Műkorcsolya Eb: olasz diadal jégtáncban, 21. a magyar páros

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.16. 23:21
null
A győztes olaszok egyik emelése (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
A szerdai rövid program után is élen álló Anna Cappellini, Luca Lanotte duó nyerte a jégtáncosok versenyét a Syma-csarnokban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság csütörtöki napján. A Turóczi Dóra, Major Balázs kettős a szerdai rövid programban 21. lett, s mivel a kűrt csak az első húsz helyezett mutathatta be, a magyar duót már csak a vasárnapi gálán láthatja a hazai közönség.


A tavaly bronzérmes olasz kettős elbűvölő produkcióval rukkolt elő kűrjében, amelynek végén a mintegy kétezer fős közönség nagy tapssal jutalmazta az előadást. A bírák 102.03 pontot adtak Cappelliniéknek, így egyértelművé vált, hogy igazán csak a rövid program után mögöttük második Jelena Iljinih, Nyikita Kacalapov duónak marad esélye arra, hogy megfossza őket a kontinensbajnoki címtől.

Az orosz páros rendkívül erős kűrrel lépett a jégre, s hogy nem sikerült megszerezniük az aranyérmet, az leginkább annak volt betudható, hogy Iljinih az egyik elemnél nagyot rontott, s elesett. Capelliniék és Iljinihék mögött a rövid program után is harmadik brit Penny Coomes, Nicholas Buckland páros szerezte meg a bronzérmet.

Az Eb pénteken a párosok rövid programjával és a női kűrrel folytatódik.

MŰKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁG
JÉGTÁNC

1. Anna Cappellini, Luca Lanotte (Olaszország) 171.61 pont
2. Jelena Iljinih, Nyikita Kacalapov (Oroszország) 170.51
3. Penny Coomes, Nicholas Buckland (Nagy-Britannia) 158.69
…21. Turóczi Dóra, Major Balázs


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik