Boeuf és Tora Berger sikeres üldözése

Vágólapra másolva!
2011.02.06. 19:01
null
Tora Berger (jobbra) hatodik sikerét ünnepelhette az idén (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Egyesült Államokbeli Presque Isle-ben a férfiak és a nők üldözéses versenyével folytatódott a sílövő-világkupa. Előbbieknél a győzelmet a francia Alexis Boeuf, utóbbiaknál pedig a norvég Tora Berger szerezte.

Sokáig úgy tűnt, hogy a pénteki sprintversenyt megnyerő német Arnd Peiffer simán nyeri majd ezt a viadalt is, hiszen féltávnál már másfél perces előnye is volt a többiekkel szemben, azonban a harmadik lövészeténél egyet, a negyedikben pedig hármat is hibázott.

Ekkor az őt üldöző svéd Carl Johan Bergman kezébe került a győzelem esélye, de utolsó sorozatát követően ő is két büntetőkörre kényszerült, így az ekkor csak egyszer rontó Boeuf került az élre, aki eredményesen őrizte tíz másodperces előnyét a menet közben felzárkózó orosz Makszim Csudov és Bergmann előtt, Peiffer még a dobogóról is lemaradt.

A hölgyek versenyére felerősödött a szél, ami meg is látszott a lövészeteken. Emiatt az élről induló svéd Helena Ekholm gyorsan vissza is esett. Ekkor a norvég Berger állt az élen, majd a második sorozatot követően a francia Marie Dorin, a finn Kaisa Mäkäräinen és a fehérorosz Darja Domracseva csatlakozott hozzá.

A harmadik sorozatot csak a francia úszta meg egy hibával, a többiek legalább két büntetőkört futottak, így Dorinnak félperces előnye lett, de az utolsóban ő is kettőt hibázott, így az akkor csak egyet rontó Berger visszavette a vezetést. A norvég az utolsó két kilométeres sífutás során 17 másodpercről félpercesre növelte az előnyét. A harmadik helyre Domracseva már több mint egyperces hátránnyal ért be.

 SÍLÖVŐ-VK, PRESQUE ISLE (EGYESÜLT ÁLLAMOK)
12.5 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY  
1. Alexis Boeuf (francia) 34:58.6 (2)
2. Ivan Cserezov (orosz) +12.9 (4)
3. Carl Johan Bergman (svéd) +14.9 (3)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Tarjei Bö (norvég) 679
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) 592
3. Martin Fourcade (francia) 567
NŐI 10 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY  
1. Tora Berger (norvég) 35:12.1 (4)
2. Marie Laure Brunet (francia) +30.7 (3)
3. Darja Domracseva (fehérorosz) +1:11.2 (5)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Helena Ekholm (svéd) 637
2. Kaisa Mäkäräinen (finn) 630
3. Andrea Henkel (német) 579


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik