Alpesi sí: Innerhofer megállította Svindalt Beaver Creekben

Vágólapra másolva!
2012.11.30. 21:07
Christof Innerhofer győzelmével ért véget Beaver Creekben a férfiak lesikló világkupaversenye. Az olasz mögött az előző két viadalt megnyerő norvég Aksel Lund Svindal végzett.

A férfiak számára rendeztek lesikló világkupaversenyt az amerikai Beaver Creekben. Nem indult simán a viadal, az első öt indulóból ketten is kiestek, ráadásul a német Tobias Stecher komolyan megsérült, a mentőknek kellett elszállítaniuk a pálya mellől.

Ez volt a szezon második versenye a lesikló szakágnak. Az elsőt az az Aksel Lund Svindal nyerte, aki az összetettben is az élen állt. Az előző két vk-viadalt, a kanadai Lake Louise-ban megrendezett lesiklást és szuper-G-t is a norvég nyerte, vagyis két gyors számot, így a norvég számított az első számú esélyesnek.

Svindal 18-adikként indult, és már célba érkezésekor biztossá vált, hogy nem szerzi meg sorozatban harmadik győzelmét, mert 23 századdal lassabbnak bizonyult Christof Innerhofernél. Az olasznak a többiektől már nem is nagyon kellett tartania, idejét nem tudták vészesen megközelíteni. Az olasznak ez volt a negyedik világkupaverseny-győzelme, és a második a lesikló szakágban.

Mindenképpen meg kell említeni Florian Scheiber teljesítményét, mert az osztrák 42-es rajtszámmal bejött a negyedik helyre.

A szakági vetélkedésben és az összetettben is Svindal maradt az élen.

ALPESISÍ-VK, BEAVER CREEK (EGYESÜLT ÁLLAMOK)
Férfi lesiklás
1. Christof Innerhofer (olasz)
1:41.69
2. Aksel Lund Svindal (norvég)
+0.23
3. Kjetil Jansrud (norvég) +0.50
A szakági vk állása (még 7 verseny van hátra)
1. Aksel Lund Svindal
180 pont
2. Christof Innerhofer
104
3. Klaus Kröll (osztrák) és Kjetil Jansrud89
Az összetett vk állása (még 29 verseny van hátra)
1. Aksel Lund Svindal 280 pont
2. Ted Ligety (amerikai)
170
3. Marcel Hirscher (osztrák)
140

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik