Alpesisí-vk: először nyertek a stockholmi győzők

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.30. 20:26
A svédországi Stockholmban városi versennyel folytatódott az alpesisí-vk. A férfiaknál a győzelmet a svájci Ramon Zenhaeusern, a nőknél pedig a norvég Nina Haver-Löseth szerezte meg.

Nem ritka, hogy ezeken a paralel-versenyeken meglepetések születnek, de, hogy mindkét nemnél olyan versenyző nyerjen, akinek ez korábban soha nem sikerült, olyanra még nem nagyon volt példa.


A férfiaknál az esélyesek közül az összetett világkupában második norvég Henrik Kristoffersen már az első fordulóban búcsúzott (a későbbi bronzérmes német Linus Strasser búcsúztatta), míg az éllovas osztrák Marcel Hirschert a negyedik helyen záró svájci Luca Aerni ejtette ki a második körben. A fináléba végül Zenhausern és a svéd Andre Myhrer került. Már az első futamban is a svájci volt a gyorsabb négy századmásodperccel, a másodikban pedig riválisa rálépett egy kapura, ezért aztán nem is volt érvényes ideje.

A nőknél nem indult az amerikai Mikaela Shiffrin, de üldözőjének, a svájci Wendy Holdenernek sikerült elverekednie magát a döntőig, ám ott hiába nyerte az első futamot 35 századmásodperccel, a pályacsere után több mint fél másodperccel kapott ki. A bronzot a szlovák Petra Vlhova nyerte (a svéd Frida Hansdottert győzte le), aki ezzel az összetett vk-ban is feljött a harmadik helyre.

ALPESISÍ-VK, STOCKHOLM (SVÉDORSZÁG)
Férfi PÁRHUZAMOS ÓRIÁS-MŰlesiklás
1. Ramon Zenhaeusern (svájci)
2. Andre Myhrer (svéd)
3. Linus Strasser (német)
Az összetett vk állása:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1294
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 1045
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 716
Női PÁRHUZAMOS ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Nina Haver-Löseth (norvég)
2. Wendy Holdener (svájci)
3. Petra Vlhova (szlovák)
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1513
2. Wendy Holdener (svájci) 842
3. Petra Vlhova (szlovák) 754
...
100. Miklós Edit (magyar) 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik