Üdv, Hudd! - Spurs-Hull

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.10.27. 15:10
Huddlestone-tól fájó szívvel búcsúztunk nyár végén. Tudtuk persze, hogy mindenkinek - de elsősorban neki - az a legjobb megoldás, ha szedi a...

Huddlestone-tól fájó szívvel búcsúztunk nyár végén. Tudtuk persze, hogy mindenkinek - de elsősorban neki - az a legjobb megoldás, ha szedi a sátorfáját, hiszen az új középpályás igazolásaink mellett aligha kapott volna játékperceket a bajnokságban. De azért szerintem bizton állítható, hogy nincs olyan Spurs-szurkoló, akinek ne lábadna könnybe a szeme, ha azokra a teli rüszttel, de mégis fineszesen eleresztett, egyszerre bivalyerős és hajszálpontos bombákra gondol, amelyekre kizárólagos szabadalmat szerzett évekkel ezelőtt. Az utolsó ilyen hálószaggató gólját éppen a gúnárok ellen szerezte a Lane-en - immár két és fél évvel ezelőtt. Azóta már Assou-Ekotto-i magasságokban jár a hajkoronája, és ideje lenne megváltania a jegyét a fodrászhoz, mielőtt még meggörbül a háta egy nagyobb eső után. Őszintén szólva nem bánnám, ha ellenünk történne meg a nagy áttörés - már ha ezzel együtt a három pont azért nálunk maradna. Mindenesetre nagyon pozitív fogadtatást remélek (és várok) a hazai szurkolóseregtől Hudd számára.Huddlestone-tól fájó szívvel búcsúztunk nyár végén. Tudtuk persze, hogy mindenkinek - de elsősorban neki - az a legjobb megoldás, ha szedi a sátorfáját, hiszen az új középpályás igazolásaink mellett aligha kapott volna játékperceket a bajnokságban. De azért szerintem bizton állítható, hogy nincs olyan Spurs-szurkoló, akinek ne lábadna könnybe a szeme, ha azokra a teli rüszttel, de mégis fineszesen eleresztett, egyszerre bivalyerős és hajszálpontos bombákra gondol, amelyekre kizárólagos szabadalmat szerzett évekkel ezelőtt. Az utolsó ilyen hálószaggató gólját éppen a gúnárok ellen szerezte a Lane-en - immár két és fél évvel ezelőtt. Azóta már Assou-Ekotto-i magasságokban jár a hajkoronája, és ideje lenne megváltania a jegyét a fodrászhoz, mielőtt még meggörbül a háta egy nagyobb eső után. Őszintén szólva nem bánnám, ha ellenünk történne meg a nagy áttörés - már ha ezzel együtt a három pont azért nálunk maradna. Mindenesetre nagyon pozitív fogadtatást remélek (és várok) a hazai szurkolóseregtől Hudd számára.

CSAPATHÍREK

Rózsi és Kaboul továbbra is maródi, Capoue már talán ott lehet a padon. A moldovai kirándulást megúszó hármas, Walker, Paulinho és Andros azonban visszatérhet a kezdőnkbe. Bevetésre kész továbbá Ade is - bár ezt már csütörtökön is leírtam, aztán mégsem kapott lehetőséget egy kis dnyeszter-menti kocogásra. Természetesen a lehető legerősebb kezdőt szeretném látni, és ez nagyjából adott is - a balhátvéd poszttól eltekintve.

Lloris

Walker - Dawson - Jan/Vlad - Naughton/Jan

Paulinho - Sandro/Dembélé

Townsend - Eriksen - Siggy/Lennon

Soldado.

Pár változás könnyen elképzelhető. Chadli már egy ideje nem szerepelt a PL-ben, és Holtby visszatérése sem lenne bombameglepetés. De személy szerint a fenti vastaggal szedett névsort szeretném viszontlátni. Lennon második félidős vendégszereplésével. Meg egy negyedórányi Ade-villanást is szívesen látnék. A Paulinho-Sandro középpályában sajnos nem vagyok biztos, hogy újra összeáll majd - lehet, hogy Dembélé még most jobban tud kezelni két meccset négy napon belül, mint a sérüléséből nem olyan rég visszatért kollégája.

TIGRISEK

Steve Bruce irányításával meglepően jó szezonkezdetet tudhat maga mögött a yorkshire-i csapat. A tabella első felében tanyáznak, és többek között a Swansea-t és a WBA-t is maguk mögött tudhatják, amit azért kevesen vártak volna tőlük a nyolcadik forduló után. Sokan féltették őket a PL-től - elsősorban azért, mert már a Championshipben is nagyon nehezen ment nekik a gólszerzés (a védelmükre építve jutottak fel). Tényleg kevés gólt szereznek (mellesleg mi is csak eggyel lőttünk többet náluk...), de ennek ellenére megy a szekér, és a nyitóforduló első félidejétől eltekintve egyszer sem focizták le őket a pályáról. Pedig eddig csak top10-es ellenfeleknél voltak vendégségben.

A játékosállományt tekintve Hudd-tól függetlenül is tele vannak (számomra) szimpatikus játékosokkal. Abdullaye Faye régi kedvencem, de Maynor Figueroa is tetszett már a wigan-es időszakában. (Ilyet is tud a honduras-i. Na meg ilyet.) A kapitányuk a West Brommal berobbanó veterán szlovén Koren, a védelmük oszlopa pedig az angolosan csupaszív, de meglepősen tisztán játszó Curtis Davies. Van egy kifejezetten tragikus karakter is a Tigriseknél Danny Graham személyében. A csatár még a Swansea-val jutott fel, de már akkor is kitűnt közülük a kétballábas aurájával. Laudrup elég gyorsan el is passzolta a Sunderland-nek, ahol egy fél szezon alatt kezdőként sem tudott összeszenvedni egy árva gólt sem. Aztán még az őt szerződtető di Canio kikölcsönözte a korábbi Sunderland-edző Steve Bruce-nak - de a Hull-ban sem fordult meg eddig a szerencséje, pedig általában itt is kezdőként számítanak rá. Mondjuk nem is feltétlenül szerencse kérdése a dolog. Azért lekopognám, hogy Huddlestone-nal ellentétben tőle semmi semmi esetre sem szeretnék említésre méltót látni ma délután.

MILESZ?

Az a helyzet, hogy a megszólalásig ugyanolyan előérzetem van, mint volt a West Ham elleni hazai meccsünk előtt. Akkor 3-0-ás Spurs-sikert tippeltem, és 3-0-ás Spurs-szégyen lett belőle. De nem vagyok babonás, úgyhogy megint betippelem ugyanazt. Ideje már, hogy egy kicsit megszórjunk valakit - bár egy Hudd-gólra azért számítok. Szóval legyen mondjuk 3-1. A Hull egyszer tudott nyerni a Lane-en korábban - legelső első osztályú évaduk alkalmával egy csodás Giovani szabadrúgás góllal arattak 1-0-ás diadalt. (Mellesleg az azt megelőző fordulók egyikében az Emirates-ből is elhozták a három pontot.) Idén eddig nem az óriásölés jellemző rájuk (bár az Etihadban nem jártak messze ettől sem), inkább a saját súlycsoportjukhoz közel álló ellenfelek bedarálásával gyarapítják a pontjaik számát. (Jake fiunk ugye nem játszhat ellenünk - így rá most hosszabb pihenő vár, hiszen szerdán újra megmérkőzünk a Tigrisekkel a Ligakupában.)

Mellesleg nem tudom tisztában vagyunk-e vele, de a PL megalakulása óta az első nyolc forduló után még sosem szereztünk több pontot, mint idén. Ha ma is nyerünk, akkor feljöhetünk a dobogóra (egy Chelsea-City iksz esetén), de mindenképp legalább a top4-ben találnánk magunkat. Szóval mikro és makro szinten is van tétje bőven a meccsnek. Zárkózni kell, ill. előzni!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRSSSSSS!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik