Peking 2022: a magyar curlingduó szerint jobban kell teljesíteniük a pótkvalifikáción, mint a vb-n

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.09. 15:30
Palancsa Dorottya szerint mentálisan és technikailag egyaránt jobban kell majd teljesíteniük az olimpiai pótkvalifikáción, mint a májusi curling-világbajnokságon – írja az MTI.

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt párosa képviselheti Magyarországot a decemberi tornán Hollandiában. Ezen a viadalon 14 nemzet vegyes párosa között dől el, hogy melyik kettő jut ki a februári, pekingi téli olimpiára. Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt párosa képviselheti Magyarországot a decemberi tornán Hollandiában. Ezen a viadalon 14 nemzet vegyes párosa között dől el, hogy melyik kettő jut ki a februári, pekingi téli olimpiára.

„Tényleg nagyon ki-ki mérkőzés lesz valószínűleg az összes meccsünk ezen a világversenyen, ugyanez a koncentráció és fókusz kell végig ahhoz, hogy sikerüljön a kvótaszerzés” – mondta Palancsa az M4 Sport Sporthíradójában kedden, utalva a hétfőn befejeződött válogatóversenyre, amelyen a Szekeres Ildikó, Nagy György kettőst győzték le.

Hozzátette, meglepetésnek számít, hogy az orosz páros sem szerzett még indulási jogot, szerinte azonban az ausztrálok és a németek is esélyesnek számítanak az ellenfelek közül.

A kétszeres világbajnok magyar páros a májusi vb-n nem tudta megszerezni a kvótát, azóta viszont hat világkupa-versenyről négy éremmel tért haza, és ez Palancsa Dorottya szerint kiemelkedő teljesítménynek számít ebben az erős mezőnyben.

Az utolsó kvalifikációs tornát december 5-18-án rendezik Leeuwarden-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik