Európa legjobb védelme jön: Spurs-Stoke

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.12.22. 14:12
A Stoke védelme egészen páratlan. A négy top-bajnokságban csak a Bayern, a Juve és a Málaga kapott kevesebb gólt mint a Fazekasok. És ha figyelembe...

A Stoke védelme egészen páratlan. A négy top-bajnokságban csak a Bayern, a Juve és a Málaga kapott kevesebb gólt mint a Fazekasok. És ha figyelembe vesszük, hogy ez a három csapat BL-résztvevő és ehhez méltó módon minden poszton el vannak látva klasszisokkal, akkor a középpályán és a csatársorban igencsak halvány Stoke védelmétől jóval nagyobb teljesítményként értékelhető a 13 kapott gól mint a Juve 11, az andalúzok 10 vagy a bajorok 7 gombócos mutatója. (Na, jó a Bayern teljesítménye minden körülményt tekintetbe véve marha kemény.) Nekünk sem lesz leányálom Pulis csapatának vendégül látása, bár történt pár örömteli fejlemény a gyegélkedőben.A Stoke védelme egészen páratlan. A négy top-bajnokságban csak a Bayern, a Juve és a Málaga kapott kevesebb gólt mint a Fazekasok. És ha figyelembe vesszük, hogy ez a három csapat BL-résztvevő és ehhez méltó módon minden poszton el vannak látva klasszisokkal, akkor a középpályán és a csatársorban igencsak halvány Stoke védelmétől jóval nagyobb teljesítményként értékelhető a 13 kapott gól mint a Juve 11, az andalúzok 10 vagy a bajorok 7 gombócos mutatója. (Na, jó a Bayern teljesítménye minden körülményt tekintetbe véve marha kemény.) Nekünk sem lesz leányálom Pulis csapatának vendégül látása, bár történt pár örömteli fejlemény a gyegélkedőben.

CSAPATHÍREK

Bale játékra kész. Dawson felépült. Parker akár kezdhetne is. Assou-Ekotto pedig akár a padra is ülhet. Kifejezetten bíztató hírek, nemde? Akad azért negatívum is: Adebayor játéka kérdéses, Kaboul pedig csak januárban térhet vissza - akkor is csak abban az estben, ha minden jól megy. Fáradtságra gondolom senki sem panaszkodhat, hiszen hat teljes nap telt el a Swansea elleni gürcölős győztes meccs óta.

Lloris

Walker - Gallas/Caulker - VerTONGHen - Naughton

Sandro - Dembélé

Lennon - Siggy/Clinton/Ade - Bale

Defoe.

Ha Parker teljesen készen van, akkor akár őt is kezdetheti AVB. Ebben az esetben Dembélé is csatlakozhat a Defoe mögötti pozíció betöltésére esélyes játékosok rulettjéhez. A Swansea ellen olyan jól működött a védelmünk, hogy csábító lenne változatlanul hagyni. Személy szerint engednék is a csábításnak, viszont van észérv amellett is, hogy Caulkerre cseréljük Billy-t, mivel a fiatal angol magasabb és erősebb, ami a Stoke pontrúgásainál és bedobásainál jól jöhet. VerTONGHent viszont mindenhogy tartanám középen. Lloris-nak komoly kihívás lesz ez a meccs, de amennyire szeret aktívan együtt élni a játékkal szerintem nem fog megijedni Shawcross-éktól sem.

STOKE

Pulis csapata hét meccse veretlen, és ezen meccsek közül négyet meg is tudott nyerni. Ennek köszönhetően az igen előkelő kilencedik helyen állnak a Norwich mögött és a sokat dicsért Swansea előtt. A gólkülönbségük 15-13... tehát a meccseiken átlagosan kevesebb mint két gól esik. A Lane-en sem várható gólfesztivál.

Owen, Delap és egy Wilson nevű koma sérült, rajtuk kívül még egy hiányzójuk lesz: Charlie Adam "compassionate leave" vagyis kb. kegyeleti okok miatt nem utazik a csapattal Londonba. Shotton egymeccses eltiltása lejár, tehát egy kalapácsvető Delap távolétében is Pulis redelkezésére áll.

TÖRI

Amikor a két csapat először találkozott egymással, még át sem adta Ferencz Jóska az egyes metrót a pesti nemesség és polgárság számára. 1896 februárjában az FA-kupában futott össze a két csapat, a Fazekasok 5-0-ra lemosták eleinket Stoke-on-Trent-ben. Ezzel együtt összvissz 80 meccset játszott egymással a két csapat, amelyekből kereken 40-et nyertünk meg. Hazai pályán összesen két meccset vesztettünk, legutóbb 2009-ben, amikor Glenn Whelan kontrából bombázott Gomes hálójába. Azóta két szoros meccset játszottunk velük otthon: két szezonnal ezelőtt 3-2-re nyertünk, tavasszal pedig van der Vaart mentett ikszre az utolsó pillanatban.

MILESZ?

Nyerünk, méghozzá szerintem meglepő módon könnyebb lesz, mint Laudrup gárdája ellen. A Stoke idegenben eléggé visszafogott formát mutat eddig, és bár minden bizonnyal most is vért izzadnak majd, Bale visszatérése jelenthet akkora pluszt a mieinknek, hogy összejöjjön egy-két gól. Hátul pedig a VerTONGHen vezette négyesnek azért nehezebb gólt rúgni mintegy olyannak amit csak a balszélről tud támogatni a belga. 2-0 ide, Defoe és Bale, the usual suspects.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSS!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik