nagyon erős volt a szél. Harminc perc elteltével valamelyest normalizálódtak az időjárási viszonyok, de így is többször néhány percre meg kellett szakítani a futamot. A pályát először a francia Marie Jay Marchand-Arvier teljesítette, de az első számottevő időt az utána következő olasz Elena Curtoni érte el.

Ő maradt az élen a tizedikként rajtoló német Viktoria Rebensburg célba érkezéséig, aki viszont kilenc tizedmásodperccel javította meg a legjobb időt. Ekkor úgy tűnt, hogy az elitcsoport rajtjáig ő lesz az éllovas, de végül a 15-ös rajtszámú osztrák Cornelia Hütter nála is gyorsabb volt fél másodperccel.

Ekkor következtek a szakág legjobbjai, közülük a svájci Lara Gut több mint egy másodperccel volt gyengébb az éllovasnál, az osztrák Nicole Hosp pedig kiesett. Ekkor rajtolt Vonn, aki a legutóbbi két szakági futamot is megnyerte, s bár a pálya elején jelentős hátrányba került, középen ezt sikerült megfordítania, s végül 11 századmásodperces előnnyel ért célba.

Nem örülhetett azonban sokáig, mert mindjárt utána rajtolt az összetett világkupában vezető Maze, aki végig jobb időket síelt az amerikainál, s bár a végén csökkent az előnye, így is maradt belőle 12 századmásodperc, ezzel ő állt az élre. A liechtensteini Tina Weirather majd egy másodperces hátránnyal Rebensburg mögé tudott csak bejönni, míg az osztrák Elisabeth Görgl kiesett.

Ekkor már csak Fenninger volt hátra a legjobbak közül, akinek azonban sikerült Mazét is felülmúlnia, igaz, csak hajszállal, mindössze három századmásodperccel. Ám mivel a legjobbak elfogytak, fél lábbal már az aranynak örülhetett az osztrák lány.

Tehette, mert bár még huszonnégyen hátravoltak a mezőnyből, még az első tízbe sem sikerült senkinek beverekednie magát. A negyvenhat induló közül Miklós Edit harmincharmadikként vágott neki a pályának, de a közepén kaput tévesztett, s ő is kiesett. A magyar versenyző fő számára, a lesiklásra pénteken kerül sor.

Alpesisí-vb, Beaver Creek (Egyesült Államok)
NŐI SZUPER ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
Világbajnok:
Anna Fenninger (Ausztria) 1:10.29 perc
2. Tina Maze (Szlovénia) 0.03 mp hátrány
3. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) 0.15 mp h.
4. Cornelia Hütter (Ausztria) 0.26 mp h.
5. Viktoria Rebensburg (Németország) 0.78 mp h.
6. Tina Weirather (Liechtenstein) 1.03 perc h.
Miklós Edit (Magyarország) kiesett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik