Szocsi 2014: Szabó Milán nem csinál a szüleiből „fejőstehenet”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 14:03
A 30 (15+15) kilométeres számban vasárnap győztes svájci Dario Cologna nyerte meg a férfi sífutók 15 kilométeres klasszikus stílusú számát is. A magyar induló, Szabó Milán a 78. helyet szerezte meg a szocsi téli olimpia pénteki versenynapján.

„Nagyon elfáradtam. Ez volt életem első egyéni indítású, klasszikus stílusú 15 km-es versenye, ráadásul több szempontból is rendkívül nehéz pályán, mert az útvonal során nagy a szintkülönbség, illetve az olvadó hó sem könnyítette a helyzetet” – mondta az egykori biatlonosként a szabadstílust jobban kedvelő Szabó Milán a sífutásban elért 78. helye után.

A magyar versenyző szerint léceinek vakszolása a lehetőségekhez képest jó volt, de a klasszikus stílusban a csúszó mellett szintén szükséges fogó vaksz túl soknak bizonyult. Szabó úgy vélte, ezúttal az volt a fontos, hogy megfelelő tempót válasszon, amelyet végig bír, s ez sikerült is neki, így szerinte kihozta magából a maximumot ebben a számban.

„Összességében nagy élmény volt az olimpia, épp ezért sajnálom, hogy hétfőn haza kell mennünk, aminek nem tudjuk az okát. Szerettem volna még élvezni a játékok hangulatát és érezni az olimpiai eszmét” – összegzett a gyöngyösi sífutó, aki a folytatást illetően úgy fogalmazott, lát fantáziát a sprintben, de csak ha a jövőben több támogatáshoz jut, mert nem szeretné a szüleit „fejőstehénnek” tekinteni.

„Reálisnak gondolom, hogy négyéves felkészüléssel a legjobb harmincba, azaz a kieséses szakaszba kerüljek Pjongcsangban. Miklós Edit a jó példa, az ő céljain is mindenki csak nevetett, de bebizonyította, hogy igenis elérhetőek. Ehhez viszont jobb körülményekre, azaz több támogatásra van szükség” – jelentette ki Szabó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik