Hóröplabda ob: a Soós, Tari, Veress hármas nyert a férfiaknál

Vágólapra másolva!
2021.12.18. 22:32
null
A hóröplabda a pekingi téli olimpián is jelen lesz (Fotó: Török Attila)
Másodszor rendezték meg a hóröplabda országos bajnokságot: az eseménynek a Vajdahunyad vára árnyékában található városligeti Műjégpálya adott otthont.

 

„Ez inkább egy buli” – mondta Karádi Zoltán, a Gödöllői RC strandröplabda-szakosztályvezetője arra a kérdésre válaszolva, vajon ugyanolyan komolyan veszik-e a játékosok ezt az eseményt, mint a sportág homokon zajló szériáját. Elmondta még, hogy a strandröplabdával szemben itt hárman vannak egyszerre a pályán egy csapatban, és cserélhetnek is a mérkőzés alatt.

Tulajdonképpen minden ugyanolyan, mint homokon, csak itt nem izzad mindenki, hanem éppen ellenkezőleg, mindenki fázik – és nemcsak a lelátón, hanem a pályán is. Azonban a szervezők erre is gondoltak, a büfésátor mellett található hőgomba (ami nem egy betegség) segít abban, hogy kellemes környezetben beszélgethessünk egymással, illetve kevésbé fázva nézzünk röplabdát. A forró tea, forralt bor és kürtőskalács hármas a karácsonyi vásárt idézte, itt azonban nem az üzletek kirakata jelentette a látnivalót, hanem maga a sportág.

A hóröplabda – nem meglepő módon – Ausztriából ered, az elmúlt szűk évtizedes „pályafutásának” legnagyobb eredményeként 2018-ban bemutatkozhatott Pjongcsangban a téli olimpián. Jövőre, Pekingben ismét csak bemutató sportágként láthatjuk, de ha minden jól megy, a 2026-os téli játékokon már a programba is bekerül.

A bajnokság férfiversenyét a Soós Izsák (Ball Sport Club), Tari Bence, Veress Ákos (SRSE) csapat nyerte két izgalmas játszmában a Kun Benedek László (SRSE), Bogáncs Bálint (Malév), Molnár István, Majer Zsolt (Pénzügyőr SE) négyes ellen. A nőknél a Győri Panna (KSE), Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas) trió győzött a Mester Orsolya, Gracza-Sóti Fanni, Lutter Liza (Gödöllői RC) csapattal szemben.

HÓRÖPLABDA
Országos bajnokság, Városligeti Műjégpálya

Férfiak
Döntő:
Soós, Tari, Veress–Molnár, Kun, Bogáncs, Majer 15:13, 15:11
Nők
Döntő:
Győri, Szombathelyi, Villám–Mester, Gracza-Sóti, Lutter 15:9, 15:13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik