Szocsi 2014: Kuzmina megvédte címét a sílövők sprintjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.09. 16:39
null
Kuzmina a szlovákok második aranyát nyerte a téli olimpiákon (Fotó: Action Images)
A női sílövők 7.5 km-es sprintversenyével folytatódott a téli olimpia az oroszországi Szocsiban. A győzelmet a szlovák Anastasiya Kuzmina szerezte meg, aki ezzel megvédte címét. A második az orosz Olga Viluhina, a harmadik az ukrán Vita Szemerenko lett, míg a magyar Szőcs Emőke a 70. helyen végzett.

 

Az első lövészetet követően a német Sachenbacher-Stehle állt az élen, aki 2002-ben és 2010-ben szerzett már olimpiai aranyérmet, igaz sífutásban és nem biatlonban. 4.7 másodperccel előzte meg az ukrán Valj Szemerenkót és 5.2-vel a címvédő Kuzminát.

A második lövészetében azonban egyszer rontott, így aztán hátrébb csúszott. Ott már Kuzmina került az élre, aki mindkét sorozatban hibátlan maradt – az éllovasok közül egyedüliként –, így viszont tetemes, 20 másodperces előnye volt az ugyancsak hibátlanul lövő, de jóval gyengébben futó Viluhina előtt.

Az orosz születésű, honosított sílövő (bátyja, Anton Sipulin orosz színekben szombaton negyedik lett a férfi sprinten), tartani tudta előnyét, így megvédte címét, míg az oroszok Viluhina ezüstjének örülhettek. A harmadik helyre végül remek hajrával a másik Szemerenko-testvér, Vita ért be, alig két másodperccel lemaradva.

A 84 versenyző között ott volt a magyar Szőcs Emőke is, akinek célja az üldözéses versenyen való indulás kiharcolása, amihez az első hatvan közé kerülés szükségeltetett. Emőke jól kezdett, s hibátlan fekvő lövészete után, 50 másodperces hátránnyal az 55. volt, ám az álló sorozatában kétszer is rontott, így két és fél perces hátránnyal a 68. helyre csúszott vissza. A célban már több mint három perc volt a lemaradása, és végül a 70. helyen zárt.

„Kissé csalódott vagyok. Nem azért, mert bárki elvárt volna tőlem bármit, hanem én szerettem volna a legjobb hatvan közé kerülni. Ez világkupán, nehezebb mezőnyben már sikerült. Túl lassan lőttem és még így is kétszer tévesztettem, sajnos túlgondolkodtam a második sorozatot – értékelt az MTI-nek a csíkszeredai születésű sportoló, aki hozzátette, a lécválasztással, illetve a vakszolással nem volt baja. Szőcs Emőke elmondta, a vártnál rosszabb szereplésében az is szerepet játszhatott, hogy csak egyetlen szakember volt velük, kettővel, egy edzővel és egy vakszmesterrel talán jobban sikerült volna a vasárnapi versenye. A biatlonos még jövő pénteken a nők 15 kilométeres egyéni versenyében áll majd rajthoz.

Szocsi 2014
SÍLÖVÉSZET, NŐI 7.5 KM-ES SPRINTVERSENY
1. Anastasiya Kuzmina (Szlovákia) 21:06.6 perc (0 lövőhiba)
2. Olga Viluhina (Oroszország) +19.9 mp. hátrány (0)
3. Vita Szemerenko (Ukrajna) +21.7 (0)
4. Karin Oberhofer (Olaszország) +27.9 (0)
5. Anais Bescond (Franciaország) +29.9 (1)
6. Dorothea Wierer (Olaszország) +30.6 (0)
70. Szőcs Emőke (Magyarország) +3:08.6 (2)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik