Newcastle - Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 18:02
Címkék
Az utóbbi három meccsünkön előfordult mindhárom lehetséges végeredmény: a City ellen vállalhatatlan játékkal kaptunk ki, a Hull otthonában...

Az utóbbi három meccsünkön előfordult mindhárom lehetséges végeredmény: a City ellen vállalhatatlan játékkal kaptunk ki, a Hull otthonában töketlen játékkal buktunk kettő/szereztünk egy pontot, az Evertont pedig karakteresen semmilyen játékkal vertük otthon 1-0-ra, egyetlen valamire való kapuralövéssel lehozva a meccset. Ebből aztán sokat nem hámozhatunk ki a ma esti találkozóra nézve. Ellenfelünk a legutóbbi kilenc bezsebelhető pontjából csak egyet szerzett meg - a Norwich ellen hoztak egy borzalmas 0-0-t a Carrow Road-on. Ezt követően azonban először otthon szívatták a szurkolóikat egy Sunderland elleni 0-3-mal, aztán a Stamford Bridge-en mutatták meg, hogy erőlködés nélkül tudják hozni a hasonló vereséget idegenben is. Nekünk különösen a derby vereség lehet fontos, hiszen azt a szégyent, hogy a kiesés elől menekülő legnagyobb rivális mosta fel velük a padlót nehéz lesz feledtetni a szurkolókkal. De ellenünk lesz először alkalmuk, hogy megpróbálják. A Toon Army egészen biztosan megteszi majd a magáét a siker érdekében. Nehéz este elé néznek a fiaink.Az utóbbi három meccsünkön előfordult mindhárom lehetséges végeredmény: a City ellen vállalhatatlan játékkal kaptunk ki, a Hull otthonában töketlen játékkal buktunk kettő/szereztünk egy pontot, az Evertont pedig karakteresen semmilyen játékkal vertük otthon 1-0-ra, egyetlen valamire való kapuralövéssel lehozva a meccset. Ebből aztán sokat nem hámozhatunk ki a ma esti találkozóra nézve. Ellenfelünk a legutóbbi kilenc bezsebelhető pontjából csak egyet szerzett meg - a Norwich ellen hoztak egy borzalmas 0-0-t a Carrow Road-on. Ezt követően azonban először otthon szívatták a szurkolóikat egy Sunderland elleni 0-3-mal, aztán a Stamford Bridge-en mutatták meg, hogy erőlködés nélkül tudják hozni a hasonló vereséget idegenben is. Nekünk különösen a derby vereség lehet fontos, hiszen azt a szégyent, hogy a kiesés elől menekülő legnagyobb rivális mosta fel velük a padlót nehéz lesz feledtetni a szurkolókkal. De ellenünk lesz először alkalmuk, hogy megpróbálják. A Toon Army egészen biztosan megteszi majd a magáét a siker érdekében. Nehéz este elé néznek a fiaink.

KÖRNYEZETISMERET

Nekünk jelenleg 47 pontunk van - ami egy kifejezetten jó részeredmény. Lenne. Ha nem állna még jobban a Liverpool és nem lenne nyakunkon az Everton. Ráadásul a Unitedet sem írhatjuk még le. A Newcastle-nek kábé akkora az esélye, hogy beelőzzön bennünket a szezon végére, mint annak, hogy bajnokok legyünk. Hiszen a Chelsea 57 ponttal vezeti a táblázatot, míg a Toon 37 ponttal áll. Hogy maradjunk a tízes váltószámnál: legutóbbi idegenbeli ellenfelünk, a Hull City 27 egységet gyűjtött eddig össze. Olyan sokat nem árulnak el ezek a számok, de azért az eléggé nyilvánvaló, hogy egy kategóriával keményebb lesz ma este a dió, mint volt a Tigrisek ellen. És ott sem brillíroztunk. Ha nyerünk, akkor az biztos, hogy az Arse-ManU páros legalább egyik tagjával szemben javul a helyzetünk. Ha ez nem lenne elég, akkor ne felejtsük el, hogy mindkét liverpooli riválisunk nagyon is nyerhető meccs elé néz. Tehát ha kellene külön motiváció, akkor mindenképp lehet találni - de remélem nincs szükség semmi extra hegyi beszédre, hogy égjen a tűz a srácok vérében.

KULCS

A kulcs az erős kezdés. Már alig emlékszem mikor kezdtünk utoljára igazán lendületesen egy meccset. Nem mostanában volt az tuti. El lehet dönteni egy meccset egy félidő alatt is - de ha ez nem jön össze, akkor is meg lehet ágyazni egy relatíve nyugisabb második félidőnek azzal, ha nem engedjük az ellenfélnek, hogy megtalálja a ritmusát. Ehhez az kell, hogy mérgezett egerek módjára rohangáljunk, ne engedjük a nyugodt passzolgatást - lehetőleg már a felezővonalnál sem.

CSAPATHÍREK

Sandro, Lamela és Vlad sérültek. Younes még nincs kész, de fejlődik. Gylfiről pedig csak a meccs előtti órákban fog kiderülni, hogy szerepet kaphat-e ma. Lamela sérülése egyébként eléggé szerencsétlen eset: ugye kezdődött az egész a térdhajlítójával, ami eleve lassabban gyógyult a kelleténél, most ellenben az erőltetett kezelések miatt a háta is rakoncátlankodik. Mindenesetre Andros legalább újra bevethető. Kérdés, hogy Defoe elutazik-e még a csapattal - elvileg a hónap végéig még a miénk. A newcastle-i kirándulás után megyünk Ukrajnába és East Angliába - tehát most egy kellemetlennek ígérkező idegenbeli sorozatot kezdünk.

Lloris

Walker - Dawson - Vertonghen - Rose

Lennon - Paulinho - Dembélé/Capoue - Eriksen/Andros

Soldado/Eriksen

Adebayor.

Szívem szerint egy bátor, Adét és Soldadót is magában foglaló kezdővel mennék neki a házigazdáknak. Shock and awe. Bentalebet nem írtam bele a saját alapcsapatomba, ettől eltekintve szinte biztos, hogy megint pályán lesz a kezdő sípszónál. Többször elmondtam már, hogy mi a bajom a konstanssá váló jelenlétével. Arra nem szolgált rá, hogy bérelt helye legyen a csapatban (meg ugye a bérelt helyek eleve felejtősek). Nagyon kedvelem a srácot, látok benne egy jó adagnyi fantáziát is - de még messze nem kész játékos. Nem szabad minden áldott alkalommal betúrni a kezdőbe. Arról nem is beszélve, hogy a védekezése jelenleg rosszabb, mint amilyen jó az előrejátéka. A játékrendszer a szokásokhoz híven eléggé fluid lesz szerintem - 4-4-2-ből 4-4-1-1-be és vissza.

MILESZ?

Az ellenfélnél Debuchy és Tioté friss sérültek, mellettük a védelem két oszlopos tagja huzamosabb ideje a betegszoba lakója (Coloccini és Ryan Taylor). Ott lesz viszont a másik, alattomosabb Taylor (Steven) és visszatérhet két, ellenünk általában brillírozó Szarka Krul és Gouffran. Melletük is van kik miatt aggódni, ezt nem is kell ecsetelni. Ahogy már mondtam a Hullnál legalább egy teljes kategóriával erősebb a mai ellenfelünk - akiktől viszont a mi csapatunk ugyanennyivel jóval erősebb. Elvileg. Sandro és Tioté hiánya mindkét gárdának egyformán fáj, ráadásul a hazaiaknál már nincs Cabaye sem. Mindkét védelemből hiányzik meghatározó arc - emellett itt is, ott is találunk önbizalom-hiányos és jól teljesítő csatárt is (Cissé és Soldado, illetve Rémy és Adebayor). A Szarkáknak mondjuk van két Ameobijuk tartalékban. Nálunk Defoe már lehet, hogy nem akarja kockáztatni a sérülést, Kane pedig eddig nem kapja meg a Bentalebnek kiosztott bizalmat.

Inkább remélem, mint várom, hogy nagyon megnyomjuk az elejét. Valószínűbbnek tartom sajnos, hogy a Toon a kapunk elé fog szegezni egy kis időre - amit vagy kibírunk, vagy megint hátrányból kell majd felállnunk. Mondom, nagyon szeretném, ha nem így lenne, és mi lennénk kezdettől fogva a kezdeményezőbbek, de az utóbbi négy meccs alapján ezt majdhogynem kizártnak tartom. Mégis, álmodozni lehet, legalább a kezdő sípszóig.

Mellesleg, ha megint sikerülne szar játékkal és tutyimutyi támadójátékkal behúzni a győzelmet, akkor is a seggemet verném a földhöz örömömben. A St. James' Park általában marha kiszámíthatatlan az ide látogatók számára, de nekünk már régóta nem adott itt a gép. Ha meg adott, akkor magunknak csesztük el. Legutóbb 2004. augusztusában nyertünk 1-0-ra Atouba kuriózumszámba menő góljával. Lényeg a lényeg, hogy a statisztika alapján bravúr lenne a győzelem, de a két csapat aktuális helyzetét tekintve is nagy szó lenne, ha be tudnánk gyűjteni a három pontot. Nem lehetetlen. És nem is lesz olyan sok, ennél kevésbé húzós meccsünk március végéig. Szóval hajrá. Meg kell csinálni. 2-1 ide, mert még egy clean sheet azért már túlzás lenne. Soldado dupla... Make it happen, Roberto!

COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik