Alpesi sí: hazai pályán kapott ki Hirscher Kristoffersentől

Vágólapra másolva!
2017.01.24. 21:53
Kedden az ausztriai Schladmingban férfi műlesikló-, az olaszországi Kronplatzban női óriásműlesikló-futamot rendeztek a világkupában. Előbbieknél a győzelmet a norvég Henrik Kristoffersen, utóbbiaknál pedig az olasz Federica Brignone szerezte meg.

A férfiaknál az első futamot a norvég Henrik Kristoffersen nyerte meg, aki fél másodpercet vert az összetett világkupában vezető osztrák Marcel Hirscherre, és több mint egyet az orosz Alekszandr Horosilovra. Az orosz aztán a második futamban át is vette a vezetést, majd jött Hirscher, aki a pálya közepén már több mint egy másodperccel vezetett, de egy kisebb hiba miatt végül századra ugyanannyi idő alatt teljesítették ezt a futamot, azaz Hirscher is az élre állt, de ideje így nem volt verhetetlen.

Ezt ki is használta Kristoffersen, aki ugyan a pálya közepén már hátrányban is volt, a vége viszont neki sikerült jobban, s végül kilenc századmásodperccel ő lett a győztes. Ez egyben azt jelentette, hogy hazai pályán sikerült legyőznie legfőbb riválisát.

A magyar színeket képviselő Samsal Dalibor az első futamban a 42. helyen végzett 55.28 mp-cel, így nem jutott a második körbe. A még továbbjutást érő 30. helytől 1.15 mp-cel maradt el.

A nőknél már az első futam után is Brignone vezetett a francia Tessa Worley, illetve az ugyancsak olasz Marta Bassino előtt. A sorrend a második futamot követően sem változott, igaz, a francia mindössze két századmásodperccel előzte meg Bassinót, míg Brignone több mint fél másodperccel Worleyt. A hazai szurkolók így az olasz győzelem mellett annak is örülhettek, hogy két honfitársnőjük is a dobogóra állhatott.

Alpesisí-vk, Schladming (Ausztria)
FÉRFI MŰLESIKLÁS
1. Henrik Kristoffersen (norvég) 1:39.83 p
2. Marcel Hirscher (osztrák) +0.09 mp
3. Alekszandr Horosilov (orosz) +0.63
Samsal Dalibor az első futamban a 42. helyen végzett, így nem jutott a második körbe.
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1160 pont
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 792
3. Alexis Pinturault (francia) 687
Kronplatz (Olaszország)
NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Federica Brignone (olasz) 2:10.05 perc
2. Tessa Worley (francia) +0.55 mp
3. Marta Bassino (olasz) +0.57
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1053 pont
2. Lara Gut (svájci) 923
3. Tessa Worley (francia) 688
...
44. Miklós Edit (magyar) 131

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik