Szocsi 2014: horrorbukásai után ismét ugrott az osztrák klasszis

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 22:03
null
Morgenstern ismét a sáncon, két nagy bukást kiheverve (Fotó: Reuters)
Kevesebb mint egy hónappal súlyos balesetét követően Thomas Morgenstern csatlakozott a síugrómezőny legjobbjaihoz, és részt vett a szocsi olimpia első hivatalos edzésén.

 

A normál sánc vasárnapi viadalának első, csütörtöki tréningjén hármat ugrott minden versenyző, s a háromszoros ötkarikás bajnok osztrák sportoló kísérletről kísérletre egyre jobb volt. A nyitó körben 31., a másodikban 12., míg a harmadikban már nyolcadik lett a 68 tagú mezőnyben.

A 27 éves Morgenstern a mostani szezonban kétszer is nagyot esett, előbb decemberben Titisee-Neustadtban, majd január 10-én Tauplitzban. Az első eset után nyakmerevítővel vitték kórházba, ám gyorsan felépült, és eredményesen tért vissza, a második bukást követően – amikor a levegőben megbillent, bal oldalára dőlt, majd a hátára, illetve a fejére esett – rövid időre az eszméletét is elveszítette, és fej-, valamint tüdősérülést szenvedett. Morgensternt ezt követően egy hétig a salzburgi kórházban ápolták, majd egy klagenfurti rehabilitációs klinikán folytatta lábadozását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik