Alpesi sí: Cuche győzelemmel kezdte meg búcsúját a hazai közönségtől

Vágólapra másolva!
2012.02.24. 13:50
Címkék
Szépen kezdte meg hazai búcsúfellépését Didier Cuche, a svájciak szezon végén visszavonuló klasszisa az alpesi síelők világkupa-sorozatában. A Crans-Montanában pénteken megrendezett szuperóriás-műlesiklást Cuche nyerte meg. A hétvégén még két vk-versenyt rendeznek itt.

A 37 éves Didier Cuche-nek minden rutinjára szüksége volt, hogy megszerezze az első helyet Crans-Montanában. A pálya felső kétharmadában folyamatosan hátrányban volt a kanadai Jan Hudec idejéhez képest, de az alsó szakaszon nagyot ment, és végül 16 századdal átvette a vezetést. Ez – mint később kiderült – egyben a győzelmet is jelentette.

A szakág 2009-es világbajnoka tehát a lehető legjobban kezdte meg a három állomásból álló búcsúfellépését a hazai közönség előtt.

Benjamin Raich a harmadik helyet szerezte meg, ami az osztrák klasszis számára mindössze a második dobogós szereplést jelenti ebben az évadban. Győznie még nem sikerült.

Az összetett világkupában továbbra is az osztrák Marcel Hirscher áll az élen, annak ellenére, hogy most nem szerzett pontot. A harmadik pozíciót birtokló svájci Beat Feuz csupán 20. lett, míg a horvát Ivica Kostelic a műtétje után lábadozik, és ezért nem indult el (csak március közepe táján térhet vissza).

Szombaton újabb szuper-G versenyt rendeznek, míg vasárnap óriás-műlesiklással zárul a svájci hétvége.

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, CRANS-MONTANA (SVÁJC)
Férfi Szuper-G
1. Didier Cuche (svájci) 1:33.11
2. Jan Hudec (kanadai) +0.16
3. Benjamin Raich (osztrák) +0.21
A szakági vk állása (még 4 verseny van hátra)
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 259 pont
2. Didier Cuche 221
3. Beat Feuz (svájci) 182
Az összetett vk állása (még 11 verseny van hátra)
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1055 pont
2. Ivica Kostelic (horvát) 1043
3. Beat Feuz 1014

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik