Alpesi sí: Miklós Editet meglepte, hogy mennyien figyelik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.12.03. 12:01
Miklós Edit meglepődött azon, hogy a hétvégén, az alpesi sízők világkupa-sorozatának kanadai állomásán elért helyezéseihez és az így szerzett hat pontjához mennyien gratuláltak neki.

A 24 éves sportoló először állt rajthoz a mostani vk-sorozatban, s a pénteki lesiklásban 30. lett, ezzel egy pontot szerzett, majd a szombati újabb lesiklás során a 26. helyen zárt, így további öt ponttal lett gazdagabb.

„A pénteki futam fárasztó és hosszú volt, a rajtban két órát kellett várnunk a zord időjárási körülmények miatt" – idézte Miklós Editet a Magyar Sí Szövetség hétfő reggeli közleménye. A versenyző elmondta, hogy a start előtt csak arra gondolt, mennyire tetszik neki a pálya, s csak élvezni akarta a csúszást. A csíkszeredai születésű síző hozzátette, boldog volt, hogy végül 30. lett, az egy pont megszerzését jó idénykezdésnek ítélte.

„Szombaton az első 20 versenyző elfogadható időjárási viszonyokban csúszhatott, azonban mielőtt elindultam volna, elkezdett havazni. Ismét igyekeztem élvezni a pályát, s ezúttal jobban is mentem, egy másodpercet sikerült javulnom a pénteki időmhöz képest" - emlékezett vissza a második lesikló futamra.

Miklós tavaly január óta síel magyar színekben, s még abban a hónapban, a St. Moritzban rendezett kombinációs versenyen 30. lett, amivel megszerezte a magyar alpesi szakág első női Vk-pontját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik