Paralimpia 2010: Dani Gyöngyi haza-, Koleszár Balázs célba ért

Vágólapra másolva!
2010.03.17. 21:09
Címkék
Mozgalmas napja volt szerdán két téli paralimpikonunknak: előbb a Dani Gyöngyit (is) szállító repülőgép landolt Ferihegyen, hogy onnan egyből kórházba szállítsák a kettős lábszárcsonttörést szenvedő versenyzőt, majd magyar idő szerint este Koleszár Balázsra irányult a figyelem, aki második, egyben utolsó számában rajtolt Vancouverben.

Az állók óriásműlesiklásának csak az első futama ért véget eddig, de szerencsére a mi fiunk nem járt úgy, ahogy hétfőn, műlesiklásban, vagy ahogy most is jártak kilencen, vagyis nem esett ki, végig tudott menni a pályán, és meg is előzött hat vetélytársat.

A hivatalos eredménylista szerint a 34. helyen zárta az első kört, 17.48 másodperccel elmaradva az első helyezett német Gerd Schönfeldertől, 53 századdal lassabban teljesítve a távot, mint az előtte lévő horvát Zlatko Pesjak, és több mint hat másodperccel gyorsabban, mint a közvetlenül mögé rangsorolt ausztrál Nicholas Watts. A második futamot az itteni időt alapul véve este háromnegyed 11-re írták ki.

Visszatérve Danira, ő súlyos sérülése ellenére jól bírta a hosszú, fél világot átszelő, frankfurti átszállással tarkított utat, amelyet a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt kíséretében tett meg. Műtétre előreláthatólag nem lesz szüksége, viszont nyolc hét pihenő vár rá, és csak azután kezdheti meg az edzéseket „nyári" sportágára, a kerekes székes vívásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik