Téli olimpia: annyira laza, hogy verseny közben ment volna jégkrémért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 07:51
null
Chloe Kimnek jó oka volt mosolyogni (Fotó: AFP, archív)
A pjongcsangi téli olimpia egyik legnagyobb kedvence az amerikaiak 17 éves, koreai származású snowboardosa, Chloe Kim lehet – a félcső kvalifikációjában óriási fölénnyel az élen végző versenyző verseny közben azon gondolkozott, leugrik egy kis jégkrémért.

Chloe Kim finoman fogalmazva sem a konzervatív Twitter-tevékenység híve, látványosan lazán kezeli közösségi oldalait. A megnyitó után életvezetési tanácsként churrosevést ajánlott („Benyomtam két churrost, marha jó volt, így a tanácsom: ha idegesek vagytok, egyetek churrost!”), most meg jégkrémet célzott meg – miközben tartott a verseny.

„Le kéne ugrani egy kis jégkrémért" – tweetelte első, 91.50 pontra értékelt „köre” után. A követők reakciója nem is maradt el:

– Egyébként nem versenyzel épp most?
– De...

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

Akár szerzett Kim jégkrémet, akár nem, másodikra rendkívül magas, 95.50-es pontot kapott, riválisai meg sem tudták közelíteni. A közönségkedvenc amerikai tini már Szocsiban is elég jó volt ahhoz, hogy elinduljon az olimpián, ám 13 esztendősként (lenyűgöző képességek ide vagy oda) nem engedték rajthoz állni. Otthon nézte a versenyeket és (kitalálják?) jégkrémet evett.

„Utólag visszatekintve örülök, hogy nem indulhattam. Nem hiszem, hogy érzelmileg és mentálisan elbírtam volna a terhet. Alig volt még tapasztalatom a médiaérdeklődéssel, a szponzori figyelemmel, minden ilyesmivel kapcsolatban – most már tudom, ez milyen, így felkészülten megyek” – mondta Kim, aki a legfiatalabb amerikai hódeszkás lehet, aki olimpiai aranyérmet nyer.

Akkor biztosan annyi jégkrémet ehet, amennyit csak tud…

„Még mindig jégkrémet akarok! A kedvencem a vanília-mandula, de egy mangó szorbet is jólesne. A második csúszásom nagyon jó volt, gyakorlatilag tökéletes. Arra törekedtem, hogy minden kis finomságot tökéletesítsek, és úgy érzem, sikerült, nagyon fel vagyok pörögve!” – így Kim a vegyes zónában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik