Alpesi sí: Svindal Lake Louise ura, a szuper-G-t is megnyerte

Vágólapra másolva!
2012.11.25. 20:59
Aksel Lund Svindal nyerte meg az alpesi síelők szuper-G világkupaversenyét a kanadai Lake Louise-ban. A norvégok olimpiai bajnoka esélyt sem adott a riválisoknak, 0.85 százados előnnyel diadalmaskodott.

Aksel Lund Svndal már szombaton megmutatta, hogy remekül felkészült az új szezonra, hiszen bő fél másodperces előnnyel megnyerte a lesiklást. Az összetett világkupa egyik fő esélyesének számító norvég a vasárnapi szuperóriás-műlesikláson is meggyőző fölénnyel győzött. A második Adrien Theaux lett, de a franciának nem volt esélye, 85 százados hátrányt szedett össze.

Mivel ez volt az évad első szuper-G vk-futama, a mai verseny a szakági rangsor is lett egy egyben. Ami az összetett illeti, Svindal ezen a hétvégén 200 ponttal gazdagodott, ezzel át is vette az első helyet az osztrák Marcel Hirschertől, aki indult Lake Louise-ban.

A pályafutása 18. vk-versenyét megnyerő Svindal pokolian jól síelt Kanadában, nem úgy mint a svájciak, akiknek nagyon nem jött össze ez a két nap. Az alpesi síben szuperhatalomnak számító ország versenyzői közül mindössze egy, Patrick Kueng tudott tíz közé kerülni (szuper-G, 10. hely).

ALPESISÍ-VK, LAKE LOUISE (KANADA)
Férfi szuper-G
1. Aksel Lund Svindal (norvég)
1:34.96
2. Adrien Theaux (francia)
+0.85
3. Joachim Puchner (osztrák)
+0.90
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Aksel Lund Svindal
200
2. Ted Ligety (amerikai)
170
3. Marcel Hirscher (osztrák)
140
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik