Lehetséges küldetés: Tottenham - WBA

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.04.23. 13:04
Április közepén az északi félteke minden kultúrkörében megünneplik az Újjászületés éves eljövetelét - legyen szó a kereszténység húsvéti...

Április közepén az északi félteke minden kultúrkörében megünneplik az Újjászületés éves eljövetelét - legyen szó a kereszténység húsvéti örömhíréről, vagy a modern kori litván pogányok kempingezéssel egybekötött többnapos erdei rituáléjáról. Pár hete mi is elkezdtük a negyedik hellyel kapcsolatos álmaink újraélesztését - a Stoke elleni győzelem, és a gúnárok elleni pontszerzés - a Citeh liverpooli zakójával kombinálva - azt eredményezte, hogy egy győzelmen belülre kerültünk célunkhoz képest. Ez az egy győzelem pedig elvileg letudható lesz az Eastlands-ben - némileg nehezíti a dolgunkat, hogy a City sorsolása jóval könnyebb, ill. hogy az esetlegesen újra BL-selejtező-selejtezővé avanzsáló manchesteri meccsen valószínűleg az iksz is megfelelő eredmény lesz a döntetlenek kicsikarásában kifejezetten jártas olasz csapatának. A sorsunk viszont még mindig a saját kezünkben van. Hogy ott is maradjon, a Hodgson érkezése óta szárnyaló West Brom-ot kell levernünk. Lehetséges küldetés.Április közepén az északi félteke minden kultúrkörében megünneplik az Újjászületés éves eljövetelét - legyen szó a kereszténység húsvéti örömhíréről, vagy a modern kori litván pogányok kempingezéssel egybekötött többnapos erdei rituáléjáról. Pár hete mi is elkezdtük a negyedik hellyel kapcsolatos álmaink újraélesztését - a Stoke elleni győzelem, és a gúnárok elleni pontszerzés - a Citeh liverpooli zakójával kombinálva - azt eredményezte, hogy egy győzelmen belülre kerültünk célunkhoz képest. Ez az egy győzelem pedig elvileg letudható lesz az Eastlands-ben - némileg nehezíti a dolgunkat, hogy a City sorsolása jóval könnyebb, ill. hogy az esetlegesen újra BL-selejtező-selejtezővé avanzsáló manchesteri meccsen valószínűleg az iksz is megfelelő eredmény lesz a döntetlenek kicsikarásában kifejezetten jártas olasz csapatának. A sorsunk viszont még mindig a saját kezünkben van. Hogy ott is maradjon, a Hodgson érkezése óta szárnyaló West Brom-ot kell levernünk. Lehetséges küldetés.

CSAPATHÍREK

King, Woody, Hutton és Palacios biztosan ki fogják hagyni a mai meccset és Bale térdsérülése sem jött még rendbe teljesen. A wales-i játékára esetleg van némi esély, de a kezdőben azért ne nagyon keressük. Viszont a 4 1 hiányzó hihetetlenül kevés a szezon kábé egészében tapasztalt viszonyokhoz képest. A védelem közepét leszámítva mindenhol bőség zavara állapot áll fenn.

A West Brom-nál még kevesebb a hiányzó, csak egy hátvéd és egy cserecsatár maródi (Cech és Dorrans). Nem tudok sokat a WBA játékoskeretének erejéről, de azt igen, hogy Odemwingie nagyon jó játékos valamint, hogy hozzánk hasonlóan ők is 3-2-re nyertek idén az Emirates-ben, otthon pedig ikszeltek Ferikéékkel.

TÖRTÉNELEM, STATOK (köszi BBC!)

A West Brom legutóbb 1984-ben távozott három (kettő) ponttal a Lane-ről, akkor gólgazdag meccsen lett 3-2 a vendégeknek. Összességében ritkán végződik pontosztozkodással a két csapat randevúja: 58 meccset kell visszakeresgélni ahhoz, hogy 10 ikszet találjunk.

A Tottenham újabban borzalmas mutatót produkál az újonnan feljutott csapatok ellen: nyolc bajnokin egy győzelem az utóbbi két évben. A Lane-en viszont 14 meccse veretlenek vagyunk, szóval akad azért jó ómen is. Jubilálhatunk is a mai meccsen, ha legalább kétszer beköszönünk Carsonnak: a PL-ben eleddig 998 gólnál járunk. Mekkora lenne, ha mondjuk Pienaar vagy Gallas apó szerezné az ezrediket? Persze, ha a 999. góllal nyerünk 1-0-ra az is megfelelne. A West Brom egyébként utóbbi 31 elsőosztályú bajnokiján mindig kapott legalább egy gólt, reméljük nem most szakad meg ez a történelmi sorozat.

HOGY NÉZÜNK KI?

Gomes alighanem marad a kezdőben, valamint Assou-Ekotto és Dawson helye is alighanem garantált. Gallas és Charlie egyike viszont könnyen kikerülhet a kezdőből - bármelyikük is kapja a pihenőt, alighanem Kaboul kap majd bizalmat a posztjukon. Általában nagyon tetszik a marokkói-frank támadójátéka, de a szélsővédekezése nem kifejezetten bizalomgerjesztő, mindazonáltal nem fogok előre károgni akárhova is jelöli Harry.

A középpályán sanszos Bale pihentetése, szóval Lennon kezdetése alap (kell legalább egy szélvész a szélre), Modric és van der Vaart sem igen kihagyható, valamint kell egy melák is középre, szóval vagy Hudd vagy Sandro. Tekintve, hogy Tommy a nagyszerű gúnárölő rakéta ellenére is rozsdásabb mint egy ötéves Dacia alváza alighanem az angol játékára van több esély. Kellenek neki a meccsek, hogy újra tucatszámra osztogassa a 80 méteres tűpontos indításokat. A tejfölös szájú Sandro meg annyira jó, hogy akár stabil kezdő is lehetne a szezon végéig.

Kranjcar, Pienaar és Jenas alighanem pihenni fognak a meccs nagy részében - hacsak Harry nem akarja kímélni valamelyik kreatívunkat.

Csatárposzton nekem speciel nagyon tetszik a Crouch-Pav tandem! Defoe-nak alighanem hánynia kell tőle, de szerintem nagyon jól kiegésztik egymást - az orosz rengeteget mozog, és összezavarja a védőket (oké, néha a mieinket is) ill. semmivel sem lő gyengébben távolról mint egyre csiszolatlanabb fekete gyémántunk. Crouch pedig alapból hoz egy extra dimenziót a támadásainkba, ha esetleg a földön tartott tilitoli nem működik. Szóval, ha két csatárral kezdünk akkor a colosok duóját részesíteném előnyben. Persze az is biztos, hogy előbb utóbb kap még lehetőséget Defoe is, akár már ma is megtörténhet ez.

MI LESZ A VÉGE?

Mark Lawrenson és pöte is többgólos Tottenham-győzelmet jósolt (3-1 ill. 4-1) - tulajdonképpen én is valami hasonlót várok. Szerintem is kapunk gólt, de nagyon bízom abban, hogy többet rúgunk mint az ellenfél. Maradjunk a 3-1-ben!

Jó szurkolást mindenkinek! (Ó, és tegnap este feltettem még egy megkésett posztot a szerdai eposzi derby-ről, ha esetleg érdekli a kedves olvasót.)

YID ARMEEEEEEEEH!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik