Tottenham-Swansea

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 08:08
Mindkét csapat öt-öt gólt szerzett a hét- és nemzetközi kupafordulóban csütörtökön, szóval minden adott a világ legszárazabb nullanullájához....

Mindkét csapat öt-öt gólt szerzett a hét- és nemzetközi kupafordulóban csütörtökön, szóval minden adott a világ legszárazabb nullanullájához. Nagyon ritka, hogy öt rúgott gól után ne essen vissza a támadók teljesítménye - bár egy alkalomra emlékszek, amikor Boxing Day alkalmával 5-1-re vertük a Fulham-et, majd pár napra rá 6-4-re a Readinget. Egy hasonló gólpocsékló győzelem csodás lenne. De mondom, sanszosabb a kevésbé látványos játék. Tavaly a Swansea tőlük a Laudrup-érában korábban sosem látott defenzív focival állt elő, és sokáig úgy tűnt el is viszik a pontot, amiért jöttek. Végül SuperJan egy kapáslövéssel mattolta Tremmelt. A kapuralövések aránya 24-4 volt, míg a kaput eltalálóké 16-0. Ja, és Bale azt a meccset is kihagyta. Két éve a dicstelen tavaszi üresjárat kevés pozitív élménye közé tartozott a Swansea elleni hazai meccs, akkor Adebayor duplájával és vdV találatával nyertünk 3-1-re.Mindkét csapat öt-öt gólt szerzett a hét- és nemzetközi kupafordulóban csütörtökön, szóval minden adott a világ legszárazabb nullanullájához. Nagyon ritka, hogy öt rúgott gól után ne essen vissza a támadók teljesítménye - bár egy alkalomra emlékszek, amikor Boxing Day alkalmával 5-1-re vertük a Fulham-et, majd pár napra rá 6-4-re a Readinget. Egy hasonló gólpocsékló győzelem csodás lenne. De mondom, sanszosabb a kevésbé látványos játék. Tavaly a Swansea tőlük a Laudrup-érában korábban sosem látott defenzív focival állt elő, és sokáig úgy tűnt el is viszik a pontot, amiért jöttek. Végül SuperJan egy kapáslövéssel mattolta Tremmelt. A kapuralövések aránya 24-4 volt, míg a kaput eltalálóké 16-0. Ja, és Bale azt a meccset is kihagyta. Két éve a dicstelen tavaszi üresjárat kevés pozitív élménye közé tartozott a Swansea elleni hazai meccs, akkor Adebayor duplájával és vdV találatával nyertünk 3-1-re.

CSAPATHÍREK

Lennon és Vertonghen visszatérnek a keretbe és minden bizonnyal a kezdőbe is. Jan tavaly elemében volt a wales-iek elleni meccseken, hiszen a Lane-en és a Liberty-ben is betalált, sőt utóbbi alkalommal gólpasszt is adott. Holtby az u21-eseknél már játszott 80 percet pár napja, de a ma még pihenőt kapott, Adebayor pedig még nincs meccs-fitt állapotban. Grúziában senki sem ártott a saját esélyeinek a csapatba kerülést illetőben, de lesznek változtatások. Naughton és Kaboul például egészen biztosan pihenni fognak. De a két legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó játékost, Capoue-t és Townsendet is inkább a padra várom.

Lloris

Walker - Dawson - Vertonghen - Rose

Paulinho - Sandro/Capoue

Lennon - Dembélé/Siggy - Chadli/Townsend

Soldado.

Nagyon szeretném már látni a Sandro-Paulinho tandemet, de lehet, hogy még mindig korai lenne kezdetni kedvenc barikádunkat. Townsendnek akár helyet is lehetne szorítani - ha a baloldalon kezdene, akkor több lövést láthatnánk tőle, tehát nem teljesen elvetendő ötlet. Bár Chadli is nagyon jól mozgott csütörtökön és a középre tett labdái általában hajszálpontosak voltak. Dembélé viszont harmatos grúz ellenfelünk ellen sem váltotta meg a világot a csatár mögötti lyukban... nagyon kellett volna oda egy Willian-szerű játékos. De ne írjuk még le Mousa esélyeit sem ezen a poszton, mint ahogy Siggy is természetesebben mozog itt, mint a szélen.

A hazai meccsen szerzett góljáról sajnos nem találtam működő GIF-et...

SWANSEA

A Swansea-nak egyetlen potenciális hiányzója van, a fürgerókalábú Nathan Dyer - de még az ő játéka sem teljesen kizárt. Michu úgy tűnik nem akarja abbahagyni a császárságot, és továbbra is ipari mennyiségben osztja a jobbnál jobb labdákat a támadóharmadban, és most minőségi csatár is van mellette Wilfried Bony személyében. A védelmük a United ellen látottak alapján zavarba hozható, de a négy kapott gól eléggé túlzónak tetszett a játék képéhez képest. Az EL-ben legázolták román ellenfelüket - 20 perc alatt megvolt a 3-0, és nagyon úgy tűnt, hogy ha nagyon akarnák egy tucatig meg sem állnának.

SZEMTŐL SZEMBEN

A két csapat eddig mindössze harmincötször találkozott - összességében meggyőző a fölényünk a bajnokikat tekintve. Hazai pályán például még sosem kaptunk ki tőlük ligameccsen: tizenöt alkalom, tizenhárom győzelem, két döntetlen. A képbe csak a Ligakupa rondít bele egy 1978-as hazai vereséggel, amivel ki is estünk a sorozatból. Amióta visszatértek a PL-be háromszor megvertük őket, és egyszer ikszeltünk velük. A recens feljutók közül talán velük szemben a legjobb a mutatónk.

MILESZ?

A gúnárok könnyed győzelme, illetve a Liverpool kissé nyögvenyelősebb diadala után máris lépéskényszerben vagyunk. Hazai pályán szinte minden meccsünk kötelező győzelem kategória, ha a top4-re hajtunk (márpedig a BL-indulás a minimális elvárás). Gólfesztivált pesszimista módon nem várok. Bár ez csak a rúgott gólokat tekintve pesszimizmus, ha jobban belegondolok... Mindegy no, lényeg, hogy muszáj nyernünk, és szerintem össze is jön. Soványka 1-0, hogy a három pont mellett a clean sheet-nek is lehessen örülni.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSSS!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik