Tottenham-Espanyol

Vágólapra másolva!
2013.08.10. 16:08
Kommentfogó jellege lesz a posztnak, bár több szempontból is érdekes lesz a kora esti barátságosunk. A középpályától mindenképp azt várom...

Kommentfogó jellege lesz a posztnak, bár több szempontból is érdekes lesz a kora esti barátságosunk. A középpályától mindenképp azt várom, hogy nyomokban azért emlékeztessen a Palace elleni szezonnyitón várható felálláshoz. Gondolok itt elsősorban Dembélé, Paulinho és Sandro hármasára. Őket mindenképp szeretném ma látni - ha nem is az első perctől fogva de legalább egy félóra erejéig. A többi poszton nem tudom mire számítsunk, hiszen a védelemben többen is versenyt futnak az idővel sérülések tekintetében, míg a támadószekcióban inkább azt várom, hogy Soldado és Chadli csereként mutatkozhat majd be a Lane közönségének. Jó kis erőfelmérő lesz ez szerintem, a spanyol csapatok általában nem szokták ellazsálni az ilyen bulimeccseket - gondoljunk csak arra, hogy a Sevilla tegnap este három góllal ünnepelte Rio Ferdinandot az Old Traffordon. De akár a közelmúltban a Lane-re invitált Bilbao és Villarreal is eszünkbe juthat (a sárgáktól egy négyest kaptunk, ha jól emlékszem).Kommentfogó jellege lesz a posztnak, bár több szempontból is érdekes lesz a kora esti barátságosunk. A középpályától mindenképp azt várom, hogy nyomokban azért emlékeztessen a Palace elleni szezonnyitón várható felálláshoz. Gondolok itt elsősorban Dembélé, Paulinho és Sandro hármasára. Őket mindenképp szeretném ma látni - ha nem is az első perctől fogva de legalább egy félóra erejéig. A többi poszton nem tudom mire számítsunk, hiszen a védelemben többen is versenyt futnak az idővel sérülések tekintetében, míg a támadószekcióban inkább azt várom, hogy Soldado és Chadli csereként mutatkozhat majd be a Lane közönségének. Jó kis erőfelmérő lesz ez szerintem, a spanyol csapatok általában nem szokták ellazsálni az ilyen bulimeccseket - gondoljunk csak arra, hogy a Sevilla tegnap este három góllal ünnepelte Rio Ferdinandot az Old Traffordon. De akár a közelmúltban a Lane-re invitált Bilbao és Villarreal is eszünkbe juthat (a sárgáktól egy négyest kaptunk, ha jól emlékszem).

RCD ESPANYOL

A kisebb, spanyolabb barcelonai csapat nem zárt különösebben fényes szezont tavaly. Tizenharmadikként futottak be, nyolc ponttal a kiesőzóna fölött, viszonylag kevés gólt szereztek, de cserébe keveset is kaptak. A keretüket böngészve találhatunk pár ismerős nevet: az egy időben velünk is összeboronált Simao Sabrosa, a szintén nagy öreg Capdevila, a ghánai Wakaso, a cséká Sergio García és a Benficából kölcsönben lévő Pizzi gondolom keveseknek hangzik idegenként. (Bár Tamudo és Kameni már egy ideje nincs velük, de nekem még most is nehéz megszokni.) Benne van a pakliban, hogy egész élvezetes meccset látunk - bár a spanyolok jó védekezése és a mi szezon előtti óvatoskodásunk elronthatja a szórakozásunkat. (Az Espanyol edzője mellesleg Aguirre, az Isten Ostora.)

A kezdőnk valahogy így festhet:

Lloris

Walker - Dawson - Livermore - Rose

Paulinho - Dembélé/Hudd

Lennon - Holtby/Dembélé - Siggy/Townsend

Ade/JD.

Akik aggódnak az angol jelenlétért, annak ajánlom figyelmébe, hogy potenciálisan nyolc hazai játékossal is kezdhetünk (és ebben nincs benne Parker), ráadásul Holtby ugye félig angol. Jó pár csere beleférhet. Scottie szekérrúdja eléggé kifelé áll mostanában - bár ez elmondható Huddlestone-ról is. Egyiküket lehet, hogy megtartja a Klub, és ha rajtam múlna akkor Huddlestone mellett döntenék, bár alighanem ő lenne az aki kettejük közül nehezebben békélne meg azzal, hogy alig kap játéklehetőséget az új igazolások miatt. Sandro a második félidőben kaphatja meg azt a 20-30 percet, amire olyan régóta várunk, ahogy Chadli és Soldado leleplezését is a szünet utánra saccolom. Ja, és Bale szinte 100%, hogy nem játszik - a sérülése legitimnek tűnik, hiszen röntgenen volt a hét elején. A wales-i válogatottban lehet, hogy kap majd egy félórát jövő héten, ami szükséges is lehet, ha azt akarjuk, hogy a Palace ellen legyen némi esély a szereplésére. Annak azért örülnék, ha ő is a Lane-en nézné meg a mai meccset - de abból se szűrjünk le messzemenő következtetéseket, ha nem találja meg az operatőr.

Sandro az instagram profilján közölte a jó hírt, miszerint teljesen felgyógyult. Van érzéke a drámai tálaláshoz:

Végre egy játékosunk a tervezettnél korábban felépült. Lehet, hogy megérné a Klubnak, ha venne egy spéci kis háziszentélyt á'la Sandro minden focistánk villájába!

ÚJ VÉDŐK

Úgy tűnik Capoue a miénk - hivatalosan még nem jelentettük be, de a Toulouse és a Cardiff elnöke is erre utaló nyilatkozatokat tett. Személyében egy 190 centis, agresszív, erős védekező középpályást tisztelhetünk, akitől ráadásul a gólszerzés sem áll messze. Emellett középhátvádként is megállja a helyét. Ha minden igaz, akkor Caulker árát fizetjük ki érte, tehát nagyot bukni már nem fogunk vele. Elsősorban Sandro cseréjeként látom a jövőjét, így Chiriches szerződtetésére még így is látok esélyt, hiszen ő echte középhátvéd, ilyenből pedig még mindig eggyel kevesebb van, mint ami optimális lenne.

EL

Ha még valaki nem tudná: a Dinamo Tbiliszi lesz az ellenfelünk az EL-csoportkörért játszandó párharcban. Sokkal hosszabb utazást nem lehetett volna kikapni, de legalább az ellenfél ereje miatt nem kell komolyabban aggódnunk. A szovjet időkben nagyon jó kis csapat volt a Dinamo - a hetvenes években össze is futottunk velük egyszer Európában, de erről többet majd a meccs beharangozójában.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSSS!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik