Szocsi 2014: Fenninger nyert szuper-G-ben, Miklós ezúttal 15.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.15. 09:37
null
Miklós Edit újra kiváló eredményt ért el (Fotó: Reuters)
A női alpesi sízők szuperóriás-műlesiklását rendezték meg szombaton, a Szocsiban zajló téli olimpián. A győzelmet az osztrák Anna Fenninger szerezte meg a német Maria Höfl-Riesch és az ugyancsak osztrák Nicole Hosp előtt. A magyarok közül Miklós Edit az előkelő 15., Berecz Anna pedig a 28. helyen végzett.

A pálya állapotát és nehézségét jól jellemezte az az adat, hogy az első nyolc induló közül heten is kiestek, csak a másodikként induló amerikai Leanne Smith tudott célba érkezni 1:28.38-as idővel. Végül kilencedikként rajtolva a svájci Fabienne Suter ért célba másodikként, másfél másodpercet javítva az időn.

Aztán az olasz Nadia Fanchini is bejött 31 századmásodperces hátránnyal, a lesiklás egyik olimpiai bajnoknője, a svájci Dominique Gisin viszont besokallt. Aztán az első csoportból az amerikai Julia Mancuso ért be a második helyre 15 százados hátránnyal, míg az óriás-műlesiklás vancouveri bajnoka, a német Viktoria Rebensburg 19 százados lemaradással a harmadik helyen állt, amikor a legjobbak következtek.

Ott elsőként a kombináció ezüstérmese, az osztrák Nicole Hosp rajtolt, aki az addigi legjobb futamot produkálva 71 századmásodperces előnnyel átvette a vezetést. A liechtensteini Tina Weirather ezúttal sem indult, így aztán egy másik osztrák, Anna Fenninger következett, aki bár egy kapuban szinte fennakadt, újabb 66 századot faragott az időből.

A lesiklás másik bajnoka, a szlovén Tina Maze éppen csak a pályán tudott maradni, s így 76 százados hátránnyal csupán a harmadik helyet vette át, de csak amíg a svájci Lara Gut célba nem érkezett, mert ő három századdal gyorsabb volt a szlovénnál. Azért nem állt három osztrák az élen, mert Elisabeth Görgl kiesett, a kombináció szocsi aranyérmese, az amúgy háromszoros olimpiai bajnok német Maria Höfl-Riesch pedig volt 14 százados előnyben is, de végül fél másodperces hátránnyal „csak” a második lett.

Ezzel tulajdonképpen a verseny érdemi része befejeződött, persze mi még a két magyar indulóért, elsőként a 35-ös rajtszámú Miklós Editért szurkolhattunk, aki többek közt a kiesők magas száma (az első harmincból tizenhárman nem értek célba) miatt ezúttal is jó helyezésre számíthatott – ha végig tud jönni a pályán. Végig tudott, s nem is rosszul, hiszen mindössze 2.35 másodperces hátránya lett az éllovas Fenningerrel szemben, és ezzel a 15. helyre került, aminél jobb helyezése csak a lesiklásban szerzett hetedik volt.

Berecz Annának már az első időmérőnél akkora hátránya volt, mint Miklós Editnek összesen, de ő is beért és hét és fél másodperccel a győztes mögött a 27. helyen ért célba, ami 49 indulóból kifejezetten jó eredménynek számít, igaz, az utolsóként rajtoló ukrán Bogdana Macocka végül még bejött elé.

Szocsi 2014
ALPESI SÍ, NŐI SZUPER-G
1. Anna Fenninger (Ausztria) 1:25.52
2. Maria Höfl-Riesch (Németország) +0.55
3. Nicole Hosp (Ausztria) +0.66
4. Lara Gut (Svájc) +0.73
5. Tina Maze (Szlovénia) +0.76
6. Fränzi Aufdenblatten (Svájc) +1.27
...
15. Miklós Edit (Magyarország) +2.35
28. Berecz Anna (Magyarország) +7.55

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik