Vonn és Cuche lett a pénteki győztes

Vágólapra másolva!
2010.01.22. 13:10
null
A hölgyeknél Lindsay Vonn győzött (Fotó: Reuters)
A hölgyeknél az olaszországi Cortina d'Ampezzóban, a férfiaknál pedig az ausztriai Kitzbühelben rendeztek szuper óriás-műlesikló világkupafutamot az alpesi sízők számára. Előbbieknél az amerikai Lindsay Vonn, míg az utóbbiaknál a svájci Didier Cuche szerezte meg a győzelmet.
Elsőként a brit Chemmy Alcott vágott neki a pályának, de 1:23.72-es idejét már a következő induló, a hazai pályán versenyző Lucia Recchia megjavította hat tizeddel. Tőle a nyolcadikként rajtoló svéd Jessica Lindell-Vikarbynak sikerült csak elvennie az első helyet, mindössze hét századdal.

Őt aztán a szlovén Tina Maze szorította eggyel hátrébb, 26 századot verve az addigi legjobbra. Öt indulóval később azonban megint egy svéd, Anja Pärson állt az élre, újabb 31 századot faragva a legjobb időn, majd az osztrák Andrea Fischbacher következett, aki a harmadik helyre volt jó.

Ezután indult a gyors számokban idén szinte verhetetlen amerikai Lindsay Vonn, aki a papírformának megfelelően átvette a vezetést, méghozzá nem is kevéssel: 74 századot javított Pärson eredményén. Ekkor már sejteni lehetett, hogy ez bizony még a győzelemre is elég lehet.

Ha Vonn idejét nem is, az ekkor második Pärsonét sikerült túlszárnyalnia a 22-es svájci Fabienne Suternek, aki hét századdal lett végül gyorsabb. A hátralévő versenyzők közül a 33-as rajtszámmal startoló liechtensteini Tina Weirather volt még, akinek sikerült a tíz közé beverekednie magát, a többiek  ennek a közelébe sem tudtak kerülni, így aztán végképp nem fenyegette semmi Vonn újabb, immáron huszonkilencedik vk-sikerét.

Ráadásul az amerikai – mivel barátnője, Maria Riesch csak a tizenötödik lett – az összetett világkupában is visszavette a vezetést a némettől.

 

APESISÍ-VK, CORTINA D'AMPEZZO (OLASZORSZÁG) 
NŐI SZUPER-G  
1. Lindsay Vonn (amerikai) 1:21.74
2. Fabianne Suter (svájci) +0.67
3. Anja Pärson (svéd) +0.74
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Lindsay Vonn (amerikai) 994
2. Maria Riesch (német) 938
3. Kathrin Zettel (osztrák) 829


A férfiak küzdelmében a svéd Patrick Järbyn volt az első induló, de náluk is azonnal következett a váltás: előbb az amerikai Marco Sullivan, majd a francia Adrien Theaux, aztán a szlovén Andrej Jerman került az élre. Utóbbi viszont hosszabb időre ott is ragadt: tizenkét versenyzőnek kellett lejönnie a pályán ahhoz, hogy az osztrák Michael Walchhofer 8 századdal átvegye a vezetést.

Igaz, ő felettébb rövid ideig maradt az első helyén, mert az utána következő Didier Cuche újabb 28 századot faragott az idejéből. Egy másik svájci, az összetett világkupa éllovasa, Carlo Janka viszont nagy csalódásra csak a 11. legjobb eredménnyel ért célba. Szerencséjére a nagy rivális, ráadásul hazai pályán versenyző Benjamin Raich még nála is gyengébben futott, mindössze a tizennyolcadik pozícióba iratkozott fel, így Janka megőrizte az első helyét.

Nem így Raich honfitársa, Georg Streitberger, aki ugyan egy századdal Walchhofertől is elmaradt, de ezzel is a harmadik helyre került. Az élmezőny állása később már nem változott, Cuche tehát pályafutása tizenkettedik vk-sikerét könyvelhette el.

 ALPESISÍ-VK, KITZBÜHEL (AUSZTRIA)
FÉRFI SZUPER-G  
1. Didier Cuche (osztrák) 1:17.94
2. Michael Walchhofer (osztrák) +0.28
3. Georg Streitberger (osztrák) +0.29
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Carlo Janka (svájci) 769
2. Benjamin Raich (osztrák) 743
3. Didier Cuche (osztrák) 626

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik