A norvégoknak két büntetőkör is belefért a váltóaranyba

Vágólapra másolva!
2011.03.11. 15:23
null
Ole Einar Björndalen (balra) alapozta meg a norvégok sikerét (Fotó: Action Images)
Címkék
A férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyével folytatódott a sílövők világbajnoksága az oroszországi Hanti-Manszijszkban. A győzelmet az Ole Einar Björndalen, Alexander Os, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bö összeállítású norvég csapat szerezte meg a házigazda oroszok és az ukránok előtt.

 

Az olimpiai bajnok norvégok kezdték a legjobban a versenyt Ole Einar Björndalen révén, aki tökéletes lövészettel és 15 másodperces előnnyel váltotta Alexender Ost a svédek, az oroszok és a németek előtt. A leggyengébb norvég azonban a második sorozatában büntetőkörre kényszerült, így az oroszok álltak az élre, de csak 3 másodperccel megelőzve a norvégokat és a németeket.


Féltávnál már teljesen együtt volt a három csapat, amikor Emil Hegle Svendsen, Arnd Peiffer és Makszim Makszimov került sorra. Fekvő testhelyzetben egyszer-egyszer rontottak mindhárman, s bár Makszimov hagyta el elsőként a lőteret, a következő lövészetnél már lemaradt a másik kettő mögött, ezt a hátrányt azonban az álló lövészetben kompenzálni tudta, így megint együtt volt az első három.

A futásban azonban megint nagyon, fél perccel lemaradt az orosz, így Greis és Bö között dőlt el az arany sorsa. Ők ketten már a vegyes váltó során is meccseltek, s akkor Bö 25 másodperces hátrányból is simán győzött. Bár a norvég egyszer rontott, így is fölényes előnyre tett szert, mert Greis borzasztóan lőtt és három büntetőkörre kényszerült.

A dobogó is nagyot fordult, mert a második helyre az olaszok jöttek fel bő félperces hátránnyal, a harmadikok pedig ekkor az ukránok voltak. Az összetett világkupa norvég éllovasa ugyan az utolsó sorozatban összeszedett egy büntetőkört, de így is elsőként haladt át az időmérő vonalon 15 másodperccel az orosz Cserezov és az ukrán Szednev előtt.

Bö futásban alaposan verte az üldözőket – már fél perccel is vezetett –, az ezüstért azonban nagyot futottak, a végén azonban Cserezov hosszú hajrát nyitott, és ezüstöt szerzett a hazai szurkolók legnagyobb örömére.

SÍLÖVŐ-VK, HANTI-MANSZIJSZK (OROSZORSZÁG)
FÉRFI 4x7.5 KM-ES VÁLTÓ
1. Norvégia 1:16:13.9 (2+10)
2. Oroszország +13.4 (0+ 8)
3. Ukrajna +28.0 (0+10)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik