Swansea City - Tottenham Hotspur

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.01.19. 12:01
A Swansea elképesztően rossz sorozatot tudhat maga mögött a PL-ben - a legutóbbi hat bajnokijukon kettő darab pontot tudtak csak összehozni. Hazai...

A Swansea elképesztően rossz sorozatot tudhat maga mögött a PL-ben - a legutóbbi hat bajnokijukon kettő darab pontot tudtak csak összehozni. Hazai pályán sem valami fényes a mérlegük az utóbbi hónapokban - egyetlen győzelmük van csupán, igaz az egy egészséges 3-0 volt a Newcastle ellen. A Hull, a Stoke és a West Ham azonban meglepő módon el tudott tőlük hozni egy pontot. A legutóbbi kettő, Liberty-ben lejátszott bajnokin kikaptak a Hattyúk - de a hazaiak szempontjából ezek kifejezetten biztató meccsek voltak, hiszen az Everton (1-2) és a Man City (2-3) is csak nagyon neccesen tudta begyűjteni a győzelmet. Nekünk az edzőváltás óta megy a hajó: öt bajnokiból négyet megnyertünk, a maradékon pedig ikszeltünk. Azt sem mondhatjuk, hogy annyira habkönnyű lett volna a programunk, hiszen a Soton és a ManU elleni idegenbeli sikerek mindenképpen nagyon értékesek. Persze a játékunk nem lett tökéletes egyik hónapról a másikra, ahogy azt a Palace elleni első félidős ténfergés is mutatta. Ugyanígy elmondható, hogy a Swansea sem kutyaütő társaság a borzalmas eredmények ellenére sem. Nem is tudom, hogy láttam-e már őket esélytelenül kikapni, pariban tudnak lenni bárkivel - mi pedig jelenleg bőven a bárki kategórián belül vagyunk.A Swansea elképesztően rossz sorozatot tudhat maga mögött a PL-ben - a legutóbbi hat bajnokijukon kettő darab pontot tudtak csak összehozni. Hazai pályán sem valami fényes a mérlegük az utóbbi hónapokban - egyetlen győzelmük van csupán, igaz az egy egészséges 3-0 volt a Newcastle ellen. A Hull, a Stoke és a West Ham azonban meglepő módon el tudott tőlük hozni egy pontot. A legutóbbi kettő, Liberty-ben lejátszott bajnokin kikaptak a Hattyúk - de a hazaiak szempontjából ezek kifejezetten biztató meccsek voltak, hiszen az Everton (1-2) és a Man City (2-3) is csak nagyon neccesen tudta begyűjteni a győzelmet. Nekünk az edzőváltás óta megy a hajó: öt bajnokiból négyet megnyertünk, a maradékon pedig ikszeltünk. Azt sem mondhatjuk, hogy annyira habkönnyű lett volna a programunk, hiszen a Soton és a ManU elleni idegenbeli sikerek mindenképpen nagyon értékesek. Persze a játékunk nem lett tökéletes egyik hónapról a másikra, ahogy azt a Palace elleni első félidős ténfergés is mutatta. Ugyanígy elmondható, hogy a Swansea sem kutyaütő társaság a borzalmas eredmények ellenére sem. Nem is tudom, hogy láttam-e már őket esélytelenül kikapni, pariban tudnak lenni bárkivel - mi pedig jelenleg bőven a bárki kategórián belül vagyunk.

CSAPATHÍREK

Ha lehet hinni a BBC-nek, akkor a Swansea három kulcsjátékosa is visszatérhet ellenünk: Michel Vorm a kapuban, Pablo Hernández és Nathan Dyer pedig a támadószekciójukban jelent komoly erősítést. Mellettük Lamah és Tiendalli is játékra kész. Továbbra is hiányzik azonban de Guzmán és a Hattyúk legpengésebb játékosa, Michu.

Nálunk Gylfi és Townsend elvileg meggyógyultak, a BBC-n pedig Sandróról is ugyanezt írták - a brazilról nem esik szó a Klub honlapjának beharangjában. Lameláról sincs új infó, de elvileg ő is közel jár a visszatéréshez, ahogy Vertonghen és Kaboul is biztatóan haladnak. További változások nincsenek, úgy tűnik Walker sem sérült le.

Lloris

Walker - Dawson - Vlad - Rose/Naughton

Lennon - Bentaleb/Capoue - Dembélé/Eriksen - Eriksen/Siggy

Soldado - Adebayor.

Ismerve Sherwood eddigi húzásait Bentaleb könnyen a kezdőben találhatja magát - személy szerint megint a tapasztaltabb franciát favorizálnám, de ha Nabil lesz ott, akkor azért fogok szurkolni, hogy a zseniális játékával zárjon minden kérdést rövidre Sandro és Paulinho érdemi felépüléséig. Egy jól védekező Dembélére mindenesetre nagy szükség lenne ha tényleg Bentaleb kezd. A visszatérő Townsend-Siggy párosnak nem igazán tudnék helyet szorítani az első tizenegyben, hiszen Lennon és Eriksen is eléggé eredményes fordulókat tudhat maga mögött. Mindketten szereztek gólt, és gólpasszt is adtak a közelmúltban.

Sigurdssonra is számíthatunk, ha máshogy nem hát csereként.

Elől semmi értelmét nem látnám annak, hogy megbontsuk a Soldado-Ade kettőst - Defoe-nak ott az útilapu a talpán, legfeljebb a Torontónak tudnánk formába hozni, ha beraknánk a kezdőbe. Meg aztán ő a liga történetének legeredményesebb cserecsatára, így ha nagyon viszkózus lenne a támadójátékunk, akkor hasznos variációs lehet a padról. A hátvédsorban nincs nagy merítés jelenleg, Rose sokszor ránk hozta a szívbajt az utóbbi meccseken, így lehet, hogy a szintén bizonytalan Naughtonnal előrébb lennénk... nem tudom. Mindkettejüknek voltak nagyon jó periódusai a kölcsönklubjaikban ezen a poszton, szóval a képességek megvannak. Csak koncentrációra kéne kicsit jobban, izé, koncentrálni.

A hónap kérdése még mindig:

Hol tby?

Nagyon nem szeretném, ha eladnánk a németet. Az egyik legpéldásabb hozzáállású játékosunk, imádom a lelkesedését, és megmutatta már, hogy mekkora lendületet tud vinni a játékunkba, amikor kicsit leülnek a többiek. Igaz, eddig inkább csereként bizonyított, de idővel kisülhet belőle egy csodás középpályás. Persze az biztos, hogy jó nagy tömeg van arrafelé.

MILESZ?

A hazaiaknál lesz többet a labda, mi leginkább kontrákra építünk majd. Kábé ez az, amit előzetesen várok. Lennon és Eriksen lehetnek a kulcsemberek, hátul pedig bízzunk Dawsonban és Lloris-ban, mert a többieknél jóval kevésbé ingatagok mostanában. Lloris amúgy versenyben van az aranykesztyűért - már kilenc clean sheet-et gyűjtött a szezonban, ennél több senkinek sem sikerült. A hazaiaknak nagyon régóta nincs szerencséje, lehet, hogy pont ellenünk törik majd meg az átok, de Laudrup is lenyilatkozta már a ManC elleni meccs után, hogy nekik majd a Spurs elleni bajnokit követő négy mérkőzésből kell minél többet megnyerni. Ettől még biztosra veszem, hogy most is mindent megtesznek a három pontért, de aligha fogják világvégeként felfogni, ha mégsem sikerül.

A Swansea általában jól játszik - akkor is ha kikapnak. Ellenük nem igazán lehet nyugis meccset csinálni. Most sem tudom elképzelni, hogy egy gólnál nagyobb különbséggel nyerjünk. A Soton és a ManU elleni idegenbeli bajnokik viszonylatában a kettő közé tenném a nehézségi fokozatot. A Swansea eléggé megsínyli a sérüléseket és az európai kötelezettségek okozta fáradtságot - most ez utóbbi nem tényező, és egy pár maródi is visszatérhet, tehát mindenképp összeszedettebb játékot várok tőlük még annál is, mint amit a legutóbbi fordulók szoros vereségei alkalmával láttunk tőlük. Az eszem azt mondatja velem, hogy az iksz jó eredmény lenne. De nyerni kéne, hiszen ki kellene használnunk a Liverpool hazai pontvesztését. (Ja, Suareznek a kurva nénikéjét. Sterlingnek meg a múlt hetiért ugyanazt.) Be kell húzni - 2-1 ide, csatárgólokkal.

COME ON YOU SPUUUURRRRRRRRSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik