Kellemes Húsvét: Swansea-Spurs 1-2

Vágólapra másolva!
2013.03.31. 14:03
Két csodaszép gólt és három pontot tojt nekünk a csokinyuszi. Itt-ott jó játékot is láthattunk a srácoktól - főleg a meccs első félórájában...

Két csodaszép gólt és három pontot tojt nekünk a csokinyuszi. Itt-ott jó játékot is láthattunk a srácoktól - főleg a meccs első félórájában, de a kétgólos előny tudatában nem megbocsáthatatlan, hogy a szünet után jobbára átengedtük a kezdeményezést a hazaiaknak. Laudrup meccs után nyilatkozta, hogy komoly előnyük volt a vége felé, hiszen míg tőlünk szinte mindenki válogatott meccseken fárasztotta magát az elmúlt két hétben, addig náluk a többség Swansea-ban maradt. A dán legenda úgy érezte, hogy ez volt a tökéletes alkalom arra, hogy legyőzzenek bennünket - és van is benne valami, hiszen nem vagyunk nagy passzban, és a végére mintha tényleg kijött volna pár játékosunknál a fáradtság. Benne volt a meccsben az iksz - de ha őszintén végigpörgetjük a legnagyobb helyzeteket, akkor azt kell mondanunk, hogy megérdemelt a három pont. Nagyon fontos volt győzelemmel visszatérni a bajnokságba, mert a két egymást követő fájó vereség lavinával fenyegetett. A veszély még persze nem hárult el, de most legtöbb amit tehettünk az a pozitív eredmény elérése volt. Segíts magadon és Isten/Wotan/Jahve/Bill Gates is megsegít.Két csodaszép gólt és három pontot tojt nekünk a csokinyuszi. Itt-ott jó játékot is láthattunk a srácoktól - főleg a meccs első félórájában, de a kétgólos előny tudatában nem megbocsáthatatlan, hogy a szünet után jobbára átengedtük a kezdeményezést a hazaiaknak. Laudrup meccs után nyilatkozta, hogy komoly előnyük volt a vége felé, hiszen míg tőlünk szinte mindenki válogatott meccseken fárasztotta magát az elmúlt két hétben, addig náluk a többség Swansea-ban maradt. A dán legenda úgy érezte, hogy ez volt a tökéletes alkalom arra, hogy legyőzzenek bennünket - és van is benne valami, hiszen nem vagyunk nagy passzban, és a végére mintha tényleg kijött volna pár játékosunknál a fáradtság. Benne volt a meccsben az iksz - de ha őszintén végigpörgetjük a legnagyobb helyzeteket, akkor azt kell mondanunk, hogy megérdemelt a három pont. Nagyon fontos volt győzelemmel visszatérni a bajnokságba, mert a két egymást követő fájó vereség lavinával fenyegetett. A veszély még persze nem hárult el, de most legtöbb amit tehettünk az a pozitív eredmény elérése volt. Segíts magadon és Isten/Wotan/Jahve/Bill Gates is megsegít.

SZÉP

Mindkét gólunk ínyencfalat. Vertonghen és Bale nagyon jól megérti egymást, ilyen laza és egyben halálosan pontos kulcspasszokat csak azonos frekvencián gondolkodó játékosok tudnak szórni egymásnak. Az első gólnál érdekes volt megfigyelni, hogy Jan nem adta a labdát Bale-nek, amikor az kapu felé mozdult - és jól tette, mert Williams és Chico is lekövette a wales-i mozgását. Bale erre okosan visszább húzódott a hirtelen felszabadult területre, a labda jött is a Vertonghentől, aki futott tovább a kapu felé - Bale emelése tökéletes volt, de a belgának még így is csodálatos labdaátvételre és ravasz befejezésre volt szüksége a gólszerzéshez. A szezon egyik legszebb gólja - szerintem.

Berbatov szelleme (is büszke lenne erre a befejezésre).

A második találatnál felcserélődött a szereposztás, bár azt a helyzetet amiben Bale találta magát a félkörnél, nehezen lehetne ziccernek nevezni. A MOTD stúdiójában mindenki el volt ájulva a wales-i villámgyors és éppen ezért tökéletesen védhetetlen lövésétől - pedig nem akármilyen támadók ültek a kamerák előtt. Valóban félelmetes, hogy Bale milyen könnyedén vette át és küldte a felső sarokba Vertonghen egyébként nagyon intelligens labdáját.

Bale hetedik gólja a tizenhatoson kívülről a bajnoki szezonban.

A két gól között még Adebayor is mutatott valamit abból, amiért tavaly örökbe fogadtuk - Dembélé pontos indításánál simán lefutotta a minden nagyobb PL-csapat bevásárló listáján előkelő helyen szereplő Williams-et, jól vette át és tolta meg a labdát, és... és aztán az egészet elcseszte egy harmatosnál is lágyabb, hazaadás-kategóriás gurítással. Hogy ne érezze magát egyedül, a szünet után a helyére beszálló JD is kihagyott egy olyan helyzetet, amiből ugyanő kicsivel jobb formában hárompontost szerzett volna.

Voltak még komoly helyzeteink ezeken kívül is: Sigurdsson egy pimasz, hosszú felsőbe tartó tekeréssel próbálkozott (Vorm kipaskolta a sarokból), Bale pedig kétszer is végigviharzott a pályán a vége felé - egyszer a kapufa töve, egyszer pedig Vorm állt a lövése útjába. A kapufás helyzetét egyébként külön kiemelte Alan Shearer a MOTD-ben: annyira váratlan és ütemtelen volt a lövés, hogy még abból a valószínűtlen szögből is kis híján gól született.

SWANS

A hazaiak mellett sem mehetünk el szó nélkül - a kezdeti bénulás után magukra találtak, és még a szünet előtt szépíteniük kellett volna, hiszen a Lennon-termetű Dyer felső kapufás ziccerénél a komplett védelmünk ártatlan járókelőként viselkedett. Fordulás után aztán Michu is belelendült - Tiendalli sokadik kiváló jobboldali beadását pár centivel fejelte mellé. Nem sokkal később egy gyorsan elvégzett szabinál Friedel kivételével minden játékosunkat váratlanul érte, hogy a spanyol ziccerben találta magát - hálistennek a Lloris kisebb sérülése miatt a kapunkba visszatérő jenki észnél volt és rárepült a csatárra. A szépítő gól egy vitatható módon megítélt szögletből esett - Michu fejese viszont tökéletes volt, a védelmünket pedig a meccsen sokadszorra verték meg a levegőben. Ezek után voltak még izgalmas pillanatok, de nem volt szükség újabb Friedel bravúrra - bár a 90. perc környékén alighanem az amerikai is verve lett volna, ha Bale nem vetődik bele Dyer közeli lövésébe. Nagyon fontos mentés volt Gareth-től - messze van még Messi és Ronaldo szintjétől, de az is igaz, hogy tőlük ilyen blokkot aligha fogunk látni.

BÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!

Ja, és hogy ne maradjon az ünnep gyalázkodás nélkül: Michu. Eddig egy rossz szót sem tudtam volna mondani a srácra - a legszimpatikusabb spanyol játékosnak tűnt sok-sok évre visszamenőleg. Ráadásul már az első angliai évének első hónapjaiban jobban megtanult angolul, mint a legtöbb, hosszú szezonok óta a PL-ben szereplő külföldi és scouse kollégája. De amit tegnap csinált a második félidőben az eléggé bicskanyitogató volt. Kezdjük azzal, hogy Scottie lefejelése után még ő kezdett el lökdösődni - ha nem kezdi a hisztit, akkor szerintem megússza lap nélkül. Aztán egy Vertonghennel szembeni földharcot követően játszott el egy fejsérülést. Majd egy ígéretes Swansea-kontra alkalmával egyetlen akción belül kétszer mutatott be műesést. És ezt nem én állítom, hanem a bíró sporttárs, aki továbbot (nem előnyszabályt) intett mindkét esésnél, majd az első adandó alkalommal magához hívta egy kis elbeszélgetésre. Kérdés, hogy miért nem kapott lapot - valszeg azért mert már a második sárgája lett volna. Mindenesetre most némileg csökkent a Michu iránti rajongásom.

KÖRNYEZET

A győzelemmel visszatértünk a dobogóra - részben a Saints sokadik fantasztikus győzelmének köszönhetően. Bár a Chelsea egy meccsel kevesebbet játszott, tehát vesztett pontok tekintetében két ponttal jobban állnak. A szintén meccshátrányban lévő Everton és Arse továbbra is tapad ránk - ha győzelmet kalkulálunk nekik az elhalasztott meccsikre, akkor egy, ill. három pont a hátrányuk. Minden meccs döntő fontosságú, mindig csak a győzelem az elfogadható, nagyon nehéz dolgunk lesz, ha meg akarunk ragadni a top4-ben. A következő 15 14 napban 5 4 meccs vár ránk. Most kell megmutatni, hogy a legjobbak között a helyünk.

COME ON YOU SPUUUUURRRRSSSSS!!!!!!

És kellemes Húsvétot!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik