Újévi csatározások

2583175 25831752583175 2583175
Vágólapra másolva!
2015.01.03. 20:01
A szilveszteri tűzijátékkal nemcsak az új esztendő, hanem a téli átigazolási időszak is kezdetét vette. Egy hónap, mikor a klubvezetők a pénztárcájuk...

A szilveszteri tűzijátékkal nemcsak az új esztendő, hanem a téli átigazolási időszak is kezdetét vette. Egy hónap, mikor a klubvezetők a pénztárcájuk, illetve zsebük mélységétől függően befektetnek, vagy éppen kidobálnak font- és eurómilliókat. Jelen írásban megpróbáljuk csokorba szedni, mégis kik élvezhetik februártól a White Hart Lane atmoszféráját hétről-hétre, és kik távozhatnak Észak-London kékfehér részlegéről.A szilveszteri tűzijátékkal nemcsak az új esztendő, hanem a téli átigazolási időszak is kezdetét vette. Egy hónap, mikor a klubvezetők a pénztárcájuk, illetve zsebük mélységétől függően befektetnek, vagy éppen kidobálnak font- és eurómilliókat. Jelen írásban megpróbáljuk csokorba szedni, mégis kik élvezhetik februártól a White Hart Lane atmoszféráját hétről-hétre, és kik távozhatnak Észak-London kékfehér részlegéről.

Mire számíthatunk?

Argentin mesterünk valószínűtlennek tartja, hogy a csapat igazoljon januárban. Elégedett a jelenlegi keret minőségével, és mélységével. Ezt hallottuk tőle pár hete, és a ManUtd elleni meccs után ezt meg is erősítette. Tényleg nem számíthatunk nagy mozgásra, a védelemben és a középpályán jelentős bőség uralkodik, még ha nem is mindenki kap annyi játéklehetőséget, mint amennyit elvárna. De az is meglepő lenne, ha februárban egy új név sem lenne a keretben.

Ami tuti

Egy biztos érkezőnk már van az újévre, DeAndre Yedlin ugyanis immáron hivatalosan is csatlakozik a csapathoz. A Seattle fullbackje sebességéről híres, azt azonban eddig nem nagyon tudjuk, hogy taktikailag milyen szintet képvisel, de az több mint biztató, hogy 21 évesen Klinsmann válogatottjának már alapembere, a világbajnokságon is kiváló teljesítményt nyújtott. Nagy nyomás nem lesz rajta, hiszen nem hiányposztra érkezik, ám a lehetőséget biztosan meg fogja kapni. A Soundersben és a válogatottban is játszott már egy sorral feljebb, kíváncsian várjuk mit tud majd hozzátenni a játékunkhoz.

Akikről pletykálnak

Nem mindenki elégedett a pályán töltött percekkel, Vlad Chiriches például kijelentette, hogy boldogtalan a csapatnál a kevés játékidő miatt. Ő róla azt hallani, hogy a hátvédszűkében lévő AS Roma felé kacsintgat, egyenlőre csak kölcsönbe. Potenciális távozók a védelemből még Kyle Naughton és Younés Kaboul, előbbi szezonja egyébként is pocsék, két piros lapot szedett össze, pedig nem is játszott kifejezetten sokat. Utóbbi esetében kérdés, hogy mennyire él még benne a szeretet a klub iránt, vagy esetleg tudja, hogy az ő ideje lejárt (mint pl. Dawson esetében). Őt még simán el tudnám képzelni egy kisebb PL együttes védelmében, az Arsenal elleni teljesítménye például kiváló volt, de ezen kívül nem voltak túl jó meccsei. Nem sok új név merült fel, Virgil van Dijk, a Celtic holland védője az akiért a hírek szerint a fél PL sorban áll, és minket is lehetséges kérőként emlegetnek, ám nem valószínű az érkezése. Még december elején lehetett olvasni, hogy Pochettino szívesen látná Hector Morenot az Espanyol belső védőjét a csapatnál, ám ezek a hírek is megmaradtak pletykaszinten.

A középpályáról Paulinho távozhat nagy eséllyel, vagy Brazília, vagy az Inter lehet a megoldás. Nagyon keveset tölt a pályán, pedig több mint biztató játékot láttunk tőle a brazil válogatottban, a tavalyi szezonban pedig 6 gólt szerzett a Premier League-ben, ami nem rossz teljesítmény. Idén azonban csak perceket kap. Ugyanez a helyzet Dembélével, bár ő kicsit többet játszik mint a dél-amerikai, de ő is többre hivatott. A belga esetében konkrét érdeklődőről nem igazán hallani, reméljük, ez így is marad. Más kérdés, hogy a Chelsea ellen mindketten szerephez jutottak, és mivel Bentaleb Afrika-kupán lesz, ezért esélyes, hogy több játékperc jut majd a számukra. Ha már Bentaleb: friss hírek szerint a PSG fiatal tehetségét, Adrien Rabiot-t venné kölcsön a klub, pont azért mert az algériai középpályás a kontinensviadalon lesz. Arról lehet olvasni, hogy a fiatal francia fél évre érkezik, és a kölcsönidőszak végén opciós jogunk lesz, hogy végleg idekössük a csapathoz. Az utóbbi hónapokban kevés lehetőséget kap Lennon és Adebayor, Redknapp szívesen látná mindkettejüket a QPR-nál, de több érdeklődő is van értük más országokból. Nagy kérdés, hogy Pochettinonak mennyire fontosak, de ha esetleg elengedné Lennont, azzal biztosan nem szerezne magának pirospontot.

Csatárkérdés

Lehet, hogy az argentin mester elégedett a kerettel, de azért azt nem hiszem, hogy egy épkézláb csatárral szeretné végignyomni a szezon második félidejét. Bár Soldadonak vannak villanásai, és összességében nem játszik rosszul, de gólok tekintetében még mindig nem áll jól. És egy csatárnál ez a legfontosabb. Togói barátunkról már egy bekezdéssel feljebb szót ejtettünk, nézzük kik érkezhetnek a klubhoz:

Saido Berahino (WBA-21-20/8)

Leginkább az ifjú angol csatár érkezéséről szóltak a hírek, bár a Liverpool is érdeklődik iránta. Jól kezdte a szezont, de egyre inkább visszaesett a teljesítménye, sokszor csak csereként lépett pályára. Rengeteget játszottak együtt Kane-el az angol utánpótlás válogatottakban, jó párost alkothatnának a támadósorban. Azonban az a kérdés, hogy megérett-e már a váltásra, mert hogy rengeteget elkérnek érte, az biztos. Pont ma lőtt egy mesternégyest az FA Kupában.


Danny Ings (Burnley-22-17/5)

A Burnley csatára is az idény felfedezettje, hasonlóan Berahinohoz. Alapembernek számit Sean Dyche együttesében, sokszor viszi a hátán a kiesés ellen küzdő csapatot. Nem csak csatárként, hanem támadó középpályásként is képes jó teljesítményre, az idény során többször láthattuk a center mögött játszani. Az öt gólja mellé három gólpasszt is kiosztott. Ő is volt angol utánpótlás válogatott, az U21-ben 7/4 a mutatója. Nála szintén az a kérdés, hogy megérett-e már a váltásra, és képes lenne-e folyamatosan magas szinten teljesíteni. Talán olcsóbban el lehetne hozni, mint a WBA csatárát.


Jackson Martínez (Porto-28-14/11)

A kolumbiai csatár nagy vétel lenne, ontja a gólokat a portugál bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában is. Tudjuk, hogy szeretne az angol bajnokságban játszani, kérdés mennyire vagyunk számára csábítóak, hiszen a BL-ről legfeljebb csak feltételes módban beszélünk egyenlőre. Azonban jó lenne bevetni mindent, nagyságrendileg annyiba kerülne mint Berahino, ő azért elsőre jobb befektetésnek tűnik.


Téofilio Gutiérrez (River Plate-29-13/10)

Egy másik kolumbiai, ő róla olvashattunk konkrét dolgokat is, miszerint a klub megfigyelőket küldött Pochettino kérésére Argentínába. A világbajnokságon főleg ő kezdett, ami meglepő volt, hiszen Martínez, Bacca, és Adrián Ramos is kerettag volt. Ezzel együtt eléggé zsákbamacska lenne, Európában még nem játszott, kicsit nagy ugrás lenne számára a Premier League, és már ő sem a legfiatalabb.


Ezequiel Ponce (Newell’s Old Boys-17-5/0)

Az ő neve csak az utóbbi pár napban vetődött fel, elég keveset tudni a srácról egyébként. Ha jön, akkor sem hinném, hogy rögtön a felnőttcsapathoz érkezne. Egyébként jelenlegi klubjában sem számit alapembernek az ifjú argentin, összesen 4 gólt szerzett eddig a bajnokságban, idén még nincs találata. Viszont hatalmas tehetségnek tartják, az AS Romaval kell érte versenyt futnunk.


Jay Rodriguez (Soton-25-0/0)

Idén még nem lépett pályára a sérülékeny angol csatár, tavaly azonban alapember volt Pochettino Southamptonjában, nem véletlenül kapott behívót az angol válogatottba. Előny az ő esetében, hogy a támadórészleg bármely szekciójában képes hatékonyan játszani, szélen és középen is megállja a helyét. Az érdeklődésünk azonban kezd lelohadni az utóbbi hetekben, hónapokban, nem tudni vállalja-e a csapat a kockázatot, miszerint egy fél évet kihagyó, sérült játékost igazol. Nem valószínű.


Gonzalo Higuaín (Napoli-27-13/7)

Talán a legnagyobb név a kalapban, de a legkisebb esély az ő érkezésére van. A Liverpool említhető még komoly érdeklődőként, Pochettino bedobhatná magát mint honfitárs. Rutinos, de még mindig jó korban van, ami felróható neki, hogy nincs PL tapasztalata, kérdés mennyire feküdne neki az angol foci.

Sok a kérdőjel tehát, reméljük a klub vezetése és Pochettino jó döntéseket fognak hozni, mert az utóbbi évek átigazolási politikájában azért bőven van kivetnivaló. Abban azért biztosak lehetünk, hogy Levy nem most fogja megnyitni a pénzcsapot, és nem fog sztárokat igazolni. Viszont ahhoz, hogy a terveinket megvalósítsuk, azaz a jövő évi Bajnokok Ligája szereplést elérjük, fontos lenne egy gólerős, rutinos csatár érkezése.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik