Hódeszka: félcsőben is gyűjti a pontokat a téli olimpiáért küzdő Kozuback Kamilla

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 12:30
null
Kozuback Kamilla azért küzd, hogy részt vehessen a pekingi játékokon
Továbbra is a február elején kezdődő téli olimpia lebeg a magyar snowboardosok szeme előtt. A 17 éves Kozuback Kamilla Big Air után félcsőben is pontot szerzett a világkupán.

Kevesebb mint ötven nap van hátra a 2022-es téli olimpiáig, vagyis már minden érintett sportágban gőzerővel zajlanak a kvalifikációs versenyek. Így van ez a snowboardosoknál is, akik közül két magyar, Fricz Botond és Kozuback Kamilla küzd azért, hogy részt vehessen a pekingi játékokon.

A 17 éves hölgy december elején mutatkozott be a világkupán magyar színekben a steamboati Big Air-versenyen, azóta pedig már félcsőben is megmérette magát – a Copper Mountain-i viadalon a 29. helyet megszerezve gyűjtött további pontokat.

„Összesen két nap edzési lehetőség állt rendelkezésre a verseny előtt, és március óta először volt lehetőségem félcsőben edzeni – mondta a magyar-kanadai Kozuback Kamilla. – Érthető, hogy izgultam, a cél az volt, hogy esés nélkül tudjam bemutatni az ugrásokat. Az első menetben egy Cab 360 fordulat landolása során majdnem elestem, de sikerült talpon maradnom. A második menetet botlás nélkül teljesítettem, és erre nagyon büszke vagyok.”

Kozuback és Fricz legközelebb az év utolsó napjain Slopestyle-ban indul a calgaryi világkupán, és a Magyar Snowboardszövetség elnöke, Bécsy Balázs is abban bízik, mindketten elegendő pontot szereznek majd a következő időszakban a pekingi induláshoz.

„Kevesebb mint két hónappal a 2022-es téli olimpia előtt sok még a kérdőjel a szervezés, az utazás, a Covid-protokoll vagy éppen a nekünk legfontosabb kvalifikáció kapcsán. Freestyle szakágban három verseny van még hátra, amelyen a kijutásra még lehet esély. Kozuback Kamilla és Fricz Botond motiváltan, jó fizikai állapotban várja a következő időszakot. A jövő év január 1. és 16. közötti két hétben három versenyen, két kontinensen kell a legjobbjukat nyújtaniuk. Kamilla Kanadában, míg Botond Svájcban készül az ünnepek előtt.”

„A téli olimpiai fókusz mellett itthon is nagy lendülettel zajlik a szezon, Vincze Zsófia előfutóként vehetett részt a montafoni világkupán, ami nagy lendületet adhat az Európa-kupákon induló fiatal versenyzőnek. Barabás Bálint a csehországi moninecen megrendezett junior FIS-versenyen gyűjtött értékes pontokat, emellett a hazai versenyeket, bajnokságokat készítjük elő.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik