Sherwood utolsó derby-je: WHU-Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.05.03. 13:05
Közeledik a nyár, az eső már három napja aranyat ér, a Spurs pedig szokásos szezonvégi edző-verbuváló rituáléjához ért. Sherwood a nem meglepő...

Közeledik a nyár, az eső már három napja aranyat ér, a Spurs pedig szokásos szezonvégi edző-verbuváló rituáléjához ért. Sherwood a nem meglepő érdemi eredménytelenség és a sokszor a fejetlensége ellenére is unalmas játék miatt minden bizonnyal lapátra kerül - nem lehet azt mondani, hogy szégyent vallott volna, hiszen elvégre is edzői képesítés nélkül fogja alighanem európai kupahelyre lavírozni a csapatot. Azért akad pár szégyenfolt: azonnali Ligakupa és FA-kupa kiesés - amit hajszál híján követett egy Dnyipró elleni EL-búcsú, de semmiképp se anyázzuk túlságosan Timmy-t. Akadtak szép pillanatai is a Sherwood-epizódnak, és a ma kora délutáni derby alkalmával újabb lehetősége nyílik a srácoknak egy kellemes fejezettel bővíteni edzőjük végkifejlet felé tartó tottenham-es karrierjének krónikáját.Közeledik a nyár, az eső már három napja aranyat ér, a Spurs pedig szokásos szezonvégi edző-verbuváló rituáléjához ért. Sherwood a nem meglepő érdemi eredménytelenség és a sokszor a fejetlensége ellenére is unalmas játék miatt minden bizonnyal lapátra kerül - nem lehet azt mondani, hogy szégyent vallott volna, hiszen elvégre is edzői képesítés nélkül fogja alighanem európai kupahelyre lavírozni a csapatot. Azért akad pár szégyenfolt: azonnali Ligakupa és FA-kupa kiesés - amit hajszál híján követett egy Dnyipró elleni EL-búcsú, de semmiképp se anyázzuk túlságosan Timmy-t. Akadtak szép pillanatai is a Sherwood-epizódnak, és a ma kora délutáni derby alkalmával újabb lehetősége nyílik a srácoknak egy kellemes fejezettel bővíteni edzőjük végkifejlet felé tartó tottenham-es karrierjének krónikáját.

MA

A kései beharangozó egyetlen helyzeti előnye, hogy nem kell találgatni a kezdőt illetően:

Hugi

Naughty - Kaboul, the Bull - Dawson - Rózsi

Lennon - Pali - Erik - Zsigi

Ade Manó - Hurrikane.

Pozitív kezdő, örülök is neki. Van benne kockázat, de a szezonnak ebben a részében, amikor szinte sehogy sem mozdulhatunk el a hatodik helyről, tízből tízszer egy izgalmas meccset favorizálnék egy száraz 1-0-ás győzelem helyett, még akkor is, ha ez pontvesztést jelent. A padra odafért Sandro, Soldado, Chiriches és Bentaleb is - a meccs vége előtt szerintem közülük páran megtaposhatják majd az Upton Park gyepét. Sandro ugye kisebb konfliktusba került Sherwooddal - a brazil értetlenül twittelte az éterbe, hogy nem sérült, mégsem kerül a kezdőbe, mire Tim nem köntörfalazott és közkinccsé tette, hogy szerinte jelenleg Sandro nem fér be egészségesen sem a középpályánkra. És ez már egy Bentaleb nélküli középpálya volt. Őszintén szólva ebben a tekintetben nem tudok belekötni Sherwood döntésébe - Sandro nincs topon a sérülése óta, és védhető álláspont a pihentetése. (Először ül majd egyébként bajnoki meccsen a padunkon Alex Pritchard - ha jól állunk az utolsó negyedóra környékén, akkor újabb újoncot avathat Tim.)

MILESZ?

Jó lenne visszavágni a két egymás utáni hazai vereségért a Kalapácsoknak. A kettő közül nyilván a bajnoki 0-3 volt a fájóbb, de a kupabúcsú is simán felért egy tökönrúgással. A szezon utolsó meccse egy Villa elleni hazai találkozó lesz - eléggé halszagú párosítás, tehát érzelmi szempontból a mai derby-ből lehet kihozni a legtöbbet, és szép búcsú lenne Sherwoodtól is a szurkolók irányába egy Noble-éknak kiosztott pofon.

Eriksen és Siggy együttes kezdetése elvileg jót tehet a kreativitásunknak - de láttunk már olyan idén, hogy kioltották egymás szikráját. Mindenesetre a jövőre nézve is látok némi fantáziát ebben a duóban, tehát teljes mellszélességgel támogatom a félig tét-nélküli, de azért éles meccseken való próbálgatásukat. Mindketten tudnak forintos labdákat adni, és a rúgó-technikájukkal sincs semmi gond - csak futni ne kellene, mert sajnos talán ez utóbbiban hajaznak leginkább van der Vaartra.

Elől Ade és Kane fogja riogatni a hazai védőket - Harry Sherwood edzői karrierjének eddigi legpozitívabb hozománya. Oké, hogy nem egy Drogba a srác, sőt Adétól is nagyon messze van, de azért egyre inkább látszik, hogy idővel kifejezetten hasznos játékos válhat belőle. Hiszen már most is szerzett három bajnoki gólt, és még igencsak érződik rajta a lámpaláz és a kapkodás. Ha megnyugszik még bármi lehet - akár még meg is tarthatjuk.

A meccsel kapcsolatban optimista vagyok - jó játékot és győzelmet várok. Bár a Stoke elleni bajnoki nem épp ezt sugallja, de remélem, hogy nem kell kétszer egymás után ugyanazt megélnünk. (Eriksen utolsó előtti perces időhúzó szabadrúgása a Stoke 16-osánál azóta is kísért...) Mondjuk Rose-ban bőven megvolt a tűz a Britanniában is. A hasraütéses jóslatom egy jó kis 3-1-es vendégsiker. Ade és Eriksen megint betalál, a harmadik dugónkat viszont csak homályosan láttam a kristálygömbben - talán a padról fog érkezni a gólszerző.

COME ON YOU SPUUURRRRRSSSSS!!!!!!!

P.S: Alakul King Ledley búcsúmeccsének szereplőgárdája - többek között Teddy, Ginola, Anderton, Carr, Crouch és Robbo is ott van a meghívottak listáján. A legújabb név pedig Berba! Ez kissé meglepett, mivel a bolgár eléggé csúnya körülmények között távozott a Lane-ről - lehet, hogy így készíti elő a Klub a nyári leigazolását? Kétlem. De azért érdekes látni, hogy King ennyire jóban volt/van vele. Ja, és csak hogy lássuk mennyire ott van még a szeren Berba: íme az egyik legutóbbi gólja a Monacóban. Komolyan mondom, ilyet és ilyen flegmán csak ő tud megcsinálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik