MONDD TE KIT VÁLASZTANÁL???

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 10:04
Címkék
MONDD TE KIT VÁLASZTANÁL??? Ugyan a szezonból még hátra van három mérkőzés, de azon kívül, hogy 6., vagy 7. helyen végzünk csak egy kérdés...

MONDD TE KIT VÁLASZTANÁL???MONDD TE KIT VÁLASZTANÁL???

Ugyan a szezonból még hátra van három mérkőzés, de azon kívül, hogy 6., vagy 7. helyen végzünk csak egy kérdés foglalkoztatja a szurkolókat:

Kinek a vezetésével fogjuk megkezdeni augusztusban a bajnoki szezont???

A 2013/14-es szezon számunkra lényegi kérdései eldőltek. Ismét nem sikerült a klub vezetése által oly áhított BL szereplést kiharcolni... Miután AVB mindenkivel összeveszett a klubnál ősszel nem maradt más választás, mint a menesztése. A szezon hátralévő részében már óvatosabb volt Levy és bölcsen házon belül oldotta meg a kérdést. Sherwood kapott 1,5 éves szerződést (fél éves szerződést nem illik kötni) és bizonyítási lehetőséget, amivel a zuhanyhíradó szerint nem tudott élni, mert állítólag a vezetőség keresi az utódját.

1986-ban Fergusonról, 2004-ben és 2008-ban Mourinhoról, 2012-ben Rogersről és Martinezről csúsztunk le. Ki tudja, hogy alakult volna a klub történelme, ha sikerült volna ezeket az edzőket szerződtetni és vajon most kiről fogunk lecsúszni???

Az alábbiakban sorra veszem, hogy én kikkel venném fel a kapcsolatot és TI kiket javasoltok. Többféle szempontból vizsgálom meg a jelölteket, hogy a lehető legtárgyilagosabb legyek, de természetesen nem nélkülözöm a szubjektivitást sem.

TIM SHERWOOD

született: 1969. február 6., 45 éves

A jelenlegi manager.

Játékosmúlt:

1987 és 2005 között volt aktív labdarúgó. Karrierje egyértelmű csúcsa az első alkalommal kiírt PL megnyerése 1995-ben, amikor a Blackburn csapatkapitányként vehette át a trófeát és bekerült az év csapatába. 2003-ban még nyert egy Championshipet a Portsmouth tagjaként. Háromszoros angol válogatott (és kaptam tőle egy aláírást a Fáy utcában ;) )

Kötődés a Spurshöz:

1999-2003 között már pályafutásának leszállóágában szerpelt nálunk 93 meccsen amiken összesen 12 gólt szerzett. 2008 óta áll a klub alkalmazásban edzőként és 2013. december 16.-a óta a klub managere.

Pozitívumok:

Benne él/élt a klub mindennapjaiban. Bátran nyúl a fiatalokhoz. Hagyja a játékosokat érvényesülni. Angol (just for Kalamona).

Negatívumok:

Nehezen kontrollálja az érzéseit. Vonakodva és csak szinte kizárólag posztra cserél. Messze nem kiforrott egyéniség még edzőként. Nehezen ismerhető fel a hitvallása mind védekezésben, mint támadásban.

Saját vélemény:

Ugyan a győzelmi mutatója 48%-os, de a fajsúlyos meccseket sorra elbukja. Lényegében még nagyon rutintalan vezetőedző. Számomra nem elég karizmatikus és nem látszik pozitív értelemben a kézjegye a csapaton. Valószínűleg ki ugyan nem rúgják, de nyáron visszatérhet utánpótlásedzőnek ami szerintem jobban is fekszik neki.

JÜRGEN KLINSMANN

született: 1964. július 30., 49 éves

Játékosmúlt:

Tényleg csak a fiataloknak és az újszülötteknek: Szinte mindent megnyert amit lehetett! Világ-és Európabajnok!

1981-1998 között 506 klubmérkőzésen 226 gólt ért el, míg a német válogatottban 47-szer volt eredményes 108 szereplést követően.

Kötődés a Spurshöz:

1994-95-ös és kölcsönben az 1997-98-as szezonban összesen 56 meccsen lépett pályára nálunk és 29-szer bombázhatott hason csúszva.

Pozitívumok:

Komoly edzői múlt nélkül vezette a nationalelfet a hazai rendezésű világbajnokságon 2006-ban - meglepetésre - az elődöntőig. Egy szezon elejéig volt a Bayern München vezetőedzője (2008-09). A támadófoci híve!!! Még mindig hihetetlenül népszerű a szurkolók között.

Negatívumok:

Nincs jelentős klubedzői tapasztalata és a Bayern-nal sem nyert semmit abban az egy szezonban. Az USA-val való VB szereplés leköti a figyelmét a nyár első felében.

Saját vélemény:

Én nagyon elfogult vagyok vele szemben, mert én már akkor imádtam mielőtt hozzánk került játékosként. 58,68-as győzelmi mutatója több, mint imponáló, de szerintem tipikusan bust or boom (bukás, vagy kirobbanó siker) választás.

STEFFEN FREUND

született: 1970. január 19., 44 éves

Játékosmúlt:

A keletnémet születésű Freund 1988-2004 között játszott a kelet-, a nyugatnémet és az angol élvonalban összesen 352 meccsen 9 gólt jegyezve. Kétszeres Budesliga bajnok, egyszeres BL- és Világkupagyőztes a Dortmunddal. 1996-ban Európabajnok lett Londonban.

Kötödés a Spurshöz:

1998-2003 között 102 mérkőzésen szerepelt a Tottenhamben és 1999-ben a Ligakupa győztes csapat alapembere volt. Idegenlégióstól nem megszokott módon "szerelmes" a Spursbe!!! Amikor már nem játszott akkor is többször mezbe öltözve a lelátóról szurkolt a csapatnak (lásd kép fent)!!!

Pozitívumok:

2007 szeptember 1.-től állt a német szövetség alkalmazásában korosztályos edzőként. Az U17-es csapattal EB 2. és VB3. helyezést ért el. 2012. július 12.-től a Spurs edző stábjának a tagja. Temperamentumos, képes lenne "meghalni" a klubért. Közel áll a játékosokhoz, ért a nyelvükön.

Negatívumok:

Klubedzőként még semmi tapasztalattal nem rendelkezik!

Saját vélemény:

Én már télen neki szavaztam volna bizalmat. A német edzőképzés fényévekkel jár az angol előtt, így biztosan jól képzett. Mivel szinte nincs a piacon szabadon igazán biztos választási lehetőség én egy szezont adnék neki. Azt nem tudom, hogy hogyan játszanánk alatta, de az biztos, hogy a játékosok csúsznának-másznának :)

UWE RÖSLER

született: 1968. november 15., 45 éves

Játékosmúlt:

Szintén keletnémetként látta meg a napvilágot. 1987-1994 között játszott az összes nagyobb keletnémet klubban, majd 1994-98 között a Manchester City játékosa volt ahol klub kedvencé vált (152 meccs/50 gól). Ezt követően még 2003-ig játszott előbb Németországban, majd visszatért a szigetre a Southamptonhoz végül Norvégiában akasztotta szögre a cipőjét. Csatárként 419 klubmeccsen 112 gólt szerzett.

Kötődés a Spurshöz:

5 meccset játszott ellenünk és 2 gólt lőtt (1 győzelem, 1 döntetlen, 3 versesség), de ettől többet nem lehet ebben a kategóriában mondani róla.

Pozitívumok:

10 éve felnőtt vezetőedző, pályafutása lépcsőzetes és folyamatos (Lillestrom, Viking, Molde, Brentford, Wigan). Remekül beszél angolul. Másodosztályú csapatával stílusos, "tökös" játékkal idegenben verte ki a Manchester Cityt az FA kupából és az elődöntőben is csak büntetőkkel bukott az Arsenal ellen. Volt csatárként a támadófoci híve. A maximumot, vagy még többet is ki tud hozni a játékosaiból.

Negatívumok:

Nincs kötődése a klubhoz. A győzelmi mutatója csak 45%-os. Kérdés, hogy sikerülne-e neki a szintugrás?

Saját vélemény:

A két kupameccsen láttam játszani a csapatát és számomra több volt, mint lenyűgöző. Tisztán látszott az elképzelése mind védekezésben, mind támadásban, ami ráadásul kifejezetten bevállalós volt. Engem megvett!!!

RUI FARIA

született:1975. június 14., 38 éves

Játékosmúlt:

Nem ismert.

Kötödés a Spurshöz:

Szívesen meccsel ellenük, mert szinte csak sikerélménye van.

Pozitívumok:

12 év Mourinho mellett. AVB-vel ellentétben aki a napi munkában nem vett részt ő Mou első számú segítője. Már José is lenyilatkozta, hogy szerinte készen áll arra, hogy megálljon a saját lábán. A játékosokkal jó a kapcsolata. Már régen több, mint erőnléti edző.

Negatívumok:

Még nem volt vezetőedző.

Saját vélemény:

Az elmúlt 12 évben annyi gyakorlati tapasztalatban volt része, ami messze überel minden iskolát, oktatást. Gyakorlata van abban, hogy kell bánni nevesebb játékosokkal. Brandon Rogers is így nevelődött ki Mou szárnyai alatt. Az életemet ugyan nem raknám rá, de aki előbb-utóbb elviszi az olcsón kockáztathat és sokat nyerhet vele.


ROBERTO MARTINEZ

született:1973. július 13., 40 éves (három hónappal fiatalabb nálam...)

Játékosmúlt:

1993-95 között otthon Spanyolországban játszott egy meccsen a Real Zaragozában és 19 mérkőzésen a szülővárosa színeiben. 1995-ben került Angliába a Wiganhez ahol hat évet töltött. 2001-2007 között megfordult a Motherwellben, a Walsallban, a Swanseaban és a Chesterben. 14 éves karrierje során 382 mérkőzést abszolvált védekező középpályásként, melyeken 26 gólt ért el.

Kötödés a Spurshöz:

Két éve tárgyaltunk vele.

Pozitívumok:

Folyamatosan fejlődik vezetőedzőként. A támadójáték elkötelezett híve. Képes volt idén szintet lépni. Van egy Div. One bajnoki címe és egy FA kupa győzelme.

Negatívumok:

Néha túl nagy kockázatot vállal a támadójáték miatt.

Saját vélemény:

Szerintem esélytelen jelenleg, hogy elengedje az Everton. Az is kérdés hogy milyen szájízzel fejezte be a két évvel ezelőtti tárgyalásokat. Az külön a mi pechünk, hogy a három jelöltből (Martinez, Rogers, AVB) sikerült a "legrosszabbat" választani. Jó választásnak tűnne most is.


JÜRGEN KLOPP

született:1967. június 16., 46 éves

Játékosmúlt:

1989-2001 között játszott a Mainzban először csatárt, majd védőt. 12 év alatt 337 meccsen 52 gólt lőtt.

Kötödés a Spurshöz:

Nem ismert.

Pozitívumok:

2001-08 között maradt játékos pályafutása helyén Mainzban akikkel egyszer 2005-06-ban UEFA Kupa szereplést ért el. A személyisége magával ragadja a játékosait. A Dortmunddal 58%-os a győzelmi mutatója!!! Kétszeres Bundesliga bajnok és egyszeres kupagyőztes, valamint tavaly a BL döntőig menetelt a főleg fiatalokra épített csapatával.

Negatívumok:

Kiesett a Mainz-cal és felmondott, miután nem sikerült egyből a visszajutás.

Saját vélemény:

Szerintem jelenleg mozdíthatatlan még a MU-nak és a Barcelonának is! Korszakos edzőegyéniséggé válhat, de szerintem sanszunk sincs a szerződtetésére.

Igény szerint folyt. köv. a reklám után!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik