Sandro nélkül a listavezető ellen

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.01.19. 08:01
Nomegpersze Adebayor is hiánycikk lesz vasárnap. De ő speciel nem volt ott az őszi idegenbeli győzelmünk alkalmával sem. Az a meccs egyszerre releváns...

Nomegpersze Adebayor is hiánycikk lesz vasárnap. De ő speciel nem volt ott az őszi idegenbeli győzelmünk alkalmával sem. Az a meccs egyszerre releváns és irreleváns, ha lehet ilyet mondani - ugyanis a Sandro-Dembélé kettős az első félidőben totál lefojtotta a ManU középpályáját, a szünet után viszont jobbára a kapunktól számított 35 méteren belül folyt a játék. Amilyen bivalyok voltunk tehát szünet előtt, olyannyira megszűnt a középpályánk (és a támadójátékunk) a második felvonásban. Akkor is csak találgatni tudtuk, hogy AVB invitálta-e meg a házigazdákat a kapunk elé, vagy Ferguson öltözőbeli hangorkánja űzte ostromra Evráékat, esetleg egyszerűen elfáradtunk, vagy a becserélt Rooney egyedül állította fejére a meccset - és ma sem vagyunk okosabbak, ha visszatekintünk arra a fehér hollóra hajazó (tollazó?) győzelemre. Mindenesetre most a Sandro-Dembélé duó helyett a Parker-Dembélé tandem fogja felvenni a versenyt a listavezetővel - természetesen nagyon fájdalmas elveszíteni a bajnokság legjobb labdaszerző középpályását, de Parkernél rosszabb alternatívát is el tudnék képzelni brazil kedvencünk pótlására.Nomegpersze Adebayor is hiánycikk lesz vasárnap. De ő speciel nem volt ott az őszi idegenbeli győzelmünk alkalmával sem. Az a meccs egyszerre releváns és irreleváns, ha lehet ilyet mondani - ugyanis a Sandro-Dembélé kettős az első félidőben totál lefojtotta a ManU középpályáját, a szünet után viszont jobbára a kapunktól számított 35 méteren belül folyt a játék. Amilyen bivalyok voltunk tehát szünet előtt, olyannyira megszűnt a középpályánk (és a támadójátékunk) a második felvonásban. Akkor is csak találgatni tudtuk, hogy AVB invitálta-e meg a házigazdákat a kapunk elé, vagy Ferguson öltözőbeli hangorkánja űzte ostromra Evráékat, esetleg egyszerűen elfáradtunk, vagy a becserélt Rooney egyedül állította fejére a meccset - és ma sem vagyunk okosabbak, ha visszatekintünk arra a fehér hollóra hajazó (tollazó?) győzelemre. Mindenesetre most a Sandro-Dembélé duó helyett a Parker-Dembélé tandem fogja felvenni a versenyt a listavezetővel - természetesen nagyon fájdalmas elveszíteni a bajnokság legjobb labdaszerző középpályását, de Parkernél rosszabb alternatívát is el tudnék képzelni brazil kedvencünk pótlására.

SANDRO

A QPR elleni bűnrossz, színvonaltalan 0-0 a nézőknek nyújtott vizuális tortúrán túl Sandrónak valódi, testi kínokat hozott. Milyen véletleneken múlik egy játékos szezonja... ha a QPR normálisan fel tudott volna szabadítani, ha nem éppen ő elé pattan a labda, akkor nem próbálja meg visszakanalazni a kapujuk előterébe és nem szakadnak szét a térdszalagjai. Nagyon le lehet törve szegény, és mi szurkolók is ráztuk/rázzuk az öklünket az ég felé hevesen. Csodálatos szezonja volt eddig, és ő érdemelte meg legkevésbé, hogy pofán rúgja a sors. Mokány védekező középpályás létére sosem követ el durvaságokat, ha elgurul a gyógyszere akkor azt sosem az ellenfélen tölti ki, és minden meccsen kiad magából mindent - néha még az aznapi ebédet is. A lehető leggyorsabb teljes felépülést kívánjuk neki. A physioroom.com októberi visszatérést prognosztizál - remélem túlzottan óvatos a becslésük, és a nyár közepére/végére már újra számíthatunk Sandro játékára. Stay strong and get well soon, Beast!

CSAPATHÍREK

A már említett hiányzókon túl nincs új maródi a csapatnál. Gallas vagy rendbe jön, vagy nem. Kaboul február közepéig tuti nem lesz. Parker szinte biztos, hogy kezdeni fog, és Assou-Ekotto is visszatérhet a kezdőbe. Elől, Defoe mögött lutri, hogy épp ki kap majd esélyt - Dempsey az őszi meccsen győztes gólt lőtt, Sigurdsson pedig mutatott némi fejlődést a téli időszakban. Ha AVB nagyon kreatívkodni akarna, akkor esetleg Dembélét is előrezavarhatná Defoe rövidke árnyékába - ebben az esetben a Parker-Hudd örökmozgó-lépegető exkavátor kettősre bízhatná a középpályás védekezést. Nem látok sok esélyt erre, és nem is gondolom, hogy az elérhető megoldások legjobbika lenne, csak spekulálgatok. Sokkal valószínűbbnek találom a kézenfekvőbb variációkat.

Lloris

Walker/Naughton - Gallas/Caulker - Vertonghen - Assou-Ekotto/Naughton

Parker - Dembélé

Lennon - Dempsey - Bale

Defoe.

A védelmünket érzem a legképlékenyebbnek. Vertonghen az egyetlen biztos pont (sajnos nemcsak a kezdőbe állítás szempontjából). Walker pihentetésére bőven lenne indok - viszont még mindig ő a legtehetségesebb jobbhátvédünk. Naughton megdolgozott a játéklehetőségért, de Assou-Ekottót botorság lenne figyelmen kívül hagyni. Caulker a fizikai erő, Gallas a tapasztalat okán kerülhetne indokoltan a kezdőbe. Fogalmam nincs AVB hogyan dönt majd. Sandro hiánya a középpályán sajnos mindenképpen érződni fog, és ez nem Parker vélt vagy valós hiányosságaiból következik. Egyszerűen nincsenek (nem is lehetnek) még összeszokva Dembélével. Annyi viszont biztos, hogy Parker duracell-nyusziként fog rohangálni egész meccsen, és már előre bejegyezhetünk a neve mellé jónéhány fontos blokkot. (Egyébként nem tartom égetően szükségesnek, hogy a sérülés miatt januárban vegyünk még egy védekező középpályást. Szerintem Parker meg tudja oldani a feladatot. Vészhelyzetben pedig még mindig ott van Huddlestone. Egyikük sem Sandro - de nem is kutyaütők. Persze nem feltétlenül vagyok többségben [sőt] ezzel a véleményemmel.)

Nagy felelősség hárul majd Lennonra és Bale-re - amellett, hogy paranoiás állapotokat kell előidézniük a ManU védelmében, nagyon fegyelmezetten vissza kell zárniuk védekezni, amikor erre lesz szükség. Ashley Young ugyan sérült, de Nani bevethető, és Valencia is játékra kész. A széleken tehát jól ők is jól el lesznek eresztve. No, és akkor még ott van Rooney és van Persie. A bajnokság alighanem legjobb csatárkettőse. Őket kellene kordában tartania Parkeréknek, és a Vertonghen 1 egységnek a védelem szívében. Hatalmas teszt lesz. Ugye ősszel a szünet előtt királyok voltunk - ekkor csak RvP volt a pályán elől a hazaiaknál. A szünet után jött Rooney, mi pedig nagyon gyorsan megszűntünk veszélyesnek lenni. Most az elejétől kezdve pályán lesz a scouse hajasbaba. Ja, és ne feledkezzünk meg Andersonról sem, aki minden idényben ellenünk szokta játszani a legjobb meccsét. Fletcher a felcser kése alá fekszik (neki is ugyanazt kívánjuk, mint Sandrónak), Carrick viszont ott lesz. Mint ahogy a két veterán és Cleverley is - elmondható tehát, hogy lesz honnan válogatni a középpályájuk összeállításakor. A védelmük is tűrhetően fest - Evra még mindig, Rafael pedig már a világ legjobb szélsővédői közé tartozik, a Ferdinand-Vidics kettős pedig sok csatát megért már, és rutinnal oldhatják meg a sebességbeli hiányosságaikat.

MILESZ?

A múlt szombati rémálom után ezalkalommal valóban élvezetes meccset várok. A csapból is az folyik, hogy egyik csapat sem tud védekezni, és van is ebben valami. Viszont ne felejtsük el, hogy mi az Emirates-beli kapitulációt nem számítva a legutóbbi 11 PL-meccsünkön csak 6 gólt kaptunk, és Ferdinandék is lehozták a legutóbbi három bajnokijukat mindössze egy kapott góllal. Szóval tud mindkét csapat védekezni, csak nem szeret... Ami viszont szinte biztosra vehető az az, hogy nyílt sisakos küzdelem lesz a 90 perc nagy részében. Nekünk nem lesz választásunk, hiszen otthon vagyunk (no meg az Old Traffordon is addig volt jó sorunk ősszel amíg agresszíven álltunk a meccshez) és a pontokra is óriási szükségünk van - a United pedig ritkán szokott beállni a kapuja elé. No meg nekik is kellene a három pont, hiszen a Citeh alighanem lenyomja a Fulham-et az Etihadban.

Az őszi találkozónk óta nem vertünk élcsapatot a bajnokságban... Ferguson pedig nem vesztett meccset a Lane-en 2001 óta. (Érdekességképp: aznap, majd tizenkét évvel ezelőtt, megerősítette az újságírók előtt abbéli szándékát, hogy a 2002-03-as szezon végén szögre akasztja a hajszárítót.) Jó lenne tehát rendhagyó eredménnyel (i.e. Spurs-győzelemmel) zárni a vasárnapi rangadót. Annyi évnyi böjt után komoly sokkhatása lenne egy ManU-val szemben összeszedett double-nak. A United azt sem tudom mikor kapott ki utoljára a PL-ben... rájuk férne már, csak hogy ne kényelmesedjenek el nagyon. Megcsináljuk, és 2-1-re nyerünk. Defoe és Dempsey. Vagy Lloris és Friedel. Nekem mindegy.

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRRRRRRSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!

(PS: bocsánatot kérek amiért a nyelvenyögős QPR-meccsről nem született poszt, de amennyire motiválatlanok voltak a srácok annyira ejtett engem is apátiába a mutatott játékunk. Senkit sem lehet dicsérni. Látszott, hogy jóval jobb csapat a miénk, és nyernünk kellett volna, de talán tudat alatt benne volt a srácokban, hogy nem akarták a szakadék felé lökni 'arry új csapatát. Vagy nem volt bennük semmi ilyesmi, és most egyszerűen csak ennyire futotta.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik