Most akkor ugrott a BL, ugye?... Tottenham-WBA: 2-2

Vágólapra másolva!
2011.04.24. 21:04
Megint sikerült pontokat veszteni 19 kapuralövés mellett. Most viszont olyan őszintén nem is tudok senkit sem anyázni a csapatból a pályán mutatott...

Megint sikerült pontokat veszteni 19 kapuralövés mellett. Most viszont olyan őszintén nem is tudok senkit sem anyázni a csapatból a pályán mutatott teljesítményéért. A csatárok tették a dolgukat: szereztek két gólt (ráadásul éppen félhelyzetekből). Tulajdonképpen a védőkre sem lehet sok rossz szavunk: 2 másodperccel az első vendéggól előtt Assou-Ekotto megsérült, így Odemwingie-nek könnyű dolga volt, a második gól pedig a szezon gólja szavazás egyik legnagyobb esélyese - védhetetlen volt és kész. Jobbak voltunk, de a WBA rászolgált a pontra, és Cox gólja után nem maradt bennünk kellő lendület a győzelem kicsikarására. Nem fognám a szerdai derby-re, mert megoldottunk már nehezebb feladatokat is meccstorlódás tekintetében. Viszont akárhogy csűrjük-csavarjuk annyi bizonyos, hogy most passzoltuk át a sorsunkat jelképező stafétát a saját kezünkből a Shitteh szőrös praclijába. Most már rajtuk múlik, hogy elcseszik-e maguknak a BL-t... Jelenleg erre éppenannyi esélyt látok mint arra, hogy beelőzik az Arse-ot a harmadik helyen...Megint sikerült pontokat veszteni 19 kapuralövés mellett. Most viszont olyan őszintén nem is tudok senkit sem anyázni a csapatból a pályán mutatott teljesítményéért. A csatárok tették a dolgukat: szereztek két gólt (ráadásul éppen félhelyzetekből). Tulajdonképpen a védőkre sem lehet sok rossz szavunk: 2 másodperccel az első vendéggól előtt Assou-Ekotto megsérült, így Odemwingie-nek könnyű dolga volt, a második gól pedig a szezon gólja szavazás egyik legnagyobb esélyese - védhetetlen volt és kész. Jobbak voltunk, de a WBA rászolgált a pontra, és Cox gólja után nem maradt bennünk kellő lendület a győzelem kicsikarására. Nem fognám a szerdai derby-re, mert megoldottunk már nehezebb feladatokat is meccstorlódás tekintetében. Viszont akárhogy csűrjük-csavarjuk annyi bizonyos, hogy most passzoltuk át a sorsunkat jelképező stafétát a saját kezünkből a Shitteh szőrös praclijába. Most már rajtuk múlik, hogy elcseszik-e maguknak a BL-t... Jelenleg erre éppenannyi esélyt látok mint arra, hogy beelőzik az Arse-ot a harmadik helyen...

A realitás talaján maradva: kábé 20% esélyünk maradt a negyedik helyre - és ez már inkább optimizmusba hajló realizmus. A Citeh erős, és jóval könnyebb a sorsolásuk. Mi megyünk az Eastlands-be, a Stamford Bridge-re és az Anfield Road-ra... ha már itt tartunk, arra is van legalább 20% esély, hogy a Pool beelőz bennünket az EL-helyen. Ez annak ellenére nagyon bosszantó lenne, hogy az UEFA-kupa régi fényéhez képest sehol sincs ez a versengés már legalább másfél évtizede.

A meccsről nem tudok sok okosat mondani, de most szerintem más sem tudna. Élvezetes látvány volt a semleges nézőknek és a WBA-szurkolók millióinak, nekünk meg többnyire frusztráló. Volt elég helyzetünk a győzelemhez, de a Bőgatyások sem csak a védekezéssel törődtek. Sőt volt egy befújható tizenegyes-szituáció is a kapunk előtt egy Dawson-blokk/kezezés után. Mi talán azt a döntést kérhetjük számon a sporin amikor megállította a játékot az egyik ígéretes támadásunk közben, hogy ápolni lehessen egy földön csücsülő vendég védőt aki csapattársával ütközött. Ez önmagában oké is lenne, de az első West Brom-gól születésének körülményeit figyelembe véve azért sajnálatos volt, hogy nem engedte tovább a játékot.

Ha már a góloknál tartunk vegyük számba őket. Odemwingie gólja alighanem nem születik meg Assou-Ekotto sérülése nélkül (jobbulást, Benoit!), a nigériai-üzbég csatár egy az egyben maradt Gomes-szel, Dawson repülője késett egy másodpercet és kész is volt a baj. Pavljucsenkó szerencsére félóra múltán egyenlített a nagy semmiből: a kaputól húsz méterre, védők gyűrűjében botladozott egy sort a labdában, hogy aztán nagyon szépen és nagyon pontosan, a kapufa segítségével Carson hálójába juttassa azt. Defoe klasszisgólja és az azt követő összenépi örömködés már-már elhitette velem, hogy innen megnyerjük. És igaz ami igaz csak egy félévente egyszer látható csodatekerés vette el a csapattól a győzelmet.

A statisztika-fetisisztáknak már-már pornográf kategória volt Defoe gólja, amely amellett, hogy a saját 100. bajnoki gólja volt, a Tottenham 1000. PL-góljaként is történelminek számít (sőt, ha jól tudom a Spurs idei 100. gólja is volt ez, az összes sorozatot figyelembe véve).

Hogy írjak a meccsen látottakról valami bátorítót is: Bale kifejezetten jól mozgott balbekkben - a támadásokat is nagyon jól segítette a mélységből indulva. Remélhetőleg Assou-Ekotto sérülése nem súlyos, de jó tudni, hogy Bale kész arra, hogy helyettesítse elegáns kameruni hátvédünket.

Rövidre fogom a szószaporítást: lehangoló a szombati végeredmény. Szerda este még mindenki pozitívan tekintett a jövőbe, most meg vigyázó szemünket kénytelen-kelletlen rávetettük Blackburnre. Remélhetőleg Robbo tesz nekünk egy segítséget és nulla gólon tartja Tévezéket... England's Number One! England's, England's Number One!... (Csak nehogy Hart magára vegye...)

Mielőtt még jó északát kívánnék, Torgyán doktor szavaival élve engedtessék meg nekem egy kis személyeskedés. Jermain Defoe-ról van szó. Nem játszott rosszul szombaton, a gólja pedig kifejezetten pofásra sikeredett. Viszont a meccs utáni twitteres üzenete felér egy saját magát cselekvőképtelennek kimondó nyilatkozattal. Szó szerint idézném:

"This is definitely a day to remember as I have reached my 100th goal! What a match!" ("Valóban emlékezetes nap a mai, mivel belőttem a 100. gólomat! Mekkora meccs volt!")

Bazdmeg ember, most úszott el nagy valószínűséggel az utolsó esélyünk arra, hogy újra a BL-ben szerepeljünk, erre te azzal törődsz, hogy berúgtad azt a kurva 100. gólodat, azután, hogy egy év alatt jutottál 97-ről 100-ra? Vagy most ez a szurkolóknak szánt üzenet volt, hogy le sem szarod mi történik a csapattal? Alapból elég negatív véleménnyel vagyok az átlag PL-focista szellemi kapacitását illetően, de még mindig tudnak sokkolni ezek a srácok.

No, ennyi volt a becsületsértés mára. Köszönöm a megértést. Tekintsünk előre: szurkoljunk egy nagyot a Rovers-nek, aztán avassuk bajnokká a United-et a Bridge-en!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik