Az Alpok legjobb síterepei

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2003.11.12. 11:30
Címkék
Kitzbühel, Ausztria

Kitzbühel a tiroli tartomány legszebb üdülőtelepe, ez a hétszáz éves városka megtartotta az igazi alpesi hangulatot, miközben bőven szolgáltat szórakozási lehetőséget. Már most érdemes a január 23–25-i hétvégére szállást foglalni, hiszen a Vk-sorozat egyik legélvezetesebb versenyét rendezik itt meg. A profi síelők számára Kitzbühel felülmúlhatatlan. A terep akkora, hogy egy nap egyszer sem síelünk ugyanazon a pályán, 160 kilométeren ötvenöt karbantartott pálya közül választhatunk.

Zermatt, Svájc

Bár három ötcsillagos szállodájával a szomszédjában található Gstaad, Zermatt mégis sokkal több látogatót vonz. Az autótilalomnak (1891 óta kizárólag vonattal közelíthető meg) és a fokozott környezetvédelemnek köszönhetően a nyugalom mintaképe is lehetne ez a festői falucska, amelyből az 1860-as években útnak indultak a Matterhorn csúcsának meghódítására. A falu szálláshelyein 13 500 férőhelyet kínálnak, a környék felvonói óránként 60 300 síelőt szállítanak.

Chamonix, Franciaország

Chamonix Franciaország leghíresebb síközpontja. Más alpesisí-terepekkel ellentétben a pályák elkerülik a várost, és közel 16 kilométer hosszan szelik át a völgyet. Mindössze két pálya kapcsolódik egymásba, ám a világ legjobb pályáin síelhetünk, miközben a 3750 méter magas hegyek lélegzetelállító látványában gyönyörködhetünk. Chamonix szûk utcáival kisvárosias, és elfelejthetjük az ultramodern hangulatot, amely olyannyira jellemzi Franciarország más síközpontjait.

Cortina d'Ampezzo, Olaszország

A Dolomitok keleti részén fekvő Cortina széles, napos völgyei az 1956-os téli játékok után váltak népszerûvé. A térség legjobb terepei közé tartozik a Faloria, a Cristallo, valamint a Cinque Torre és a Passo Giau, amelyek nem állnak összeköttetésben egymással. A legnagyobb síterep, a Pocol-Tofana a város nyugati részén húzódik. A síelőket tizennyolc lift szállítja a pályákra, amelyekről csodás kilátás nyílik a környező hegyekre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik