Alpesi sí: Ligety utolérte az olasz legendát, Miller második

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.08. 22:06
null
Ted Ligety beállította Alberto Tomba rekordját (Fotó: fis-ski.com)
Kettős amerikai sikerrel ért véget Beaver Creekben a férfi alpesi síelők óriás-műlesikló világkupaversenye. Ted Ligety esélyeshez méltóan győzött, sorozatban negyedik alkalommal. Utoljára erre a legendás Alberto Tomba volt képest 1991-ben. Bode Miller is remekelt, a második lett.

 

Ted Ligety napjaink messze legjobb óriás-műlesiklójának számít, így egyértelműen a magyar felmenőkkel rendelkező amerikai volt a Beaver Creek-i óriás-műlesikló vk-verseny legnagyobb esélyese vasárnap. A viadalt megelőzően Ligety sorozatban háromszor nyert ebben a szakágban, így egy újabb elsőséggel elérhette azt, amire legutóbb 1991-ben a legendás olasz Alberto Tomba volt képes: zsinórban négy óriás-műlesiklást nyerni a világkupa-sorozatban.

Ted Ligety ezúttal sem hagyott kétséget, hogy ő a legjobb, magabiztosan végzett az élen, mindkét futamban a legjobb időt síelte. A verseny utáni interjújában elmondta, a második futamban keményebben is nyomhatta volna, de nagy előnye miatt erre nem volt szükség.

Fantasztikus eredmény Bode Miller második helye is. Az amerikai 18 hónapos kihagyás után tért vissza a szezon elején, és most máris dobogóra állhatott.

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, BEAVER CREEK (Egyesült Államok)
Férfi óriás-műlesiklás

1. Ted Ligety (amerikai) 2:35.77
2. Bode Miller (amerikai) +1.32
3. Marcel Hirscher (osztrák) +1.82
A szakági vk állása (még 6 verseny van hátra)
1. Ted Ligety 200 pont
2. Alexis Pinturault (francia) 125
3. Marcel Hirscher (osztrák) 120
Az összetett vk állása (még 28 verseny van hátra)
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 360 pont
2. Ted Ligety 269
3. Marcel Hirscher 235

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik