Túl korán jön a Derby? - Arse-Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.09.01. 05:09
A North London Derby-hez nem kell kedvcsináló. London első számú városi rangadója ez, amely ráadásul hagyományosan jól bánik a semleges nézőkkel....

A North London Derby-hez nem kell kedvcsináló. London első számú városi rangadója ez, amely ráadásul hagyományosan jól bánik a semleges nézőkkel. Most is kinéz egy gólokban gazdag meccs az Emirates-ben, és minden optimizmusom ellenére azt kell mondjam, hogy könnyen elképzelhető olyan forgatókönyv, amiben a hazaiak neve mellett szerepel majd a nagyobb szám. És itt még csak nem is elsősorban a stadion eredményjelzőjének esetleges meghibásodására gondolok, hanem arra, hogy a szezon ilyen korai szakaszában komoly kockázatot jelent a sok új igazolás egy olyan ellenfél otthonában, amelynél új arcok max a takarító személyzet köreiben bukkantak fel az öltözőben. Az összeszokottság, a gördülékeny csapatrutin sokszor fölébe kerekedik az egyéni lebontásban tapasztalható potenciális minőségi fölénynek. És itt nem győzöm hangsúlyozni a "potenciális" szót, hiszen akármennyire is jól festenek eddig a már bemutatkozott friss szerzeményeink, még messze nem láttuk őket eleget játszani a csapatban, ahhoz, hogy biztosat mondjunk róluk. Gyors beharang alább.

CSAPATHÍREK

Lennon lábfeje lehet, hogy meg fogja akadályozni a pályára lépését. Benny és Ade pedig jelenleg nincsenek abban a kondiban, hogy szóba jöhetnének. Rajtuk kívül elvileg mindenki játékra kész - még a három pénteki igazolást is sikerült időben regisztrálnunk.

Lloris

Walker - Dawson/Kaboul - Vertonghen - Rose

Capoue - Paulinho

Lennon/Townsend - Dembélé/Holtby - Chadli/Townsend

Soldado.

Ha Azza egészséges, akkor tutira vele kezdenék. A védőmunkája nagyon fontos, és olyan aspektusa a játékának, ami bizony még hiányzik Townsend repertoárjából. A három legújabb Spur, Lamela, Eriksen és Vlad aligha fog kezdeni, de még a padon sem biztos, hogy helyet kapnak. Elvégre még alig passzolgathattak párszor együtt a többiekkel. És nélkülük is van még kívánnivaló a finomhangoláson. (Persze Lamela olyan játékos, akit jó legalább a padon ott tudni.) Sandro, Kaboul, Holtby és Siggy sokat játszottak csütörtökön, így most egyiküket sem várom a kezdőbe.

Két gólöröm minimum kell majd a három ponthoz.

ARSE

Vendéglátóinknál van három fontos visszatérő: Ramsey és Wilshere kisebb sérülésből épült fel a meccsre, Koscielny pedig letöltötte az egymeccses eltiltását a Craven Cottage-ben. Podolski ellenben csatlakozott Artetához, Vermaelenhez és Oxlade-Chamberlainhez a hosszabb távú sérültek listáján. Azonban a hiányzók és a játékospiaci inaktivitás ellenére is teljesen versenyképes kezdőt tudnak kiállítani - az alap védőnégyes egészséges, előttük pedig Ramsey és Wilshere próbál majd szűrni. Giroud-t pedig a Walcott-Cazorla-Rosicky trió támogatja.

MILESZ?

Nyilván 5-2..., esetleg nyerünk 1-0-ra egy Soldado-tizenegyessel. A legutóbbi két látogatásunk alkalmával sokkal pozitívabb előjelekkel érkeztünk, formában voltunk és ennek megfelelően kezdtük is a meccseket. Aztán sikerült gyorsan elrontanunk a saját mulatságunkat. Most van okunk bőven az óvatoskodásra: amint már említettem, nem optimális ilyen intenzitású meccsre négy, vagy annál is több új emberrel kiállni. Ráadásul az új igazolások mellett Rose és Townsend is frissen érkeztek vissza a sikeres kölcsönidőszakot követően.

Capoue és Paulinho szilárdak voltak a Palace és a Hattyúk ellen, de most egészen másfajta teszt előtt állnak. Eddig ellenünk lőttek legkevesebbszer kapura az ellenfelek, most ez alighanem meg fog változni, de jó lenne minél távolabbi kísérletezgetésre kényszeríteni a hazaiakat. Nagyon fontos lesz a szélsőink védőmunkája, hiszen főleg Rose és Walker sem tartozik a legfegyelmezettebb hátvédek közé. Legutóbb még Martin Jol regnálása idején kezdtük három clean sheet-tel a szezont, nagy bravúr számba menne megismételni.

Előrejátékban már eddig is voltak gondjaink, de talán egy nyitottabb ellenfél ellen több örömünket lelhetjük majd, mint az erősen defenzív Palace és Swansea duóval szemben. Dembélének mindenesetre nagy javuláson kell átesnie, ha nem akarja még inkább bátorítani Holtby-t (illetve hosszabb távon Eriksent). A kis német csütörtökön kiosztott pár ígéretes zsugát. Oké, hogy nudli csapat ellen, de ettől még nagyon jó meccse volt. Soldado az első fordulóban sokkal többet vett részt az összjátékban, mint Laudrupék ellen. Értelmes labdát nem is nagyon kapott a meccsen. Persze még így is képes arra, hogy lekösse a két középhátvéd figyelmét, de mégiscsak gólokért szerződtettük. Nem feladata, hogy visszalépjen a labdákért, a kiszolgálás minőségén kell javítanunk.

Ha az új igazolások (plusz Rose és Walker) fel tudják venni a derby ritmusát, intenzitását, komolyságát, akkor van esélyünk a jó eredményre. Az iksz mindkét csapatnak elfogadható lenne, de győzelemre fogunk játszani. Sikerülhet, de jó ez az Arse, és az összeszokottság mindenképpen az ő oldalukra hajtja a vizet. Mégis győzelmet várok, a clean sheet aligha fog összejönni, de egy 2-1-es körömrágós sikerrel azt hiszem mindannyian kiegyeznénk. Soldado és Paulinho. (Bale-lel persze sima lenne, de az izgalmakért nézünk focit.)

Mivel elég rövidre és kifejezetten szárazra sikeredett ez a felvezető, így mindenképpen ajánlom az alábbi videót: Les Ferdinand, King Ledley, Tony Adams és Ian Wright beszélget az esélyekről - érdemes megnézni a videót, mert sok egyébről is szó esik benne. Mindenesetre a tippeket előre elárulom: Ledley 2-1-es, Sir Les 2-0-ás Spurs-győzelmet vár. Wright 2-2-t, míg Adams 3-2-es hazai sikert vizionál - tehát mind a négyen úgy érzik, hogy két gólt biztos fogunk szerezni. (Amúgy úgy tűnik Wright kifejezetten szégyelli magát Wenger helyett a Suarez-ügyben tett első ajánlat miatt. Adams pedig bevallja, hogy annak idején azt tanácsolta Wengernek, hogy ne vegye meg semmiképp Bale-t, mert nem védekezik elég jól.)

TÖPÖRÖDÖTT TÖRPÖRDÖGÖK

Lesz közös meccsnézés az angyalföldi Törpe kisvendéglőben - Béke út és Futár utca sarka. Minden érdeklődőnek ajánlom a figyelmébe, remélhetőleg összeverődik majd egy jó kis csapatnyi Yiddo. (Sajnos én biztosan nem leszek ott, sőt lehet, hogy magáról a meccsről is lemaradok.)

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRSSSSSSS!!!!!!!! YID ARMEEEEEH!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik