Szocsi 2014: sorsdöntő meccs előtt éjszakáztak az osztrákok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.20. 17:59
A norvégok elleni győztes (3–1) csoportmeccs után az osztrák jégkorong-válogatott több tagja belecsapott az éjszakába a téli olimpián, és bizony ott is maradt. Mindez aligha lett volna gond, ha egy nappal később nem szenvednek csúfos vereséget (0–4) Szlovéniától a negyeddöntőbe jutásért vívott párharc során.

 

A keret három NHL-s légiósa, Michael Grabner, Michael Raffl és a kapitány, Thomas Vanek nyílt levélben kért bocsánatot: „Tudjuk, hogy ez a viselkedés nem vall profira, de nem hisszük, hogy ennek köze volt a Szlovénia elleni teljesítményünkhöz, a vereségünk oka a kiábrándító csapatmunka volt.”

Magyarázkodnak és elnézést kérnek a játékosok, mondván, ők is csak emberek, akik hibázhatnak, és bocsánatos bűnöket követnek el, miközben Manny Viveiros szövetségi kapitány erről mit sem sejtett.

„Megdöbbenve hallok a történtekről, fogalmam sem volt róla – mondta a tréner. – Azt tudtam, hogy együtt elmennek vacsorázni az Osztrák Házba, de úgy tudtam, hogy utána visszatértek.”

Nos, lehet, hogy az eredeti tervben valóban ez szerepelt, de az élet ezek szerint átírta a forgatókönyvet. Méghozzá alaposan: a szobákba reggel hat körül érkeztek vissza a korongosok. A szövetség közleményt ígért, méghozzá a kimaradók névsorával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik