nemzetisport.hu 2017.01.14 17:39 Frissítve: 2017.01.14 18:05

Alpesi sí: Miklós Edit célja a dobogó a vasárnapi lesikláson

Miklós Edit a dobogós helyezés elérését nevezte meg céljaként a női alpesi sízők vasárnapra tervezett lesikló-világkupafutamán.

 

„Akkor lennék elégedett, ha pódiumra állhatnék. A célomon Lindsey Vonn visszatérése sem változtat, csak eggyel több a riválisom, akit meg kell előznöm – jelentette ki az MTI érdeklődésére a 28 éves magyar versenyző. – Jó ez a pálya, szeretem. De az egész versenynaptárban csak egy-két olyan lesikló futam van, amely inkább a szuper-óriásműlesiklóknak kedvez, Altenmarkt-Zauchensee nem tartozik ezek közé."

A csíkszeredai születésű síző annak kifejezetten örült, hogy a szombatra tervezett viadalt nem törölték a hóesés és a köd miatt, hanem vasárnapra csúsztatták, így a szuperkombináció marad el. Számára nem volt zavaró a folyamatos programcsúszás, mint mondta, ehhez hozzá vannak szokva ebben a sportágban, ezúttal pedig mindig időben, legalább fél órával előre jelezték a versenyzőknek az újabb és újabb halasztást.

Miklós Edit elmondta, vasárnapra már kedvezőbb időt jósolnak. Edzője, Stefan Abplanalp úgy vélte, ötven százalék esély van a futam megtartására, ami jóval kedvezőbb kilátás, mint szombaton volt.

„Az egész idényt tekintve reális, hogy a legjobb öt között végezzek lesiklásban, de ennél akár jobb is lehet. A nyolc futamból még csak három ment le" – mondta a leggyorsabb alpesi szám olimpiai hetedik helyezettje, aki 108 pontjával jelenleg éppen ötödik a szakág vk-pontversenyében.

Miklós számára jelentős előrelépési lehetőséget kínál a vasárnapi futam: a három diadalának köszönhetően 300 ponttal vezető szlovén Ilka Stuhec kivételével minden riválisát megelőzheti, ugyanis a második olasz Sofia Goggiának 162 pontja van. A győzelemért 100 pont jár, de Miklós Edit eddigi legjobb teljesítménye, a harmadik hely – melyet egyszer St. Moritzban, egyszer pedig a mostani idénynyitó Lake Louise-i versenyen ért el – 60 pontot ér.

A vasárnapi programban eredetileg szuperóriás-műlesiklásból és műlesiklásból álló szuperkombinációt rendeztek volna, de a szervezők döntése értelmében 9.30-kor lesikló gyakorlásra kerülne sor, amit 12.15-kor követne a verseny.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”

2020.02.07 23:28:57

Téli sportok L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az MOKSZ egyszerűen nem dönthetett másként.

2020.02.01 08:10:00

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Európa-verő short trackeseink kínai edzőnője mindenkinek átadná a győzelem tudományát.