WHU 0-1 Spurs

Vágólapra másolva!
2014.08.17. 18:08
Ha a színvonal hagyott is maga után egy rakás kívánnivalót (elsősorban azt, hogy "legyen"), az izgalmakra nem panaszkodhattunk a szezon első tétmeccsén....

Ha a színvonal hagyott is maga után egy rakás kívánnivalót (elsősorban azt, hogy "legyen"), az izgalmakra nem panaszkodhattunk a szezon első tétmeccsén. Derby volt, de a két kiállítást nem írhatjuk a felfokozott idegállapot számlájára - az egyik bírói túlkapás, a másik meg két cinikus mintsem durva szabálytalanság következménye volt. Nem volt erőszakos a meccs, és a West Ham sem játszott barlanglakók módjára, sőt magukhoz képest kifejezetten sok helyzetet alakítottak ki, bár az igaz, hogy ezen helyzetek többségét kapu előtti kavarodásként is lehet jellemezni. Nálunk az első félidőben még ritkábban volt jele koherens támadásépítésnek, de szünet után, kifejezetten Collins kiállítását követően azért nekünk voltak szebb és jobb helyzeteink. Downing ziccerét leszámítva. A legnagyobb csalódást Lamela, Eriksen és Lennon jelentette - szinte semmit sem csináltak, amíg pályán voltak (a dán ráadásul végigjátszotta a meccset). Egy meccs miatt ne ordítsuk le a fejüket, de ennél több kell mindhármuktól. Minden cserejátékos jobb teljesítményt nyújtott: Kane és Townsend kifejezetten élénk volt, de Holtby is minden bizonnyal jó benyomást tett Pochettinóra. (Ja, és egyébként szerintem kifejezetten jól cserélt az argentin.)Ha a színvonal hagyott is maga után egy rakás kívánnivalót (elsősorban azt, hogy "legyen"), az izgalmakra nem panaszkodhattunk a szezon első tétmeccsén. Derby volt, de a két kiállítást nem írhatjuk a felfokozott idegállapot számlájára - az egyik bírói túlkapás, a másik meg két cinikus mintsem durva szabálytalanság következménye volt. Nem volt erőszakos a meccs, és a West Ham sem játszott barlanglakók módjára, sőt magukhoz képest kifejezetten sok helyzetet alakítottak ki, bár az igaz, hogy ezen helyzetek többségét kapu előtti kavarodásként is lehet jellemezni. Nálunk az első félidőben még ritkábban volt jele koherens támadásépítésnek, de szünet után, kifejezetten Collins kiállítását követően azért nekünk voltak szebb és jobb helyzeteink. Downing ziccerét leszámítva. A legnagyobb csalódást Lamela, Eriksen és Lennon jelentette - szinte semmit sem csináltak, amíg pályán voltak (a dán ráadásul végigjátszotta a meccset). Egy meccs miatt ne ordítsuk le a fejüket, de ennél több kell mindhármuktól. Minden cserejátékos jobb teljesítményt nyújtott: Kane és Townsend kifejezetten élénk volt, de Holtby is minden bizonnyal jó benyomást tett Pochettinóra. (Ja, és egyébként szerintem kifejezetten jól cserélt az argentin.)

DIER HARD

A meccs embere címért hárman indulhattak, de Lloris meccset mentő bravúrja és Capoue kétposztos hibátlan erődemonstrációja sem volt elég ahhoz, hogy veszélyeztessék Eric Dier győzelmét. Capoue-hoz hasonlóan ő is két posztot játszott be hiba nélkül, de emellett a végén középcsatárokat megszégyenítő ütemérzékkel indult be az üres területre - a finisnél meg annyira hidegvérű volt, hogy tutira elindulnak az összeesküvés elméletek, arról, hogy a srác igazából a gyíkember-invázió egyik katonája.

Minden kedves olvasónak nagyon lelkesen javaslom, hogy azonnal regisztráljon a tottenhamhotspur.com teljesen ingyenes e-hotspur szolgáltatásának igénybevételéhez! Eléggé részletekbe menő 10 perces összefoglalót találhattok a honlapon, amit viszont csak (az ingyenes) regisztrációért cserébe lehet megnézni. De egyébként rengeteg érdekes anyag regisztráció nélkül is hozzáférhető - például minden kulcsmomentumnál visszakereshető, hogy ki passzolt kinek. A gólunk előtt például Kouyaté szabálytalankodott Kane-nel szemben, a szabadrúgást Rose végezte el, bevonta Bentalebet és Holtby-t, aztán Kaboul, Capoue, Eriksen volt a labda útja. A dán a kezdőkörben helyezkedő Bentalebhez továbbított, és Nabil barátunk volt az, aki elindította az akció érdemi részét azzal, hogy Kane-hez továbbított, aki tökéletes ütemben ugratta ki Dier-t.

És ezt minden egyes helyzetünknél nyomon lehet követni egy átlátható flash felületen. Szóval, aki még nem nézte meg ezt az új fícsört, annak irány a honlap! Ha pedig érdekelnek az összefoglalók, és a sokszor érdektelen interjúk az regisztráljon is. Egyébként az összefoglalóban a Spurs-ös kommentátor először Diör-nek ejti ki Dier nevét, aztán a végén már Dájö(r) lesz belőle. Szerintem az utóbbi a helyes, bár rendhagyó kiejtések mindig előfordulhatnak.

Az idióta lövése sajnos veszélyesebb volt, mint Eriksené.

Bentaleb bivalyerős löketénél egyébként Townsend tette le neki lövésre a labdát. Nem tudom eléggé hangsúlyozni ennek a száraz ténynek a jelentőségét... Igazságtalanok lennénk Lamelával szemben, ha elhallgatnánk, hogy Collins, meccs képét megfordító kiállításában ő is szerepet játszott, mert az első sárgát még az ő megindulásának megakasztásáért szedte össze a wales-i gólem. Adebayor pedig nagyon ügyesen hozta olyan helyzetbe a védőt, hogy ne legyen más választása, mint egy marha látványos bodicsek.

Kezeket le!!!!

Naughton kiállítása szerintem túlzás volt - egy méterre volt a lövés pillanatában Nolan-től, mögötte ott volt Lloris, és az sem 100%, hogy kaput talált volna a labda. A tizenegyes viszont vitathatatlan, és ezért mindenképpen jár Naughtonnak a szidalmak áradata - nem szabad úgy megpróbálnunk lövést blokkolni, hogy közben az égbe emeljük mindkét kezünket! Dier mindenesetre bizonyította, hogy nincs elveszve jobbhátvédként, szóval, ha Walker továbbra is sérült, Naughton eltiltását pedig nem vonja vissza a szövetség, akkor is van alternatívánk.

Rózsi tudja milyen érzés góllal bemutatkozni.

Capoue-t sem győzöm dicsérni, hibátlanul rombolt a középpályán, aztán középhátvádként is példamutatóan játszott. Biztosabb pont volt, mint Kaboul - akinek egyébként csak egyetlen valóban vérforraló hibájára emlékszem (az a második félidős bambulós labdavesztés, ami után Noble lőhetett kapura). Lloris is érdemel egy extra buksisimogatást, hiszen ha Downing helyzeténél akár csak egy tizedmásodpercet habozott volna a kirepüléssel, akkor aligha akad el benne a labda.

A Match of the Day-ben egyébként Gullit minden szarnak lehordta Eriksent és Lamelát is - amit azért a szombati teljesítményük ellenére is erősnek éreztem. Az igaz, hogy mindketten hajlamosak túlbonyolítani a dolgukat, de szerintem Pochettino egy kis ráhatással beléjük tudja nevelni a hatékonyabb szervezőmunkát.

COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRRRRRSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik