Tottenham-Stoke City

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.12.29. 16:12
Két és fél éve, hogy legutóbb le tudtuk győzni a Lane-en a Stoke-ot. Akkor még az az ember irányította őket, akinek a feljutást és a legfelsőbb...

Két és fél éve, hogy legutóbb le tudtuk győzni a Lane-en a Stoke-ot. Akkor még az az ember irányította őket, akinek a feljutást és a legfelsőbb osztályban való kényelmes berendezkedést köszönhették. Tony Pulis sokakat megoszt, nekem sosem volt vele semmi bajom, és most kifejezetten megsüvegelendő munkát végez a Palace edzőjeként. Utóda, Mark Hughes sem igazán szégyenkezhet a Stoke idei teljesítménye miatt: még el sem jutottunk féltávig, de már átlépték a húszpontos határt, és viszonylag kényelmes távolságra vannak a kiesőzónától. A játékuk sokat nem változott az edzőváltás óta, a látványosabb focit az egy szem Arnautovic-nak kellene szállítania. Persze, idén a Spurs-szurkolók sincsenek elkényeztetve szép játékkal - hacsak nem vesszük ide mondjuk az ellenfelek teljesítményét, mert azon bizony néha volt mit nézni.Két és fél éve, hogy legutóbb le tudtuk győzni a Lane-en a Stoke-ot. Akkor még az az ember irányította őket, akinek a feljutást és a legfelsőbb osztályban való kényelmes berendezkedést köszönhették. Tony Pulis sokakat megoszt, nekem sosem volt vele semmi bajom, és most kifejezetten megsüvegelendő munkát végez a Palace edzőjeként. Utóda, Mark Hughes sem igazán szégyenkezhet a Stoke idei teljesítménye miatt: még el sem jutottunk féltávig, de már átlépték a húszpontos határt, és viszonylag kényelmes távolságra vannak a kiesőzónától. A játékuk sokat nem változott az edzőváltás óta, a látványosabb focit az egy szem Arnautovic-nak kellene szállítania. Persze, idén a Spurs-szurkolók sincsenek elkényeztetve szép játékkal - hacsak nem vesszük ide mondjuk az ellenfelek teljesítményét, mert azon bizony néha volt mit nézni.

CSAPATHÍREK

Defoe, Dembélé és Lennon sérülésből, Paulinho pedig eltiltásból térhet vissza. Elvesztettük viszont Walkert az ötsárgás szabály miatt. Sok játékosunknak ez lehet az első Stoke-élménye - heten is lehetnek a kezdőnkben olyanok, akik még sosem szálltak szembe a Fazekasokkal. Érdekes módon Soldado nem tartozik közéjük, hiszen az EL-ben a Valenciával kétszer is meccseltek a City-vel (két 1-0-ás spanyol győzelem). Sherwood alighanem megint a támadásra helyezi majd a hangsúlyt, de remélem találunk majd védekező középpályást is a kezdőben.

Lloris

Fredericks - Dawson - Vlad - Rose

Lennon - Capoue/Paulinho - Eriksen - Lamela

Soldado/Defoe - Adebayor.

Lenne ráció JD kezdetésében, nem is lennék meglepve, ha a spanyol helyett most ő lenne ott. Adebayort meghagynám, hiszen fizikálisan a legerősebb csatárunk, és Shawcross-ék ellen elkel az izom és a magasság. Nagy lehetőséget jelenthet ez a meccs Fredericks számára, akivel mindenképp Naughton előtt számolnék jobb-bekkben. Bár utóbbi utóbbi gyenge szerepléseire rányomhatta a bélyegét, hogy rossz oldalon kellett beszállnia. Capoue-t azért favorizálnám Dembélé és Paulinho előtt, mert a másik kettővel ellentétben a francia valódi védekező játékos. Persze őszintén szólva kétlem, hogy Sherwood is rá szavazna. Lennon és Lamela nálam jelenleg alap lenne, ha mindketten egészségesek. Siggy pedig csereként jöhet Eriksen vagy az egyik csatár helyett, ha nem akarna működni a támadójátékunk.

MILESZ?

A West Brom ellen koncepciótlannak és erőtlennek tűntünk, az ellenfélnek több helyzete volt, és jobb lehetőségek is voltak ezek, mint ami a mieinknek adatott. Ezt gyorsan el kellene feledtetni a közönséggel, de ez csak úgy lesz lehetséges, ha nem csupáncsak a támadásra figyelünk. Mert egyrészt annak az a következménye, hogy csak az ellenfél csatáraink múlik, hogy mennyi gólt kapunk, másrészt a hátsó bizonytalanság rányomja a bélyegét az előrejátékunkra is. A Stoke egy fárasztó és dühítő csütörtöki vereséggel a háta mögött érkezik a Lane-re. Glenn Whelan és Marc Wilson egyaránt fontos hiányzó a vendégeknél, de gondolom Begovic ujjtörésének sem örültek a Potters szurkolói. Ellenben lesz pár ismerős arc: Crouch, Palacios, Etherington mind megfordultak a Spurs-ben is, míg Charlie Adam egészen más okokból lopta be magát a Spurs-drukkerek szívébe...

Újabb kemény meccs, újabb elszánt ellenféllel - ami egyszersmind újabb totál nyerhető, nyerendő hazai bajnoki is. Ha ezt sem húzzuk be, akkor hiperrövid távon már biztos a visszalépés AVB-hez képest, de azért persze messzemenő következtetésekre akkor se ragadtassuk magunkat. Annyit szeretnék, hogy Eriksen és Lamela megkapja az esélyt, hogy beleszokjon a PL-be, kapjanak lehetőséget pár egymást követő bajnokin. Ehhez mondjuk nagyban hozzájárulhatna, ha ma ők ketten versenyeznének a Man of The Match címéért. Akárhogy is, de nyerni kell, nyerni fogunk. Velőtrázó 2-0!

COME ON YOU SPUUUUUUUURRRRRRSSSSS!!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik