Téli olimpia: alpesi sízőink is elindultak

L.Á. L.Á.L.Á. L.Á.
Vágólapra másolva!
2018.02.06. 13:58
null
Elindult a csapat (Fotó: Tumbász Hédi)
A rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, a nagypályás korcsolyázó Nagy Konrád, valamint két sífutónk, Kónya Ádám és Szőcs Emőke után elutazott Dél-Koreába alpesisí-válogatottunk is. A repülőgép gyomrába 24 pár síléc került.

Hétfőn a kora délutáni órákban indult útnak alpesisí-válogatottunk a pjongcsangi téli olimpiára, öt versenyzőnk, Kékesi Márton, Samsal Dalibor, Hozmann Szonja, Maróti „Mimi” Mariann, valamint freestyle versenyzőnk, Swaney Elizabeth és edzőik szálltak fel a gépre.

A csapat tagjai igazi látványosságot jelentettek a Liszt Ferenc repülőtéren, ami nem véletlen: 24 pár sílécet, botokat, a teljes felszerelést kellett feladni, egyvalami nem került a gép gyomrába, az pedig a sícipő volt.

„Az a legfontosabb – mondta Barbai Áron, a női versenyzők trénere. – Ha a cipő elkeveredik, nagy bajban van az ember. A lányok összesen nyolc pár sível érkeznek Dél-Koreába, a fiúk tizenhatot adtak fel a gépre. És ott vannak a csomagban a speciális vakszok is, amelyek a lécek előkészítéséhez kellenek. Hogy milyen minőségű a hó Dél-Koreában, azt egyelőre nem tudjuk, csak annyit, hogy nagyon hideg van a helyszínen.”

Elindult a csapat (Fotó: Tumbász Hédi)
Elindult a csapat (Fotó: Tumbász Hédi)

És hogy miként készülődtek a nagy utazásra versenyzőink? Lazán, könnyedén, mosolyogva. Ahogy Barbai Áron fogalmazott, a csapat nem tudja betölteni a Miklós Edit által hagyott űrt, de mindenki igyekszik tudása legjavát nyújtani az olimpián.

Még férfi versenyzőink világbajnokságon már indultak, a lányok számára ez lesz az első nagy verseny, amelyen részt vesznek. Freestyle sízőnk, Swaney Elizabeth velük ellentétben óriási rutinnal rendelkezik, hiszen világbajnokságon és világkupán is szerepelt már, legutóbb Kínában a 13. lett félcsőben. Nem titkolt célja tehát, hogy a top 10-be kerüljön az olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik