Höfl-Riesch győzött kombinációban, Miklós a 19.

Vágólapra másolva!
2013.02.08. 15:24
null
Maria Höfl-Riesch az olimpiai bajnoki cím mellé a világbajnoki titulust is begyűjtötte (Fotó: Action Images)
Maria Höfl-Riesch győzelmével ért véget a női szuperkombináció a schladmingi alpesisí-világbajnokságon. A német mögött a szlovén Tina Maze lett a második, az osztrák Nicole Hosp pedig a harmadik. Miklós Edit az előkelő 19. helyen végzett.

 

Pénteken a női szuperkombinációs számmal (lesiklás, majd műlesiklás) folytatódott a schladmingi alpesisí-világbajnokság. A mezőny tagja volt természetesen Miklós Edit is, aki jó esélyekkel indulhatott. A magyar versenyzőnek erőssége a lesiklás, legjobb eredményei ebben a szakágban születtek az évad folyamán. A világkupában már nyolc pontot szerzett – ez kitűnő teljesítménynek számít.

Az első, lesikló futamban Miklós Edit a 22. helyet szerezte meg a 47 induló közül, mindössze 2.15 másodperccel a győztes kettős, az osztrák Anna Fenninger és a szlovén Tina Maze mögött. A vezető duót mindössze öt századdal Elisabeth Görgl, egy másik osztrák követte, de a német Maria Höfl-Riesch és a svájci Lara Gut is csupán kéttizedes hátrányt szedett össze az élen állókhoz képest.

A műlesiklás előtt négyen jelezték, hogy nem vállalják a folytatást. Közülük hárman is Miklós Edit előtt voltak, így a legjobb magyar alpesi síelő joggal reménykedhetett további előrelépésben. Sajnos a műlesikló futama már nem sikerült olyan jól, de legalább célba ért, miközben többen is kiestek. Ennek köszönhetően Miklós javított, és végül az előkelő 19. pozícióban zárt.

A világbajnoki cím Höfl-Riesch és Maze között dőlt el. A német állt az élen, amikor a szlovén futama következett, már csak neki volt esélye az első hely átvételére. Maze mindent beleadott, de nem tudott riválisáéhoz hasonló tempót síelni, és 46 százados hátránnyal zárt.

Höfl-Riesch az olimpiai bajnoki címe mellé most már a világbajnoki elsőséget is begyűjtötte ebben a szakágban.

Szombaton a férfiak lesiklóversenyével folytatódik a program.

ALPESI SÍ, VILÁGBAJNOKSÁG, SCHLADMING (AUSZTRIA)
Női szuperkombináció (lesiklás + műlesiklás)
1. Maria Höfl-Riesch (német)
2:39.92
2. Tina Maze (szlovén)+0.46
3. Nicole Hosp (osztrák)
+1.00
…19. Miklós Edit
+7.26

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik