Reading - Tottenham

Vágólapra másolva!
2012.09.16. 13:09
A Királyi Gárda vendégei leszünk ma délután. Nem a Real Madrid-ról, hanem az eredeti Királyiakról, a readingi Royals-ról van szó. Némileg szerényebb...

A Királyi Gárda vendégei leszünk ma délután. Nem a Real Madrid-ról, hanem az eredeti Királyiakról, a readingi Royals-ról van szó. Némileg szerényebb a dicsőséglistájuk mint kékvérű spanyol testvéreiké, például 2006-ban jutottak fel először az élvonalba - ez 135 évet jelent az alsóbb osztályok húsdarálójában, valamilyen szinten az is bravúr, hogy életben maradt a klub. Azért fűződik két nagyon szép rekord is a Reading nevéhez: az 1985-86-os harmadosztályú bajnoki idényt tizenhárom győzelemmel kezdték, aminél jobb rajtot soha senki nem produkált Angliában. (A Spurs jutott legközelebb ehhez - a legendás 1960-61-es bajnoki szezont tizenegy diadallal indította a csapat, ami máig rekord a legfelső osztályban.) A másik Reading nevéhez fűződő rekord a 2005-06-os másodosztályú bajnoki szezonhoz kötődik, amikoris 106 ponttal lettek bajnokok! Mai vendéglátóink előtt tehát le a kalappal, fel az ingujjal, le a kesztyűvel, gatyamadzagot meghúzni és uccuneki!A Királyi Gárda vendégei leszünk ma délután. Nem a Real Madrid-ról, hanem az eredeti Királyiakról, a readingi Royals-ról van szó. Némileg szerényebb a dicsőséglistájuk mint kékvérű spanyol testvéreiké, például 2006-ban jutottak fel először az élvonalba - ez 135 évet jelent az alsóbb osztályok húsdarálójában, valamilyen szinten az is bravúr, hogy életben maradt a klub. Azért fűződik két nagyon szép rekord is a Reading nevéhez: az 1985-86-os harmadosztályú bajnoki idényt tizenhárom győzelemmel kezdték, aminél jobb rajtot soha senki nem produkált Angliában. (A Spurs jutott legközelebb ehhez - a legendás 1960-61-es bajnoki szezont tizenegy diadallal indította a csapat, ami máig rekord a legfelső osztályban.) A másik Reading nevéhez fűződő rekord a 2005-06-os másodosztályú bajnoki szezonhoz kötődik, amikoris 106 ponttal lettek bajnokok! Mai vendéglátóink előtt tehát le a kalappal, fel az ingujjal, le a kesztyűvel, gatyamadzagot meghúzni és uccuneki!

KÖZELMÚLT

Eltöltött a Reading két eseménydús évet nemrégiben az élvonalban. Történelmi első idényüken a nyolcadik helyen végeztek - mi ekkor ötödikek lettünk, többek között a Readingben elszenvedett vereség következményeként is. Az ezt követő szezonban lejátszott Spurs-Reading bekerült a PL klasszikusai közé - nyilván sokan emlékszünk rá, hogy tízgólos őrület végén, Berbatov négy góljával 6-4-re nyertünk. (Az volt az eddigi egyetlen meccs amit a White Hart Lane-en volt szerencsém végigizgulni.) Aztán a tavaszi visszavágón idegenben is nyertünk, tehát az első osztályban három győzelem és egyvereség a mérleg a mi szempontunkból.

CSAPATHÍREK

Új hiányzók nincsenek, sőt immár Makepeace Dempsey és Lloris is bevethető. A Klub fellebbezett Huddlestone Norwich elleni kiállítása miatt, és az FA helyt is adott a fenntartásainknak, így Tommyboy is AVB rendelkezésére állhat. A válogatott szünet utáni edzések voltak az elsők, amelyeken a teljes keret együtt készülhetett. Szükség is van az együtt eltöltött időre, mert bizony sok az új arc, és a régiek sincsenek még hozzászokva két többé-kevésbé állandó kezdő kreatív középpályásunk hiányához. A kezdőnk összeállításánál remélhetőleg ugyanarra a következtetésre jut AVB mint mi szurkolók: Livermore helyett Dembélé (vagy Huddlestone), Defoe helyett pedig Adebayor por favor! A többi poszton vagy nincs nagy kérdés, vagy a két opció egyformán jó megoldás lehet. Gondolok itt a Friedel-Lloris, a Gallas-Dawson, ill. a Dempsey-Gylfi dilemmákra. Friedel nem szolgált rá a padozásra, mindig tudjuk mit várhatunk tőle, megbízhatóbb mint James Bond - ugyanakkor a francia vitathatatlan világklasszis, tehát rosszul nem tudunk járni bármelyikük is védi a kapunkat. Gallas és Dawson erősségei ill. gyengéi kábé hasonló összeget adnak, Dempsey és Gylfi pedig az életkorbeli különbségtől eltekintve nagyon hasonló játékosok, igazi vérbeli gólszerző középpályások.

Friedel

Walker - Gallas/Dawson - Vertonghen - Assou-Ekotto

Sandro - Dembélé

Lennon - Gylfi/Clint - Bale

Adebayor

Akikre a vendégeknél jó lesz figyelni: Chris Gunter - egykori spurs-ös wales-i jobbhátvéd, Gorkss - a jelenlegi legjobb lett focista (kőkemény középső védő), Pogrebnyak - őt mindenki ismeri valahonnan, Jason Roberts - veterán csatár, aki Readingbe szerződése óta szárnyakat kapott, Danny Guthrie - jobb napjain jószemű, kemény középpályás, rosszabb napjain hentes-mészáros.

MI LESZ?

Nagyon kellene az a bizonyos első győzelem. Nem is annyira a pontok miatt, hanem az öltözői hangulat felturbózása végett - ugyan a közzétett fotók és interjúk tanúsága szerint nagyon jó a hangulat a csapat berkein belül, de azért minél tovább nyúlik a nyeretlenség, annál nyomasztóbb lesz a légkör. (Meg persze mi ez a hülyeség, amit beszélek hogy a pontok most még nem is annyira számítanak...)

A három forduló alatt összekapart két pontunkkal még nem vagyunk vészesen lemaradva a jelenleg utópisztikus vágyálomnak tűnő negyedik helytől, ámde felszínesen úgy tűnhet, hogy a két manchesteri mellett Abramovics brancsa és a saját nevelésektől egyre inkább megtisztított Wenger zsoldosok is jó úton járnak ahhoz, hogy ne kelljen izgulnunk a BL-indulást illetően. De fiatal még a szezon, sőt, bébi.

Nagyon bízom benne, hogy sikerül begyűjteni a három pontot - bár a Reading is első győzelmére vár, szóval elszántságból a másodosztály bajnokánál sem lesz hiány. Eddig csak a Chelsea elleni idegenbeli meccsüket láttam, ahol kifejezetten jól helytálltak, sőt, kissé igazságtalannak is érezhették a vereséget, hiszen Torres méteres lesgóllal szerezte meg a győzelmet érő gólt. Az, hogy a Királyiak a végén előreküldték a kapust is jól jelzi a mentalitásukat, hazai közönség előtt meg pláne foggal-körömmel harcolnak majd - és nem az iksz, hanem a három pont lesz nekik az objektíva. Nekünk eddig furcsamód talán a Newcastle elleni idegenbeli meccs volt a legjobb kilencven percünk, bár üres kézzel kellett hazakullognunk. Ha az ott mutatott agresszív letámadást és türelmes támadásépítést meg tudjuk ismételni, akkor remélhetőleg AVB balszerencsés aurája sem akadályozhat meg bennünket sikerben. Kontrákra egyébként nagyon jó emberanyagunk van, tehát, ha nem születik meg a kívánt korai gól, akkor is lesz B-tervünk. (No, meg azt se vegyük készpénznek, hogy a hazaiak nem szorítanak majd be bennünket egy-két periódusban.)

Ha tippelni kellene, akkor Pötéhez és Lawro-hoz hasonlóan én is Spurs-sikerre tennék. Véleményem szerint megint bekapjuk a már-már elkerülhetetlennek tűnő gólunkat, de most elől ügyesebbek leszünk Manunak hála. 2-1-re hozzuk a meccset, Adebayor duplával. (Ha már Adebayor: megváltoztatta a mezszámát a lelkem, mostantól ő az új No.10 - ezzel kitolt pár szurkolóval aki megvette már a mezt a régi számával, így Manu barátunk felajánlotta, hogy kifizeti minden szurkoló költségét, aki szeretné átíratni a mezét. Aranypofa.)

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRRSSSSSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik