Alpesi sí: Paris nyerte a lesiklást Lake Louise-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.30. 21:38
A kanadai Lake Louise-ban a férfiak lesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupaidénye. A győzelmet az olasz Dominik Paris szerezte meg, megelőzve az osztrák Klaus Kröllt és a francia Adrien Theaux-t.

Az olasz Peter Fill rajtolt először, s olyan jól ment, hogy a következő hat sízőnek nem sikerült jobb időt teljesítenie az övénél. de aztán következett az osztrák Georg Streitberger, és ő vette át a vezetést. Az ő idejét meg a 13-as rajtszámú francia Adrien Theaux javította meg.

Utóbbi állt az élen akkor is, amikor az elitcsoport következett, elsőként a norvég Aksel Lund Svindal, aki remekül jött, de végül 12 századdal elmaradt a francia mögött. Nem így a következő Kröll, aki nyolc századdal viszont jobb volt Theaux-nál.

A kanadai Eric Guay és a svájci Beat Feuz felejthetőt nyújtott, de Paris egy hajszállal, egészen pontosan három századmásodperccel Kröllnél is gyorsabb volt. A legjobbak közül hátralévő osztrák Hannes Reichelt és az olasz Christof Innerhofer viszont még az első tízbe sem tudott bekerülni. Az utánuk következők közül ez egyedül csak a svájci Carlo Jankának sikerült, igaz, neki is csak a 10. helyen.

ALPESISÍ-VK, Lake Louise (Kanada)
FÉRFI MŰLESIKLÁS
1. Dominik Paris (olasz) 1:49.90
2. Klaus Kröll (osztrák) +0.03
3. Adrien Theaux (francia) +0.11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik