Rp. gyorskorcsolya: Tárazunk, hogy aztán tüzelni tudjunk – Bánhidi Ákos

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 09:48
null
A január 26-ai elutazásig önkéntes karanténba vonultak legjobbjaink, köztük Krueger John-Henry és Liu Shaoang is (Fotó: Árvai Károly)
Gőzerővel készül az olimpiára a rövid pályás gyorskorcsolya válogatott, miközben a csapat minden tagja fokozottan figyel arra, hogy el ne kapja a koronavírust.

 

Szállodába költözött a magyar rövid pályás gyorskorcsolya válogatott, pontosabban a csapat jó néhány tagja – a koronavírus-járvány miatt még inkább odafigyelnek mindenre a mieink, s így, hogy némiképp elzárkóznak, talán kisebb az esélye annak, hogy a versenyzők és az edzők megfertőződnek.

„Valóban szállodában laknak a legjobbjaink – erősítette meg értesülésünket Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere. – Nem a teljes keretet érinti ez, azok vonultak önkéntes karanténba, akiknél majdhogynem élet-halál kérdése, hogy megóvjuk őket a fertőzéstől. Persze, a teljes csapatot nem tudjuk megvédeni, és a válogatottat segítő szakmai stáb tagjai is végzik egyéb munkájukat, ám ők dupla szűrőn keresztül férkőzhetnek csak a versenyzők közelébe.”

A felkészülés helyszínéül szolgáló Gyakorló Jégcsarnokban short trackeseink külön bejáraton léphetnek be, s minden egyes alkalommal gyorstesztet végeznek rajtuk, emellett két-három naponta PCR-tesztet is bevet az orvosi stáb.

A rendszer működik – egyelőre, s ezt kopogjuk le gyorsan, hiszen természetesen az a cél, hogy legjobbjaink kivétel nélkül jégre lépjenek a február 4-én rajtoló téli olimpián.

„Nem mondom, hogy könnyű helyzetben vagyunk, hiszen nehezen viselik a bezártságot, az elszigeteltséget a srácok, de legalább hétvégente mindenki fogadhat egy-egy látogatót, természetesen negatív PCR-teszt, és a szállodában elvégzett gyorsteszt után”
– tájékoztatott Bánhidi Ákos.

A csapat egyébként hétvégén Hollandiá­ban versenyzett volna – mint ismert, január 14. és 16. között Drezda adott volna otthont a sportág kontinensviadalának, ám a koronavírus-járvány közbeszólt, az Európa-bajnokságot pedig törölték. A hollandok viszont egy meghívásos viadalt álmodtak meg, amelyen a hazaiak és a mieink mellett jégre léptek volna az oroszok és a franciák is.

„Lett volna kockázat az utazásban is, de ezt vállaltuk volna, csakhogy a franciák és az oroszok visszamondták ez egészet, annak pedig nem lett volna sok értelme, hogy csak a hollandokkal meccseljünk – árulta el Bánhidi Ákos, aki azt sem rejtette véka alá, hogy jelenleg nagyon kemény edzéseket vezényelnek legjobbjainknak: – Most van itt a munka ideje, de mondhatnám azt is, hogy jelenleg tárazunk, hogy aztán tüzelni tudjunk. Keményen dolgozunk, ennek megfelelően fáradtak is vagyunk – fizikailag és idegileg egyaránt.”

(Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)
(Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik