Vérmező: ManU - Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.09.29. 15:09
Sajnos igaz, hogy amióta csak PL a PL, csapatunk számára mészárszék jelleget ölt Ferguson tanyája. Kaptunk már ki esélytelenül, és kaptunk...

Sajnos igaz, hogy amióta csak PL a PL, csapatunk számára mészárszék jelleget ölt Ferguson tanyája. Kaptunk már ki esélytelenül, és kaptunk már ki úgy is, hogy a pillanatnyi forma, sőt a mutatott játék alapján is nyerhettünk volna. Az, hogy az OT-n nem terem nekünk babér húsz éve magától értetődő. Mégis, évről évre bizakodva tekintünk a manchesteri utazás elé, ha más okunk nincs is erre, mint az oknak nagyon gyenge lábakon álló "minden sorozat megszakad egyszer"-mantra. Most egyik csapat sincs tip-top formában, bár a United-nél legalább szokás szerint jönnek az eredmények, ha a játék nem is a legbriliánsabb amit valaha látott az OT nagyérdeműje. Sem itt sem ott nem állt még össze teljesen a csapat, sok az új arc mindkét öltözőben - ez (semleges szemmel) optimális esetben sok gólos, izgalmas találkozót ígér.Sajnos igaz, hogy amióta csak PL a PL, csapatunk számára mészárszék jelleget ölt Ferguson tanyája. Kaptunk már ki esélytelenül, és kaptunk már ki úgy is, hogy a pillanatnyi forma, sőt a mutatott játék alapján is nyerhettünk volna. Az, hogy az OT-n nem terem nekünk babér húsz éve magától értetődő. Mégis, évről évre bizakodva tekintünk a manchesteri utazás elé, ha más okunk nincs is erre, mint az oknak nagyon gyenge lábakon álló "minden sorozat megszakad egyszer"-mantra. Most egyik csapat sincs tip-top formában, bár a United-nél legalább szokás szerint jönnek az eredmények, ha a játék nem is a legbriliánsabb amit valaha látott az OT nagyérdeműje. Sem itt sem ott nem állt még össze teljesen a csapat, sok az új arc mindkét öltözőben - ez (semleges szemmel) optimális esetben sok gólos, izgalmas találkozót ígér.

CSAPATHÍREK

Örvendetes módon nincs új sérültünk az elmúlt fordulóhoz képest, sőt Naughton újra harcra kész. Bár, ahogy Vertonghen játszott balhátvédben a QPR ellen lehet, hogy nem lenne tragédia, ha megtartjuk a belgát a poszton. Assou-Ekotto, Parker, Jake és Kaboul még lábadozik, Jenas-t pár hétre sürgősségi kölcsönben nevelő egyesületéhez a Foresthez küldtük. Adebayorról nem találtam új hírt, tehát valószínű, hogy még mindig gond van a combjával. (Itt kell még megemlítenünk, hogy Harry Kane eltört egy csontot a lábfejében, így gyors műtét után nyolc hetes pihenőre késznyerül a pillanatnyilag a Norwich-ban pallérozódó fiatal csatár.) A kezdő valahogy így festhet:

Friedel

Walker - Gallas - Vertonghen/Caulker - Naughton/Vertonghen

Sandro - Dembélé

Lennon - Gylfi/Clint - Bale

Defoe.

A United-nél Antonio Valencia az egyetlen új hiányzó az elmúlt fordulóhoz képest. Vidic ugye hosszabb időre kiesett, ami elméletben jó lehet nekünk, de Ferguson mindig képes kihúzni egy tizennéhány éves védőt a kalapjából, aki sügér módjára ficánkol a mély vízben. Meg aztán Evans és Ferdinand kettőse sem olyan bizonytalan mint pár éve volt, az északír sokat fejlődött. Rooney sem biztos, hogy kezdeni fog állítólag - de valószínűbbnek tartom, hogy ő és RvP is ott lesznek a kezdőrúgásnál. Akire még figyelnék, az a Spurs ellen mindig kivételesen jól focizó Anderson - a Ligakupában nagyon jól festett. Lehet, hogy nem lesz kezdő, de csereként sanszosnak érzem a pályára lépését. Persze rajta kívül is tele van életveszélyes játékossal Ferguson kerete (Rafael...), és az utóbbi húsz évet észben tartva el kell mondani, hogy általában minden United-focistának jól megy ellenünk a játék...

A SPURS UTÓBBI HÚSZ ÉVE AZ OT-N

Ezt most inkább hagyjuk...

MILESZ?

Nem lepne meg, ha újfent tűrhető meccset játszanánk a Lane-től távol. Többen is megjegyezték a kommentek között, hogy idegenben eddig mindig jobban játszottunk mint hazai pályán. Reméljük AVB meggyőzi a srácokat, hogy ebből a szembontól az OT sem kellene, hogy kivételes helyszín legyen. A középpályánk kipihent lehet, hiszen csak Gylfi/Clint kapott szerepet Carlisle-ban. (Egyébként a magyar kommentátorok figyelmébe ajánlanám, hogy a helyes kiejtés "ka'lájl" vagy tetszés szerint "karlájl" de még véletlenül sem "karliszöl.") Rajtuk kívül Defoe is csak a padon nyújtozkodott hétközben, szóval a robbanékonysága remélhetőleg a megszokott szinten mozog majd. Egyedül Vertonghen miatt aggódom egy picit, aki rengeteg játékpercet tudhat a háta mögött az elmúlt két hétben. Emellett a QPR ellen látottak alapján Gallas-nak sem biztos, hogy bérelt helye lenne nálam ma este a kezdőben. Dawsont nagyon megdicsérte AVB a szerdai meccs után, így talán nem teljesen esélytelen, hogy a bajnokságban is szerepet kapjon (igaz, harmadosztályú ellenféllel szemben volt magabiztos).

Az edző és a játékosok nyilatkozatai alapján nem védekezni megyünk Manchesterbe, és ha a Newcastle ellen mutatott agresszív letámadást hatékonyan tudnánk alkalmazni az már egy jó alapot szolgáltathat pontszerzéshez (de a tisztes helytálláshoz mindenképpen - és egy épülgető csapat esetében már ennek is örülhetünk). (De persze törjünk magasabb babérokra, mint az égés elkerülése.) A pontszerzés, urambocsá' a győzelem hatalmas lökést adhatna a csapatnak. Ezután két hazai meccs jön, egy papíron egyszerűbb menet (Villa) és egy vérre menő derby (Abramovics). Jó lenne önbizalomtól duzzadva készülni ezekre az otthoni találkozókra.

TIPP?

Ha tipp akkor természetesen Spurs-győzelem. De optimizmusom kincstári voltát meg sem próbálom tagadni. Nem gondolom, hogy több esélyünk lenne a sikerre, mint az elmúlt huszonegynéhány év bármelyikében lett volna, de most először megyünk vendégségbe Fergie-hez AVB vezetésével. Tehát most legyen ami még sosem volt. (Mármint Spurs győzelem az OT-n a PL-érában.) Clint végre megkezdi a góltermelést, egy Evans által az arcába bikázott felszabadítással mattolja majd De Geát (Lindegaardot?).

COME ON YOU SPUUUURRRRSSSS!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik