Tottenham - QPR

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.08.24. 07:08
A ciprusi kiruccanás most egészen kivételesen akár jót is tehetett a mai bajnoki előtti felkészülésnek. Félő volt, hogy a West Ham elleni szerencsés...

A ciprusi kiruccanás most egészen kivételesen akár jót is tehetett a mai bajnoki előtti felkészülésnek. Félő volt, hogy a West Ham elleni szerencsés győzelem elhiteti a srácokkal, hogy minden rendben, és a múlt hetihez hasonlóan visszafogott (khm) teljesítmény is elég lehet a QPR elleni három ponthoz. De az, hogy Cipruson a meccs egy részében simán lefocizott bennünket az AEL, rá kellett, hogy döbbentsen mindenkit arra, hogy vége a nyári szünetnek. Adebayor, Eriksen, Lennon, Capoue és Kaboul is a londoni penthouse lakosztályában szentségelhetett a ciprusi stream miatt, ők tehát az idegi fáradalmak mellett legalább fizikálisan kipihenhették magukat. Minden bizonnyal kezdeni fognak - annál is inkább, mert az EL-selejtezőn helyettük pályára lépők közül többen is eléggé felejtős teljesítményt nyújtottak. Paulinho és Vertonghen bizonytalan volt, amit betudhatunk annak, hogy ez volt az első fellépésük a VB óta. Holtby sem váltotta meg a világot, jóhiszeműen fogjuk rá a talajra és a hőmérsékletre... imádom a srácot, az egyik legjobb fej a klubnál az tuti, de bele kell húznia, ha maradni akar.

CSAPATHÍREK

A fentieken túl annyi infó van még, hogy Walker valszeg még mindig sérült, Vladról pedig csak a meccs előtt fogják eldönteni, hogy pályára léphet-e vagy sem. Pár embernél már azt is figyelembe kell venni, hogy esetlegesen a kirakatban vannak - legalábbis Dawson és Sandro pihentetése nekem eléggé gyanúsnak tűnik ebből a szempontból. (Vlad sérülését sem veszem készpénznek.) Mindketten hozzánőttek a szívemhez, nem repesnék az örömtől ha búcsút mondanánk nekik. Daws a legrégebbi játékosunk a keretben, Sandro pedig olyan karakter, aki természetéből adódóan alkalmas a cult-hero szerepkörre. Nem mondom, hogy tutira megválunk tőlük, de nem árt, ha szoktatjuk kicsit magunkat a gondolathoz. Ezt a kezdőt látnám tán legszívesebben, tekintve hogy otthon játszunk egy friss feljutó ellen:

Lloris

Dier - Kaboul - Vertonghen - Rose

Lennon - Capoue - Eriksen

Lamela - Adebayor - Soldado.

De sokkalta valószínűbb, hogy e légből kapott, kissé kaotikus és felelőtlenül szellős 4-3-3 helyett marad Pochettino kipróbált 4-5-1 formációja, és Ade lesz az egyetlen echte csatárunk a pályán. A QPR a meglepő hazai veresége után lehet, hogy sebzett vadként fog küzdeni - meg aztán ott van a Redknapp-faktor is, tehát nem árt az óvatosság. Ez esetben Dembélé (vagy talán az AEL ellen szintén csere Chadli?) lehet a kezdőben Soldado helyett:

Lloris

Dier - Kaboul - Vertonghen - Rose

Capoue - Dembélé

Lennon - Lamela - Eriksen

Adebayor.

Végül is ez sem egy defenzív felállás. Dier-nek egyébként ez lesz nyolc nap alatt a harmadik meccse - de Walker sérülésével és Naughton eltiltásával nem igazán látok alternatívát, hacsak Kaboult nem toljuk ki a szélre... nem tudom mit szólna hozzá. Akkor Daws lehetne középen. Esetleg Vlad, ha rendbe jön. A középpálya hátsó fertályán sem látok sok variációs lehetőséget: Bentaleb fáradt lehet a két kilencven perc után, Holtby és Paulinho pedig sajnos tömény szar volt Cipruson. Sandro persze ott van, ha netán használni akarnánk...

QPR

Harry örülhet, hiszen egyetlen sérültje sincs, és bónuszként megérkezett a chilei Isla munkavállalási engedélye is (honfitársa, Vargas nem volt ilyen szerencsés), tehát akár újoncot avathat a Lane-en. A QPR igazi kvízcsapat - rengeteg az ismerős név. Sok ex-Spur is van: Caulker, Jenas, Taarabt és Zamora is náluk rúgja a labdát. De Richard Dunne-t, Riót, Rémy-t, Joey Bartont, Hoilettet, SWP-t és Robert Greent sem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni. Meg aztán Redknapp mellett egy bizonyos Glenn Hoddle ül a padon - sőt, az öreg még a minap sajnos újra kórházba került Gazzának is felajánlott egy helyet a stábjában.

A QPR keretében bőven van potenciál. Rémy a klasszis kategóriát súrolja, van egy rakás gyors szélsőjük, hogy jöjjenek neki a beadások, de még a középpálya közepéről is számíthat pár használható labdára Bartontól vagy JJ-től (esetleg Taarabttól ha most épp nem sztrájkol). Talán a védelmükkel lehetnek komoly gondjaik: Hillt, Ferdinandot és Dunne-t már legalább kétszer újracímkézték, Caulker pedig még fejlődik. Onuoha viszont egészen fasza kis hátvéd.

MILESZ?

Győzelmet várok, jó lenne kettő közte. Harry nem arról híres, hogy könnyen bunkerfocira adná a fejét. Más kérdés, hogy ha megszerzik a vezetést, akkor onnantól nem lesz finnyás, tehát a legelejétől szükség lesz a 100%-os koncentrációra. Rémy legutóbb a Newcastle-nek szerzett győztes gólt a Lane-en, de bízom benne, hogy most kordában tudjuk majd tartani (bár Vertonghen formája és erőnléte azért aggaszt). Ha Lamela megtart valamit a ciprusi formájából, és végre értékelhetőt nyújt Eriksen és Lennon is, akkor nagy baj nem lehet. 2-0 ide. Ade dupla.

PIAC

Egyre hangosabbak a Fazio érkezéséről csiripelő cinegék - Musacchióval átvertek a gilisztazabáló kis mocsadékok, de ez a mostani üzlet annyiban valószínűbbnek tűnik, hogy a Sevilla szombati bajnokiján nem kapott szerepet a srác. Amúgy egy igazi szörnyetegről van szó; 195 centi és emellett eléggé agresszív lelkülete van. A Sevilla csapatkapitányi karszalagját is megkapta idén, és így néz ki:

Az a hobbit-alkatúnak tűnő barcás a lábainál nem Messi vagy Pedro, hanem Piqué... De most nem lovalom bele magam a lelkendezésbe, mint tettem azt Musacchio esetében... várok. De nagyon szívesen látnám a Lane-en ezt az argentin mamelukot!

COME ON YOU SPUUUUUUUURRRRRRRRSSSSS!!!!!!!!

U.I.: 13:30-tól a Szurkolói Klubunk éves közgyűlése a Törpében (Béke utca 69. Angyalföldön) Egon bá elnökletével! Aki tud legyen ott!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik