Szocsi 2014: Domracseva második aranya 15 km-en, Szőcs 70.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 16:32
null
Darja Domracseva a 10 km-es üldözéses verseny után 15 km-en is győzni tudott (Fotó: Action Images)
A női sílövők 15 kilométeres versenyét rendezték meg pénteken a Szocsiban zajló téli olimpián. A győzelmet a fehérorosz Darja Domracseva szerezte meg a svájci Selina Gasparin és az ugyancsak fehérorosz Nagyezsda Szkardino előtt. A magyar Szőcs Emőke a 70. helyen végzett.

 

Az első lövészetet követően a sprintverseny győztese, a szlovák Anastasiya Kuzmina állt az élen, a cseh Gabriela Soukalovát, a finn Kaisa Mäkäräinent és az üldözéses versenyt megnyerő Domracsevát megelőzve. A második sorozatban viszont nagyot fordult a világ, mind a négyen hibáztak egyet, így ott a cseh Veronika Vítková állt az élre, az orosz Olga Zajceva és a svájci Selina Gasparin előtt.

Vítková a harmadikban sem rontott, de Domracseva annyival jobban futott nála, hogy az egyperces időbüntetés ellenére már a fehérorosz vette át a vezetést. Domracseva a negyedik sorozatban sem rontott, s mivel Vítková ott igen, így a fehérorosznak ott már több mint egy percre nőtt az előnye, a végig hibátlanul lövő Gasparin és Szkardino előtt. Ez a sorrend pedig a hátralévő távon már nem is változott, így Domracseva már a második olimpiai bajnoki címét ünnepelhette Szocsiban.

Az 56-os rajtszámmal induló Szőcs Emőke egyet-egyet hibázott az első három sorozatában, s előbbi után 63., fél távnál 59., utóbbinál pedig 61. volt. Sajnos a negyedik lövészeténél megduplázta az addigi rontásait, így végül hat lövőhibával visszacsúszott a 70. helyig a 82 indulóból.

„Jó lett volna ez a verseny, ha nem rontom el az utolsó lövészetet – mondta az MTI-nek csalódottan Szőcs Emőke. – Azt nagyon szívesen megismételném, főleg hogy tudom, magasak voltak a lövéseim. Jó volt a harmadik csoportban rajtolni, mert addigra egy kicsit lehűlt a hó, amitől gyorsabb lett. A lécek jók voltak, a futóidőm is megfelelő, csak az az utolsó sorozat ne lett volna."

Szocsi 2014
SÍLÖVÉSZET, NŐI 15 KM
1. Darja Domracseva (Fehéroroszország) 43:19.6 perc (1 lövőhiba)
2. Selina Gasparin (Svájc) +1:15.7 perc hátrány (0)
3. Nagyezsda Szkardino (Fehéroroszország) +1:38.2 (0)
4. Gabriela Soukalová (Csehország) +1:57.5 (2)
5. Anais Bescond (Franciaország) +2:14.4 (2)
6. Veronika Vítková (Csehország) +2:26.4 (1)
...
70. Szőcs Emőke (Magyarország) +10:52.7 (6)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik